Betyg i min första avslutade kurs

Igår gjorde jag min första munta på gymnasiet. Eftersom vår skola inte är som alla andra, ser det ju lite annorlunda ut. Vi läser en kurs under åtta veckor och får sedan ett slutbetyg i den kursen. Nu har vi läst Svenska 1 och Matte 1b.

Eftersom vi inte kan bevisa att det är vi som gör alla arbeten. Å eftersom vi aldrig träffar lärarna som sätter betyg måste vi kunna bevisa vår kunskap. Det gör vi genom en muntlig examination. Då sitter man med ett program, typ som FaceTime eller liknade. Läraren ser mig och jag ser läraren. Sedan får man, utan hjälpmedel, svara på frågor som läraren ställer. Det kan handla om något vi skrivit, allmänna saker om kursen eller något de vill att vi ska fördjupa. Man vet alltså inte innan vad som kommer!

Så jag har pluggat på allt nu de senaste dagarna. Allt från ordklasser till att kunna alla mina tidigare svar utantill nästan. Därför jag varit lite off här.

I alla andra uppdrag jag gjort har jag fått B. Väldigt bra! Men gick ut med A i nian, så hade en förhoppning på det. Dock såg det ju inte lovande ut med tanke på att jag bara fått B innan.

Var så nervös hela muntan och sa "fel" flera gånger. Ljudet strulade och jag glömde mitt id så fick springa o hämta det. Pulsen var hög haha! Men trots de små felen så satte jag mitt mål! Imorse kom slutbetyget och jag håller samma standard trots stora skillnader från högstadiet! Ett A som första betyg på gymnasiet. Stolt är plugghästen ;)

Gillar

Kommentarer