Åtta fantastiska favoriter

(Inlägget innehåller annonslänkar från Nextory)

För lite mer än ett år sedan tipsade jag om åtta riktigt bra favoriter. Det är dags igen. Vad är nytt? Vad är gammalt? Finns det någon favorit som hänger kvar även idag?

Jag skrev då om hur man blir mästare på något. Vad gör människan till skillnad från alla andra arter, som gör att vi lyckats utveckla vårt samhälle så pass mycket? Jo vi studerar, analyserar och testar. Jag tog upp ett exempel med flygplan. Människan ville så gärna flyga, och studerade därför de som kunde. Fåglarna. Vi testade oss fram till produkten var färdigställd. Människan kunde nu flyga. Likadant gäller det om du vill bli fotbollsproffs, pianist eller kock. Studera de bästa. Analysera deras tekniker. Testa din egna förmåga. Med hjälp av Nextory kan jag göra precis detta. Jag lyssnar, läser och resonerar. Vad gör de olika författarna för skillnader? Hur är den bästa och mest sålda ungdomsboken utformad? Vilka klyschor är uttjatade och vilka fungerar än idag?

Jag har hittat mina favoriter. De författare jag ser upp till allra mest. De författare jag vill bli som. Men jag har också utvecklat min lista på favoritböcker. Den ska jag dela med mig av till er. Böcker som av olika anledningar fastnat i mitt hjärta.

Mariette Lindstein - Requiem på Dimön

Stephen King - Att skriva, En hantverkares memoarer

Charlotte Bronte - Jane Eyre

Jorun Modén - Nära föräldrar

Walter Trevis - The Queen's gambit

Emelie Schepp - Märkta för livet

Anne-Li Strand - Min hund vill ha riktig mat

Suzanne Collins - The hunger games (första boken är favoriten!)

Om ni, likt jag, älskar böcker men har svårt att alltid finna tiden till läsning - ladda ner Nextory. Då kan du både läsa och lyssna på alla mina favoriter och mängder med fler böcker.

Klicka in och sök dig runt bland Nextorys alla titlar, och registrera dig för en gratisperiod. Allt det gör du -> här <-

Att lyckas med något är aldrig omöjligt. För mig handlar det om att läsa mängder med böcker, och skriva mängder med ord. För dig kanske det istället handlar om att läsa och lyssna på böcker specifikt inriktade på det du vill bli bra på? Nextory har flera självbiografier och mycket faktaböcker. Kunskap är makt. Ge aldrig upp något du tror på <3

Min favoritbild med en bok i handen <3 Det känns dock mer lyxigt att kunna läsa en bok och ha en tekopp ståendes på magen!

Vill ni läsa mitt förra inlägg om mina favoritböcker finns det här; https://nouw.com/cornelianyberg/atta-riktigt-bra-favoriter-36552472

Glöm inte att du får en gratisperiod på Nextory genom att klicka här!

Gillar

Kommentarer

kajsawallin
kajsawallin,

TACK FÖR BRA TIPS. Är en av alla dom som har som nyårslöfte att börja läsa igen <3

nouw.com/kajsawallin
cornelianyberg
cornelianyberg,
Tack själv!! Det är så underbart att läsa, men svårt att alltid ta sig tid till det. Tror på dig 🙏🏼
nouw.com/cornelianyberg
carroat
carroat,

Tack för härliga tips! 🥰

nouw.com/carroat
cornelianyberg
cornelianyberg,
Hoppas du hittar någon som passar dig 💞
nouw.com/cornelianyberg