I helgen så var jag i Jönköping och simmade Nuss äldre. Nuss har alltid varit en av mina favorittävlingar då jag var typ 10 tyckte att tävlingen kändes som typ Sum-Sim och att det var omöjligt att ta en medalj. Nu så är det inte riktig så men jag tycker ändå tävlingen är superkul. Jag simmade sträckorna 100m fjäril och rygg, 200m fjäril och rygg, 400m medly och tre lagkapper. Lagkapper jag simmade var 4x50m frisim 14-15 år, 4x50m medly (ryggsimssträckan) 14-15 år och 4x100m (fjärilssträckan) juniorer. Är jättenöjd med tävlingen och är även väldigt överraskad att jag persade på alla individuella sträckor förutom 200m fjäril där jag bara var 2 sekunder över pers. Helgen gick jättebra jämfört mot förra helgen i Malmö då jag simmade GP. Den helgen gick inte alls bra utan var flera sekunder över pers på både 200m fjäril och rygg men denna helg så persade jag till och med på 200m rygg. Okej mina pers kanske var ett år gamla men ett pers är ju alltid ett pers!

En annan rolig sak som inträffade i helgen var att jag fyllde år. I lördags fyllde jag 14 år och jag hade faktiskt en jättebra trots att jag fick fira den i simbassängen men det är ju där jag trivs bäst. Fick massa gratulationer och jag tackar så mycket för alla som gav dem och jag tackar även för alla fina presenter som jag har fått och kommer få.

Idag är det ju måndag, inte världens bästa dag enligt mig och särskilt inte efter en lång helg med simning men jag ska försöka göra dagen i skolan så produktiv som möjligt. Vi har saker i no och so som jag måste jobba på så det blir nog en jättekul dag:( Något som jag verkligen hatar är no och so men som sagt ska jag försöka göra så mycket som möjligt för att få ett högt betyg som jag själv vill ha.

Tog nuss-rekord och jsm-kvalade med dessa tjejer på 4x50m medly!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag gick det lite tungt på träningen. Det gick absolut inte dåligt men det var tungt och jag orkade inte t.ex mina 50:ior fjäril. Det vi simmade idag var 4x150m bröstsim, 10x50m fjäril och 8x100m ben som var typ huvudserierna. 150:iorna bröstsim gick ganska bra och 100:ingrna ben också. 50:iorna fjäril gick jättebra i början då jag låg på 34-35 men sen så gick det otroligt dåligt. Efter 25m så dog jag och kom inte fram i vattnet men första 25m gick bra så då hade jag typ 38-40 på dem. Uppvärmningen idag var också väldigt jobbigt. Vi har börjat att springa mer och mer på uppvärmningen och idag körde vi styrkeövningar mellan varven. Så hela träningen imorse var väldigt jobbig.

Ikväll ska vi fira min systers pojkvän som fyllde år igår. VI ska äta mat och bara umgås vilket är supermysigt enligt mig för jag älskar att umgås med min familj. Eftersom att två av mina syskon inte bor hemma längre och att jag nästan aldrig är hemma för att jag tränar så mycket träffar inte jag min familj så mycket men när jag väl är hemma och mina syskon kommer hit så tycker jag att det är så mysigt.

Likes

Comments

Dagen började med ett träningspass på ökk (örebro kraftsportklubb) vilket är ett gym. Varje torsdag har vi träning där och det är verkligen jätteroligt. Gymmet är stort och har ett grymt utbud på olika maskiner och fria vikter. Vi brukar alltid värma upp på konditionsmaskiner i typ 5-15min sedan kör vi igenom olika övningar baserat på vilket pass vi ska köra. Om vi ska t.ex. köra ett benpass kör vi såklart de olika benmaskinerna osv. Idag körde vi arm och ben och de övningarna/maskinerna vi körde var latsdrag, marklyft, bänkpress (i maskin) , benpress, hantelpress (tror det heter så) och sittande rodd. Det gick lika bra som vanligt idag och något nytt som vi körde idag var marklyften. Hade lite problem att hitta den rätta tekniken men hoppas att det blir bättre ju mer jag kör den.

Hitta ingen bra bild på sittande rodd men maskinen ser ut så som på bilden ovan.

-

Efter skolan idag så hade vår klubb fått inventera på arenas lager. Det var ganska jobbig och långtråkigt att sitta där och räkna baddräkter men lite kul var det väl för man var ju där med sina kompisar. Varför vi gjorde det var för att tjäna in pengar till sitt egna simkonto så att det blir billigare att åka till läger och tävlingar för att man tar pengar från sitt simkonto först. Jag var där från kl 16:00 till 19:30 och man kan åka dit imorgon också men vet inte riktigt om jag ska göra det.

