Hej hej! Nu var det ett dag sedan jag uppdaterade sist. Sen nyår har jag hunnit med både det ena och det andra. Avslutade lovet med att vara sjuk & hemma samt med att få ett nytt jobb. I fredags började även skolan, så kommer ha fullt upp med den, jobbet & att plugga inför ett IELTS-test jag ska göra inom kort. I helgen har jag jobbat mina första pass (8-16) lördag och söndag där jag jobbar (på ett Café inne i Göteborg).

Året kunde inte börja bättre helt enkelt! ^^

Här kommer lite bilder från nyår! Blev utgång med vännerna framåt kvällen. Väldigt trevligt!

Ha det bra så länge, så hörs vi när vi hörs! :)
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hej! Hoppas ni haft en trevlig jul & får ett fortsatt gott nytt år!

Själv ska jag fira in det nya året med några goda vänner och förmodligen sticka in till stan en sväng senare.

Detta år har vart väldigt händelserikt och bjudit på både det ena och det andra. Här kommer en liten summering av några av de saker jag hunnit ned under året:
- Retorikutbildningar i överflöd
- Kampanja
- Träffa den mäktiga trion (Reinfeldt, Borg & Bildt)
- bli kysst
- dejta
- 5st resor till Stockholm
- Flyttat två gånger (den senaste gången så flyttade jag hem)
- söka samt bli antagen till flera universitet i England
- startat upp en förening
- sitta i två styrelser
- haft flertalet sommarjobb
- blivit sårad
- förlorat en vän
- stiftat massvis av nya bekantskaper
- suttit med som publik i SVT:s Debatt
- affischerat
- shoppat
- solat
- Medverkat på Sverigemötet med Moderaterna
- Medverkat på Moderator med MUF
- Medverkat på två av MUF:s Distriktsstämmor
- Bytt distrikt i MUF
- Medverkat på MSU:s Rikskonferens, samt där företrätt min motion halvt sjuk o nära att tappa rösten inför över 100 personer och med Anna Kinberg Batra som ordförande
- Badat i havet
- Vart på läger
- Startat ett UF-företag
- fått A på ett Matteprov (för första gången) :)
- fått min dyslexi diagnosiserad, samt fått veta att jag lider av traumatisk stress
- träffat flera släktingar som jag aldrig träffat förut, både avlägsna och nära släktingar
- Medverkat på MUF Stockholms Höstutbildning
- Medverkat på MSU:s Höstkonferens
- Haft riktigt kul!

Sammantaget, så har det varit ett lyckat år! Jag slår vad om att nästa år blir lika spännande & händelserik. Hoppas du fortsatt vill läsa min blogg även då.

Ha det bra så länge, så ses vi i nästa år! ;)

Kram Jossan

Här kommer lite pics. från Julhelgen! ;)

Likes

Comments

Hellou allihopa!

De senaste veckorna har varit fullpackade med plugg, födelsedagsfirande, en Stockholms resa, öppet hus på skolan och lite annat smått och gott. :)

Nu är jag påväg för att träffa min mattelärare och på vägen dit börjar jag planera klänningar o.s.v. inför studenten. Ofattbart att den bara är några månader bort! Längtar så! ;)

Ha det bra så länge, så hörs vi!

XoXo
Föresten här en länk till min intervju med Academedia angående mitt eget gymnasieval, hur det resulterade och mina planer inför framtiden. :)
http://www.sjolinsgymnasium.se/josefine-gillar-den-familjara-kanslan/
Btw, dagens diss tillägnas falska vänner som gör allt för att göra livet eländigt för dig, pratar skit bakom din rygg, aldrig kan glädjas åt dina framgångar och utnyttjar dig såfort hen får chansen. Gosh..att såna människor ens existerar! Tips: Var vaksam så att du inte drabbas av sådana människor. De är bara inte värda din tid! Då det finns massvis av underbara vänner som kan ta deras ställe och som finns där då man behöver det som allra mest. :)

Likes

Comments

Hellou! ;)

Sen sist jag skrev så har jag haft fullt upp som vanligt. ^^

Måndag - Onsdag var jag ledig från skolan, så i Måndags träffade jag en Specialpedagog och fick mitt efterlängtade Dyslexi Intyg. Kampen till att få skolan att utreda har varit lång. Jag har känt av mina läs- och skrivsvårigheter redan sen tidig ålder men har ofta fått höra att det är ingenting, samt att skolan inte är skyldiga att utreda saken eller att de behöver förälderns tillstånd till detta (vilket har försvårat det hela). Nu har jag i alla fall fått det och kunde inte vara gladare. Synd att det inte kom tidigare bara, det hade underlättat massor! :)
Senare under Måndagen blev det plugg med läraren + nån föreläsning hos MUF Göteborg. ;)

