Header

Sista dagen på skolveckan innan man fick LOV. Jag hade en bra skoldag men ännu bättre när jag kom hem. Mysa ner sig i sängen, kolla på en film med en kopp te.20 pannkakor
2 ägg
2 små mogna bananer
85 g smält smör, plus lite extra till stekningen
2,4 dl mjölk
0,5 tsk vaniljextrakt
2 msk socker
3 tsk bakpulver
3,3 dl vetemjöl
olivolja till stekningen
Så här gör du

20 minuter
Värm ugnen till 140 C°. Knäck äggen i en bunke och mosa ner bananerna med en gaffel. Rör ner smält smör, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ordentligt för att blanda dem; det ska bli en slät smet med små bitar av banan i. Om man vill göra i ordning smeten i förväg utesluter man bakpulvret och låter smeten stå i kylskåpet. Tillsätt bakpulvret strax innan du ska steka pannkakorna.
Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme. Som alltid när man steker pannkakor blir den första inte så fin, men sedan går det lätt. Pannkakorna ska vara lite större än plättar och ganska tjocka, inte stora och tunna, så häll ca 2 msk smet i den heta stekpannan. Stek i 2–3 minuter tills bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakan och stek på andra sidan i upp till en minut tills den har blivit gyllenbrun. Låt pannkakan glida över på en tallrik och håll den varm i ugnen.
Beroende på stekpannans storlek steker du pannkakorna i omgångar. De är godast om man äter dem så fort som möjligt.
Spara recept

Första dagen på lovet. Jag var hemma hela dagen själv medan min syster och pappa var på tävling. Jag började dagen med att göra bananpannkakor till frukost sedan gå en promenad i morgon solen.

När klockan närmade sig 4 så kom syrran å hennes kompis hem efter tävlingen.
Vi lagade tackos och längtade till halv 7 då vi skulle på "rum 2013", bion var super bra men ändå läskig.❧❦

Vi tog en sväng till ett shopping center och fikade och köpte lite kläder ;)
Efter det så åkte vi till Falun och grattade vår kusin med lite presenten, sen gick jag även och överraskade mina bästa vänner på samma gång, all kärlek till dom.

Nu börjar vi på en ny vecka. Jag och syrran klippte oss och packande våra väskor för snart drar vi........ på onsdag kommer vi till vinterlandet igen👍🏼👍🏼

Likes

Comments