Chokladdoppade granatäpplen

Mitt absolut favorit snacks! Ni som inte har testat gör det gärna, passar både stora och små. Jag bjöd min prao på dessa förra året och de bad om receptet så nu ett år senare lägger jag ut receptet här fast att det är så enkelt att du kan lista ut det själv.

Du behöver choklad (jag köpte mörk, ica basic) och ett granatäpple. Tänk på att granatäpple fläckar är svåra att få bort så sätt på din fulaste tröja.

1. Ta ut alla granatäpple kärnor på något sätt. Här är hur jag gör: Skär bort sidorna på granatäpplet och dela den på mitten. Arbeta sedan ut alla kärnor i en skål med vatten. Känorna åker till botten medan skalet flyter. Släng de stora skalbitarna och för att få bort de små bitarna kan du använda ett durkslag/sil. Lägg sedan kärrorna på ett papper så vattnet försvinner.

2. Dela chokladen och smält den. Jag tar 30 sekunder i taget tills hela chokladen är smält.

3. Lägg i kärnorna i chokladen och rör runt. Lägg sedan ut klickar på en tallrik med bakplåtspapper på så de inte fastnar och sätt in de i kylen. Efter någon timme har de stelnat och det är bara att NJUTA!

Om ni undrar något om hur man gör är det bara att kommentera så kan jag skriva det tydligare. Känns som steg 1 blev lite luddigt, men tänkte inte på att fota. KRAMAR.

Gillar

Kommentarer

sarahpersson
sarahpersson,
åh så gott de lät!
nouw.com/sarahpersson
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Ja, testa gärna <3
nouw.com/corneliakarlsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
  • Instagram
  • Nouw