3 tips för att överleva försenade tåg

Vilken dag! Helt otroligt, har varit helt fantastiskt samtidigt som det har varit hemskt! Jag har sett människor agera på ett sätt som man ofta inte ser. Där man börjar prata med främlingar. Hjälpas åt och börjar bry sig. Där en del är förbannade och andra bara suckar, sätter sig ner och skiter i vilket.

Idag har jag nämligen spenderat 12 timmar på resande fot (+möte direkt efter det). Ett mötande tåg fick rökutveckling och blev ståendes. Vilket gjorde att vi fick hoppa av i Lund. Stå och vänta i en timme på ersättningsbussar, som vi missade. Två stycken, alltså blev det närmare två timmar ute i kylan i Lund. Därefter trång ersättningsbuss till Eslöv. Alla hoppade av. Insåg sedan att vi skulle vidare och hälften hoppade på igen. Vidare till Hässleholm på massa små, kringliga vägar. Vänta på nästa tåg där i 40 min och sedan till Ronneby, där vi blev upplockade för att direkt åka till möte.

Det är absolut inte kul när man får ändra sina planer. Hem är en sak, men som min moster som satt på tåget som fick stopp, missade sitt flyg till Indien. Då är det värre! Så för att överleva dessa sena, kaotiska tåg. Händer ju nästan alltid något med tågen. Så tänkte jag tipsa om tre saker för att överleva detta vanliga fenomen!

1. När man står där i stress, oinformerad och lite irriterad. Kom ihåg dina behov! Kom ihåg att gå på toa & äta något. Behöver du vila så sätt dig ner. Eller har du suttit för mycket? Gå en runda fram & tillbaka. Gråt, skratta eller bli förbannad. Känn efter vad du behöver.

2. En jobbig sak i en sådan här situation är att frysa. Har väl lite med behov att göra, precis som tips ett. Men vill lyfta detta lite mer. Ta på dig så mycket kläder du kan hitta direkt! Stillaståendes tåg är kalla efter ett tag. Ännu värre om du behöver stå ute och vänta. Ta på dig kläder direkt så slipper du frysa länge sedan!

3. Prata. Prata med främlingar. Uttryck vad du känner. Snacka skit om tågbolagen, vädret eller bara berätta var du ska. När vi tar kontakt med andra slipper vi känna oss ensamma. Vi kan ta hjälp av varandra och vi stöter på många nya saker! Nya perspektiv och vi får nya erfarenheter. En möjlighet alla borde ta.

Gillar

Kommentarer

Eva Palm
,
Tack för tipsen. Väntar ännu. Blir ett dygn och massor av pengar fattigare 😃