Likes

Comments

Idag gick det väldigt bra på träningen. Vi körde tre små serier, den första var en bröstsimsserie som bestod utav 3x150m ss bröstsim. Målet med dem här 150:iorna var att ligga så ens tid man hade förra gången man simmade serien eller bättre. Jag har simmat den serien en gång tidigare och om jag inte minns helt fel så har jag skrivit en inlägg om den träningen. Serien gick bra efter att jag har varit sjuk och det känns nu efter den här träningen att jag har kommit in i mitt "flow" som jag hade innan jag blev sjuk. Var väldigt jämn på dem också för att jag hade 2,20 på alla tre. Nästa serien var en fjärilsserie som jag hatälskar. 12x50m ss fjäril körde vi start 1,05 och de gick förvånansvärt bra. Målet med dem här 50:iorna var att vi skulle var negativa eller jämna. Låg på tider som var väldigt bra och jämna trots som sagt att jag har varit sjuk. Efter den serien körde vi 7x75m ben som skulle vara så bra som möjligt alltså typ max. Jag har en extrem träningsvärk från vadpressen vi körde igår på landträningen så mina ben dog på den här serien. Ska bli riktigt härligt imorgon när vi gymmar på ökk, mer träningsvärk får vi hoppas på antar jag haha. Hemsk är det men som jag har sagt förr "vad är träning utan värk". Känns som jag har skrivit ett exakt likadant inlägg som ett för tag sedan haha.

Ett bevis på att fjäril är det bästa simsättet!!!

Likes

Comments

Jag har varit sjuk nu i en vecka vilket har varit jättetråkigt. Det absolut tråkigaste med att jag vart sjuk var att jag missade simningen. Jag simmade mitt första pass i fredags vilket var en hel vecka sedan jag tränade. Trodde att jag skulle vara sjuk i max 4 dagar men jag hade feber på nätterna och var sjukt trött på dagen så jag orkade inte göra någonting, därav det inte kom några blogginlägg. Men nu är jag frisk igen, bara lite snorig, så imorgon ska jag gå till skolan och därefter gå och träna. Hoppas jag kan trycka på lite på träningen så att jag snabbt kan hitta tillbaka till min form som jag hade innan jag blev sjuk för den var fantastisk.

Något som jag har gjort väldigt mycket nu när jag var sjuk var att jag badade väldigt mycket. Dels för att jag var frusen men också för att jag saknade vattnet lite. Jag älskar att bada, det är så skönt och mysigt särskilt om man tänder något ljus eller två. Något som jag oftast har när jag badar är någon slags badbomb eller den heter väl bubbelbit? Den eller de (har ett par stycken) kommer ifrån lush och jag tror de heter bubbelbit eller nåt. Det man gör är att man bryter av en liten bit och har ned det i badet likadant som en badbomb. Brukar också ta någon tvål så att det blir lite extra mycket lödder så att det igen blir ännu mysigare. HÄR är den bubbelbiten jag använde idag när jag badade.

Likes

Comments

300m insim

10x100m varannan fri/rygg st 1,40

6x50m bröstsim (25m 3-1/25m ss, 25m 2-1/25m ss, 50m ss x2) st 1min

7x25m fjäril

75m löst

5x200m frisim max

50m löst

5x150m bröstsim max

100m löst

8x25m fjäril med fenor st 30, 4x50m kick på rygg (utan fenor) st 1min x3

100m ben (10m max vid varje ifrånskjut), 100m medly (sista varvet vf) x3

-

Detta var dagens pass. Mina tre sista tvåhundringar gick bäst, hade 2,36 2,35 & 2,36 på dem medans de två första gick sämre där jag hade 2,39 & 2,41. Jag hade inte riktigt fått in mitt flyt i frisimmet utan vevade bara på utan att komma fram. Var lika trött efter varje tvåhundring men alla gick inte lika snabbt. Det gäller verkligen att hitta sitt drag och sträcka ut när man simmar så att man inte slösar energi utan att komma fram i vattnet, hoppas ni förstår vad jag menar. Hundrafemtiorna bröstsim gick väldigt bra, hade mellan 2,16-2,21 på dem tror jag. På någon (elr några, vet inte) öppnade jag första hundra under 1,30 vilket för mig är väldigt bra. Tror nog att jag är mest nöjd över mitt bröstsim detta pass. Kanske blir en bröstsimmare i framtiden haha nej men har faktiskt blivit mycket bättre på bröstsim det senaste halvåret. Vi hade sovmorgon idag vilket var jätteskönt men imorgon blir det dubbelträning igen, totalt 5 timmar ugh. Har en extrem träningsvärk i framsida lår och det lär ju inte vara bättre imorgon men det betyder ju bara att jag kommer bli ännu starkare. Som en simmarvän brukar säga "vad är träning utan träningsvärk?" haha håller med till 100 procent! Nu ska jag ladda upp med lite sömn till morgondagen.

