Att skriva för läsare, fel eller inte?

Igår lyssnade jag på en kort film på Facebook. Det var en mentaltränare som berättade om en händelse han en gång var med om. Han hade blivit uppringd av en skidåkare som berättade att det hade gått sämre och sämre. Varpå den mentala tränaren till slut kom fram till att "du ska åka skidor för att du älskar att åka skidor. När du vinner ska du hellre åka en gång till istället för att ställa dig på prispallen". Det han menar är att det är sporten man ska älska att utföra, om det är prispallen man är ute efter håller man på med fel sport. Man ska känna passion för det man gör, snarare än för det man får ut av det.

Kände igen mig så väl i min passion för att skriva. Ibland kan jag komma in på tankesättet att det är hur många läsare och likes jag har som spelar roll. Men när jag tänker efter struntar jag fullständigt i det. Det jag brinner för är ju just att skriva. Sak samma hur många som läser!

Såklart har jag drömmar om att nå ut till många. Men det kommer ju knappast hända om jag hela tiden försöker skriva om saker som jag själv inte bryr mig om. Det går att jämföra med att en ryttare skulle kommentera en fotbollsmatch, det hade nog inte blivit så bra. Jag skriver för att jag älskar att skriva. Det kommer jag fortsätta med så länge jag tycker det är kul, oavsett var på topplistan jag ligger.

Gillar

Kommentarer

Ellieb
Ellieb,
Intressant och bra inlägg
nouw.com/ellieb