Dubbla jobb & en dröm att nå

Förmiddag, klockan närmar sig tio. Regnet slår på rutan till personalrummet och fötterna är lite smått för kalla. Ögonlocken är tunga, men det är trots allt fredag. Jag har en kort rast nu innan det är dags för nästa lektion om enkla maskiner och bilar. Helt sjukt att jag snart varit ett år här på jobbet. Började med några få timmar i veckan, men nu är det i princip varje dag - flera timmar. Så roligt faktiskt. Står fortfarande för att jag tycker att alla lärare är så sjukt starka och coola som varje dag kämpar med det ni alla behöver kämpa för. Det är inget enkelt yrke.

Jag har inte endast ett jobb för tillfället, utan har också börjat på ännu ett. Det däremot gäller endast natt på helger, så tack och lov är det inget som krockar med jobbet på skolan. HIVE i Karlshamn, den nattklubb som numera är typ den enda - där håller jag till då och då. Jag som verkligen älskar att alltid ha något att göra, helst stå stilla så lite som möjligt - tycker det är så roligt. Självklart inget man vill jobba med hela livet, men att jobba på nattklubb är en bra erfarenhet och ett bra extrajobb. Trots att det är under natten och man aldrig står stilla blir jag inte alls trött på samma sätt som efter skolan - så det fungerar faktiskt väldigt bra!

Man kan ju undra varför jag alltid ska göra lite mer, och aldrig vara riktigt nöjd. Ja, det frågar jag mig själv väldigt ofta i alla fall. Ibland blir jag lite trött på att jag aldrig bara struntar i saker och bara tar det lite lugnt. Liksom sitter jag i soffan en kväll får jag alltid lite ångest över att jag inte gör något... Men jag har alltid varit väldigt målmedveten, och det är jag fortfarande. Jag hoppas att jag snart har stora saker på gång, och då vet jag att jag måste göra allt i min makt för att det ska fungera och för att jag ska komma dit jag vill. Det går inte att ta det lugnt och strunta i saker som jobb, mat och träning med de målen jag har. Jag tror att det är en anledning till varför jag gärna kämpar på och gör allt så bra jag bara kan.


När jag får en dröm eller ett mål så brukar jag alltid sätta mig ner och fundera. Varför vill jag detta? Vad är det som gör mig glad med tanken av denna drömmen? Dessutom har jag som vana att ofta fundera på, och skriva ned, flera små-mål som jag kan checka av på vägen dit. Vad behöver jag själv göra för att ta mig till målet? Finns det någon i min närhet som kan stötta mig på vägen? Med svaren på de frågorna är det mycket enklare att påminna sig själv om varför man ibland väljer den tuffa vägen, och varför man ska fortsätta kämpa.

Jag vet att alla drömmar och mål är möjliga att nå. Med rätt inställning, tacksamhet för det du har och ett starkt sinne går allt.

Fotograf: Viktor Svensson

Gillar

Kommentarer