Balens baksida

Jag vill berätta en sak för dig. Jag vill att du lyssnar noga. Det här är viktigt.

Mars har nått oss och när Juni knackar på dörren äger min gamla skolas bal rum. Långt kvar tänker ni, det går fort tänker jag. En dag jag för alltid kommer minnas. En dag som jag hade sett fram emot sedan första gymnasiedagen. En dag som jag ju närmre vi kom inte längre såg fram emot. Jag var så rädd för att se ful ut, känna mig ful, ramla eller ta sönder klänningen. Oroa dig inte. Det händer inte.

När jag kollar tillbaka på mina balbilder blir jag nästan ledsen. Jag vet ju hur tankarna i huvudet gick. Åh. Jag var så himla fin. Så enkelt klädd och oerhört vacker. Men oj så smal. Oj så osäker blick. Det är hemskt att alla andra bara såg det yttre, en rosa klänning, lockigt hår och en stor fin vit blomma. Jag önskar att det bara var så, men i huvudet var det jordbävning. Dagen efter balen var värst. Att se alla bilder och tanken på att alla främlingar hade bilder på mig.

Jag kände mig inte fin.
Balen är dagen vi alla ska känna oss som vackrast men i mina ögon var jag inte fin. Tyckte det inte där och då, tyckte det inte när jag dagarna efter kollade tillbaka på bilderna. "Alla var så mycket vackrare." Jag såg, enligt mig själv ut som en Alien (asså va? Nej bara nej, inte alls?) och jag höll mina armar alldeles för böjda hela tiden. Mitt hår var vackert. Klänningen likaså. Sminket var också riktigt fint. Men, jag var för ovan. Obekväm. Det var den där icke-existerande självkänslan som brottades med mig.

Mitt hjärta slog i 120 och jag ville inte att människorna skulle ta kort på mig. Hur såg jag ut? Jag var sönderstressad. Balen är dagen det "ska" tas fina bilder att lägga ut. Alla la ut bilder på instagram. Jag ville också. Helt förstörd av instagramvärlden var jag i stess.

Förstår ni hur hemskt det är? Att en sådan onödig sak som Instagram kan få en att inte känna sig fin. (skrivit om Instagram HÄR )

Åh men jag tycker verkligen att jag var fin. Nu gör jag det. Åh. Bilden till vänster är min favorit <3 En liten prinsessa. Vacker.

Till dig som ska gå balen. Snälla. Klä dig i något bekvämt. Ta en klänning i din favoritfärg. Ta skor som är bekväma och välj en frisyr du trivs i. Jag valde att ha nersläppt hår då det är så jag blir bekväm. Min hy var väldigt dålig så jag ville lägga fokuset på mitt hår.

Ta några kort men lägg inte all tid på att fota. Minnena från dagen är hundra gånger bättre än alla foton. Du raderar hälften sen ändå. Det är inte viktigt att få till en bra instagrambild. Njut av dagen istället. Njut av att känna dig fin. Njut. När alla bilder var tagna, valsen dansad och maten äten hade jag oerhört kul. Alla krav släppte och jag och tjejerna dansade och hade livets kväll. Jag lovar er, jag hade så kul.

Ät och drick mer än du brukar dagarna innan. Jag preppade med vätskeersättning då det var oerhört varmt. Du vill inte bli svimfärdig. Väl på röda mattan. Gå långsamt. Kolla framåt. Du blir inte utstirrad på ett läskigt sätt. Det går fort. Fokusera på att le och ta in stunden. Lev där och då. Det går fort. Helt plötsligt är du uppe och du vill gå röda mattan hundra gånger till. Så är inte läget, du får bara en gå en gång, ta vara på chansen.

Sträck på dig.
Le. Le mycket.
Har du tandställning eller komplex över dina tänder, le ännu större! :D (jag envisades med att ha munnen stängd, dumbom)

Jag vill att du ska få en av dina bästa dagar. En av dina vackraste dagar.
Du kommer vara så vacker och jag vill att du ska känna det. Känna det hela vägen in i hjärtat.
För det är du.
Jag också.

Gillar

Kommentarer

Mathilda
Mathilda,
Men gud sååå fin klänning! <3
www.devote.se/mathilba
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Ja men visst? Tack !!
nouw.com/corneliakarlsson
ineees
ineees,
Det här inlägget var så fint, vackraste du. Wow. Så tacksam över att du delar dig. Jag gick inte på min bal, hatade den där hetsen om att ta fina bilder och så vidare, att vara så fin som möjligt osv. Det blir för mycket för mitt psyke <3 Kram
nouw.com/ineees
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Åh men tack! Vad gullig du är <3 Klokt av dig att inte gå när du kände så, hetsen blir stor och påverkar nog allas psyke på ett eller annat sätt. Jag kan inte säga att jag ångrar att jag gick balen men jag tycker det är en sorglig dag såhär efteråt .. Tack för din kommentar <3
nouw.com/corneliakarlsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
  • Instagram
  • Nouw