Prenumerera på min blogg

Postad i: Vardag

Okej? Hur svårt ska det vara att sluta äta onyttiga saker. På riktigt! Omöjligt känns det som, speciellt på fettisdagen och semlor syns ÖVERALLT.

Jag ligger just nu i soffan med en serie rullandes på tvn. Hemmkommen från första jobbpasset som vikarie. Har nu både fått uppleva högstadiet och de yngsta på lågstadiet. Måste säga att det är väldigt, väldigt lärorikt. Trivs så bra med det, så kanske blir ett framtida jobb?

Snart, efter att mina egna studier är klara, ska jag vidare till nästa jobb. Idag sitter jag med på intervjuer inför sommarens roliga Barnens Gård! Väldigt hektiskt i mitt liv just nu, och jag ser fram emot sportlovet nästa vecka. Roliga planer smider jag på...

Vill även slänga iväg ett grattis till bästa Stina som tagit bilden ovan (och många, många fler). Stina har blivit mamma till finaste killen. Grattis och massvis med kramar till dig <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Betald marknadsföring

Eget företag? Egen blogg? Eller kanske jobbar du på ett företag som behöver utveckla sin marknadsföring? Kolla då hit, jag har bästa lösningen på hur du kan få din hemsida att synas mer på Google!

I samarbete med Braths SEO-skola har jag nu börjat prenumerera på deras gratis mail-skola. SEO-skolan ger de bästa grunderna och tipsen för hur man kan få sin blogg eller hemsida mer synlig på Google. Företaget skriver "Braths SEO-skola lär ut grunderna och ger enkla handfasta tips om hur du kommer igång."


SEO-skolan består av nio mail, som skickas ut en gång i månaden. I mailen, som är skrivna av Magnus Bråth, får du massvis med nyttiga tips för din hemsida eller blogg.

Jag själv har som sagt börjat prenumerera på mailen, och redan fått det första. Det var så bra! Där fick jag lära mig om hur man utformar en bra titel, som sedan blir synligare på Google. I de andra mailen kommer jag få lära mig om texter, bilder, länkar och mycket mer!

Ser verkligen fram emot nästa mail. Tycker det är så spännande att lära sig nyttiga tips som kan förbättra synligheten så mycket! Rekommenderar verkligen er alla om att gå in på brath.se och prenumerera på mail-skolan.


ALLTSÅ:

Lär dig grunderna i sökmotoroptimering i nio GRATIS mail.

Perfekt för dig med blogg, hemsida eller företag!

Guiden är skriven av Magnus Bråth som är grundare för företaget Brath.


Gå in och läs mer, samt börja prenumerera på SEO-skolan här: https://brath.se/seo-skolan/


Betald marknadsföring i samarbete med Brath.se. #annons #brath #marknadsföring #tips

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Resor

Det var den röda solen, den röda himmeln och den tunna isen på havet som fick mig att kasta mig i bilen. Jag kom för sent, solen var redan borta. Men himmeln, den var fin. Väldigt fin. Naturen, jorden, kan verkligen få mig att tappa andan ibland. Fel ordval. Naturen kan få mig att andas. Långsamt. Utan stress.


Jag har blivit något av beroende av att få se nya platser - eller de jag redan sett, men som är väldigt fina. Det räcker att gå ut med Astrid ibland. Men hjärtat vill längre, bortom horisonten till det okända. Så, var ska jag? I höst kommer jag ut och resa, det har jag redan bestämt. Jag har såklart också bestämt vilka resmål jag ska göra. Alla kommer såklart inte att bli 2018, utan detta kommer sträcka sig över en längre tid.

Varsågoda - mina drömresemål:

- Tillbaka till Bali, och även besöka platserna däromkring, som exempelvis Lombok. Kanske även tar Australien under samma resa?

- En trip genom södra Europa med Italien, Frankrike, Spanien osv.