Likes

Comments

Innan vi hoppade i vattnet idag sa min tränare att vi skulle köra 10x400m fast lite uppdelat. Min första tanke var usch fyfan va tråkigt men senare under passet tyckte jag att det var ganska så roligt kanske för att det gick väldigt bra. Passet såg ut såhär:

400m insim (rullande 25m baklängesmedly)

3x400m frisim, hade 5,40 5,35 & 5,33 på mina

100m löst

4x200m ryggsim, hade 2,59 2,58 2,56 & 2,54

50m löst

6x50m fri-ben (finns inget värre än fri-ben)

2x200m ben (100m kick på mage, 100m kick på rygg)

4x100m ben (2 kick på mage, 2 fri-ben)

400m fri-arm med snorkel & fenor

200 avbad

-

Roligaste och det som gick bäst var nog 3x400m frisim men det som absolut tråkigast var all fri-ben. Något som ni kanske inte visste är att jag suger på fri-ben. Kommer ingenstans och det är så fruktansvärt jobbigt men jag överlevde och fick simma lite kickar efteråt. Ryggsimmet gick också bra idag men mindre bra gick undervattensarbetet, orkade inte riktigt trycka på där som jag gjorde i vattenytan, eller vad säger man haha?

Något annat som var roligt idag (förutom passet) var att vi hämtade min gossip girl bok. Har redan hunnit läsa ett kapitel i bilen och jag gillar den redan. Om ni inte har sett serien så gör det! Ni kommer inte ångra er. Den handlar om rika tonåringars liv i Manhattan och den är väl lite mer en tjejserie skulle jag säga.

Likes

Comments

200m insim

12x100m (25m ben, 25m dril, 50m ss) 3 av varje simsätt

3x (400m , 6x50m + 50m löst)

1 & 2: fri-me på 400:ing, fjä på 50:ior

3: me på 400:ing, bröst på 50:ior, 100m löst

9x300m fri med fenor & paddlar (nr 5 löst rygg) st 4.20

100m löst

10x50m friarm med snorkel st 50

10x50m ben med fenor st 50

4x50m avbad

-

Detta var dagens pass och fy vad hemskt det var. Hade spy-känsla genom hela medlyserien men som tur gick det över innan trehundringarna frisim. Träningen var på tre timmar och jag tror nog att jag aldrig har simmat så länge förutom på nyårsafton förra året typ. Även om träningen var längre än vad den brukar vara så kände jag inte en sådan jättestor skillnad. Såklart var jag trött och så men det brukar jag vara på träningarna haha.

Det gick inte så bra idag om man kollar på tiderna men grymt jobbigt var det och det är ju det som är meningen. Det är ju bättre att gör allt vad man kan och simma piss än att simma skitbra men inte ens vara trött. Såklart är det ju bra om man simmar snabbt och det är ju kul men det gör inget om det inte alltid går supersnabbt så länge man har gjort sitt bästa. Imorgon väntas två pass var av den ena är på tre timmar igen men vi kommer inte simma hela passet utan ha landträning så nu ska jag ladda upp med sömn.


Likes

Comments

Gott nytt år på er! Hoppas ni har haft ett amazing 2016 (som jag har haft) och kommer få ett minst lika bra 2017. Jag ser fram emot 2017 sjukt mycket, främst inom simningen då jag det senaste halvåret har utvecklats väldigt mycket. Är så nöjd över alla saker som inträffat under 2016 även om de var bra eller dåliga. Bilderna på fyrverkerierna är inte de bästa men aja. Ha ett grymt 2017!!!!!

Likes

Comments

Yes äntligen ett medlypass! Har inte simmat ett hårt medlypass på evigheter känns det som. Jag har en sådan stor hatkärlek till medlypass, jag älskar att ta i så mycket att jag nästan kräks och när jag känner så vill jag bara simma vidare och vidare. Det jag hatar med medlypass är ju såklart att det blir så otroligt jobbigt och man blir ju så "glad" när man får höra att man t.ex. ska simma 10x200 medly men när man väl är inne i serien så älskar man det! Såhär såg iallafall dagens pass ut:

300m insim

3x200m me (1:a ben, 2:a drill, 3:e ss) vila 15 sek

400m me, 400m fri-me, 300m me, 300m fri-me, 200m me, 200m fri-me

100m löst

4x100m fri-ben med fenor vila 15 sek

8x150m fri med fenor, paddlar & snorkel st 2,20

50 löst

4x100 ben med fenor (2 spec, 2 vf) vila 15 sek

200 avbad

-

Såklart var det "the beast" som körde detta pass och vi kötta sönder, som vanligt;) För min del gick det jättebra och det kändes skitskönt efter passet då man vet vilket grymt pass man gjort och hur mycket man pressade sig själv i vattnet. Nu blir det mat, kanske lite sovande och sedan träning ikväll igen.

Mitt första sumsim i Trollhättan.

Likes

Comments