En klass utöver det vanliga

Gick hem från skolan så sjukt inspirerad av, ja vem vet vad. Allt!

Vi är en ganska liten skola, tror vi är runt 40 elever i 9an (uppdelat i två klasser). Från början har det såklart varit mycket uppdelat i olika grupper. De typiska "tjejgängen", "killgängen", de som varit lite utanför osv. Det som syns på de flesta skolorna. Men år efter år har de blandats. Personer har bytt från C-klassen till D-klassen och tvärtom. Folk har bråkat, splittrat upp grupper och byggt nya. Allt det där. Det som händer så ofta när man går in i åldrar där man utvecklas med hästlängder varje dag. Efter många år ihop har vi kommit varandra väldigt nära. Det är inte alls samma gruppering längre. Alla kan prata med alla och ingen är utanför. Sammanhållningen är stark helt enkelt.

Idag har det pratats en del om gymnasievalen. Det var då jag insåg vilka otroliga människor det går på skolan. Gymnasievalen brukar bli panikartade och trots att de flesta väljer utefter det de själva vill så blir det oftast de "vanliga" högskoleförberedande linjerna på de vanliga skolorna. Vilket absolut är toppen, så länge det är de man vill. Men det är så få som vågar ta steget till en annorlunda linje på en annan skola. Få som tar steget att flytta. Få som vågar satsa på en specifik inriktning. Men där skiljer sig vår klass åt!

- En person har kommit in på ett rymdgymnasium i Kiruna. KIRUNA. Sjukt.

- En annan har sökt till en skola där fotbollen ligger i fokus.

- En annan har sjöfart som ett av sina val.

- En annan har tagit steget att göra ett omval då hon själv har insett att hon kommer må bäst på en annan skola.

- Jag själv ska också göra ett omval där mitt nya val kommer vara annorlunda.

Några av de personer som valt att göra lite "annorlunda" val. Tycker det är helt fantastiskt.

Är det såhär framtiden ser ut? Om vi har tur så är det så. Tänk om utvecklas till ett samhälle där individer vågar trampa upp sin egen stig. Där människor utgår från sitt inre och sina drömmar. Vad kommer hända då? Kanske kommer gamla jobb att försvinna och nya skapas. En mer hållbar värld utvecklas. Det är nu de nya generationerna kommer, vi kommer ta världen med storm. Nej förlåt, det gjorde de förra generationerna. Nu måste vi laga allt deras storm tog sönder..

Gillar

Kommentarer