- 2011 ö-luffade vi i Grekland, det vill jag göra om. Santorini, Koufonissi, "Mamma Mia-ön"...

- Island! Oj vad jag vill till Island!

Ett, två, tre, fyra? Mina drömresemål. Ta mig dit, någon!

Någon som varit på dessa platser? Tips mottages..

Likes

Comments

Postad i: Att läsa på distans

Hej! Hur planerar du dina dagar när du pluggar på distans? Hur ser en vecka ut i ditt liv? Även med vad du gör utanför skolan, hade varit kul att veta. Funderar på distans till hösten.

Emmy


Fick en kommentar igår, vilken jag tyckte var viktig. Jag själv hade många frågor inför gymnasievalet, och vill därför svara på denna! Så kände att det var lika bra att sammanfatta allt i ett inlägg, ifall fler skulle vara intresserade. Så fortsätt läsa om det under bilden. Om ni inte är intresserade kan ni alltid läsa ett annat inlägg här på bloggen 😘

För er som inte vet läser jag gymnasiet på distans. Naturnatur, på 200% (läser både tvåan och trean samtidigt kan man säga). Om ni klickar((här)) kan ni läsa mycket mer om vad det innebär, vilket kanske är bra om ni inte har en aning om vad det är för något.

Eftersom jag läser på 200% läser jag såklart mycket mer än andra elever, vilket gör att jag får lägga dubbelt så mycket tid på skolan än alla andra. Detta får ni ha i åtanke när ni läser vidare här nedan. Förra året, när jag läste i normal takt, la jag MAX 2-3 timmar fem dagar i veckan på skolan!

Varje vecka hålls ett par lektioner av mina undervisande lärare. Dessa är ibland bra, och ibland mindre bra. Absolut inget måste att gå på lektionerna, vilket jag heller inte alltid gör. Men vissa lektioner är jag på, och då kan de vara nyttiga. Annars följer jag ett schema (detaljplanering) som är utformat efter vad vi ska göra varje "lektion". Som exempel kan det stå "läs sidan 25-32 i läroboken", och då gör jag det. Det finns en planering till varje ämne.

En dag för mig kan exempelvis se ut på detta sätt:

8-12: plugga enligt detaljplaneringarna

12-13: lunch, gå ut med hunden

13-13.30: lektion med undervisande lära (kanske går igenom kommande uppdrag)

13.30-sovdags: träffa vänner, träna, blogga och kanske jobba?


Eller som idag:

8-11: jobba som vikarie

11-12: ta mig hem och äta

12-14: plugga

14-15: träffa Sarah

15-17: jobba med Laserhuset och blogga

17-19: plugga


Mina dagar ser alltså väldigt olika ut beroende på om jag jobbar eller inte. Kom också ihåg att jag läser dubbelt upp. Det finns alltid ett sätt som fungerar för dig, då vi väljer när vi vill studera - så länge uppdragen är inne i tid, vilket inte är så svårt att lyckas med. Att läsa på Korrespondensgymnasiet är därför något jag rekommenderar till de flesta. Klarar du av att följa en planering och har du någon form av självdisciplin är det antagligen något som passar dig. Vi på skolan har också bra kontakt med varandra, vilket gör att det heller inte blir så ensamt.

Kommentera gärna om ni har fler frågor så ska jag försöka svara på dessa. Gymnasievalet är väldigt viktigt, och du ska välja efter det som känns bäst för dig. 

Likes

Comments

Postad i: Åsikter och tankar

Minusgraderna känns i blodet som strömmar genom mina fingrar. I mina röda kinder och i luften jag andas in genom min mun, luften som rör sig ner mot mina lungor. Syret som får mina muskler att arbeta. Minusgraderna känns. De känns verkligen idag. Men det sänker inte min blick.


Att alltid blicka framåt, veta vilka drömmar jag siktar mot och att följa vägen jag planerat är för mig väldigt viktigt. Om jag inte hade varit så målmedveten som jag är, tror jag inte jag hade varit där jag är idag. Jag tror att den hemliga kryddan i framgång är att tro på sig själv och veta var man vill! Om man springer utan att veta var målet är kommer det att vara tufft.

Oavsett vad jag påbörjar har jag en tanke med vad jag vill åstadkomma med situationen. Siktar jag inte mot stjärnorna är det dessutom svårt att komma igång. Jag tror att vi alla är olika - skålart, men att ha mål och drömmar behöver vi nog alla på något sätt.

En dröm utan en plan är bara en önskan! Så planera, sätt upp dina mål, stora som små, och kämpa. Kämpa för dig själv, allt är möjligt.

Kram ❤

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Sammanfattar denna veckan som grym! Har haft väldigt roligt, och fått uppleva mycket. Vill igen tacka alla som gjort min vecka så bra, och som bidragit på något sätt.

18 år! : Läs om min 18-årsdag här!
Körkort! : Del 1 finns här
/ Del 2 finns här

Efter körkortet var avklarat i fredags hade Felicia och jag förfest, följt av utgång på Statt. Vi hade väldigt roligt faktiskt, så mycket bilder blev det väl inte haha. Men två halvkassa från snapchat bjuder jag på.

Avslutade veckan med att bada i badtunna och bastu, samt lite firande av Felicia som fyller 21 imorgon!! Alltså superbra vecka. Svårslaget!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

I onsdags klarade jag som sagt första delen av proven till körkortet. Uppskrivningen, alltså teorin, klarade jag galant med skakiga ben. Idag var det dags för det andra momentet. Uppkörningen, och det praktiska. Vi var ute o körde i ungefär en halvtimme. Backade runt hörn, körde på småvägar, större vägar och så vidare. Allt gick super, till vi kom tillbaka till stan - då kommer det en bil i mitten av vägen, när jag är påväg upp för en backe. Parkerade bilar till höger och det blev liksom för trångt. Var tvungen att tvärstanna och fick värsta motorstoppet. Snabbt iväg igen.

Helt ärligt visste jag inte vart jag hade kört minuterna efter, jag var såå nervös. Fokuserade endast på nästa moment och hur jag körde. Kan säga att jag var lika nervös som inför teorin de sista minuterna av körningen. Men se där -- jag klarade det!!

Körkortet är avklarat. Nästa moment ikväll - utgång i Sverige för första gången. Let's have fun <3

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Jag, pluggnörden Cornelia, som aldrig blir supernervös inför ett prov då "jag har ju ändå pluggat" var inte lika kaxig igår. Det händer att jag blir nervös inför saker, men att jag blir så nervös att jag inte kan sova har nog aldrig hänt tidigare. Men det hände i förrgår natt. Ack så nervös jag var inför vägmärken, trafikregler och allt vad teoriprovet innebär.

Gick till trafikverket. Tog den tjusiga bilden som en dag ska träda mitt körkort. Satte mig ned framför datorn med ett dunkande hjärta. Tror jag markerade minst sju frågor som jag var väldigt osäker på, alltså väldigt osäker. 65 frågor, 52 rätt behövdes. Jag gick in och skrev 60 rätt.

Tack pluggnörden Cornelia för att du kan hålla nödvändiga saker i huvudet. Nu är det bara körprovet kvar, det görs imorgon.. Håll hårt om era tummar för att jag ska klara det också. Halvvägs mot körkortet....

Lite mindre roliga saker. Förkylningen har slagit upp som en dörr i mitt ansikte.. Jag som ska gå ut imorgon vill knappast blir sjuk nu. Bara att bita i det sura äpplet (citron kanske, sägs vara bra mot förkylning!?) och försöka bli frisk så snabbt som möjligt.

Matteboken väntar, vill slänga ut den genom fönstret, men icke då. Det går ju inte. Bara att sätta fart - hörs imorgon!

Likes

Comments