I Tisdags tog jag ledigt för att vara utvilad och förbereda mig inför Onsdagens intensiva dag med både två Intagningsprov (TSA Oxford) och 2.5h plugg med läraren efteråt. Gosh...tisdagens vila behövdes verkligen då mitt huvud var som förstummat efter alla prov och matte pluggande. Intagningsproven gick bra, men med tanke på att mitt Intyg kommit alltför sent, så fick jag ingen extra tid. Vilket innebar att jag inte hann kolla på alla frågor under den begränsade tiden vi gavs. Istället så fick jag chansa på ungefär 15 av 50 frågor. :/I Torsdags blev det mestadels plugg & förberedelse inför Fredagens Matteprov. Första Matteprovet där jag slipper bli emotsagd när jag ber om extrastöd, tid o.s.v på grund av min Dyslexi. Matteprovet gick super men tog 2.5h. Vilket gjorde så att jag missade lunchen. Inte nog med det, på lektion efter så skulle vi skriva en oförberedd Reflektionsuppgift på en podd vi skulle ha lyssnat på. På tom mage kan man la säga att jag var sådär taggad på det. :oSen i helgen har jag mest tagit det lugnt, pluggat, sett ett par filmer på Netflix, tränat och haft det allmänt mysigt. ;)

Btw, i veckan kom även Skolkatalogen där jag var med både på klasskortet men också på vårt årliga ambassadörsfoto. ^^Nu ska jag fortsätta skriva på min Engelska inlämning. Men hoppas ni får en trevlig kväll!

See Ya! <3


Likes

Comments

Hej på er!

Lite granna har hänt sen sist kan man säga! ^^
Torsdagen spenderades till stor del hos min syster där vi firade min födelsedag, åt en god middag och umgicks. :)Fredagen blev en rätt så händelserik dag. Dagen började med ett event på NK (Shoppingmorgon), följt av plugg vid Stadsbiblioteket. Sedan blev det att jag åkte hem en sväng för att fixa iordning mig, innan det bar av till stan igen för middag med en kompis. Därefter åkte jag hem till några kompisar en stund, innan det bar av mot Trädgår'n och en trevlig kväll ute. Träffade många bekanta ansikten och både dansgolvet & DJ:arna levde upp till förväntan. Dagen kunde inte avslutas på ett bättre sätt helt enkelt! ;)
Igår blev det mest plugg samt en god middag framåt kvällen och ett avsnitt House of Cards. Har verkligen fastnat för den serien. Haha. ;o ;)

Aja, vi hörs! Nu ska jag fortsätta plugga & senare blir det nog pizza & en tur till stan för en lektion med min Engelska lärare. :)

See Ya ! <3


Likes

Comments

Hej hej!

Sorry för dålig uppdatering!

Här kommer en uppdate om vad som hänt sen senast.

I fredags hade vi studiedag, så då tog jag det mest lugnt hela dan (plugga, städa etc.) och senare mot kvällen så drog jag in mot stan och Le Pain BISTRO för att fira en kompis som fyllt år med en trevlig middag. :)

I lördags blev det att sitta med prov hela dagen. För då skrev jag nämligen Högskoleprovet. Känner mig rätt missnöjd med mitt resultat. Men bara att försöka mer till nästa gång I guess! Besides jag hade inte övat något inför provet + fick inte den hjälp jag har rätt till som dyslektiker. Då min utredning inte var färdig i tid till sista anmälningsdatum. Så har all anledning till att vara missnöjd!

I söndags blev det en slapp dag med plugg & Netflix. Vilket var skönt efter lördagens intensiva provomgångar! ;)

Igår så blev det att jag träffade upp min lärare för 2.5h matte och efter det, så stack jag mot Kansliet för att höra på en väldigt intressant & lärorik föreläsning från Svenskt Näringsliv. Därefter blev det att jag och några kompisar drog vidare till BISTRON för en latte. Rekommenderar er verkligen att testa den! Mmh...helt FAB! ^^

Sen idag har jag inte gjort så mycket annat än att se på Netflix, gå på några möten och gjort ett misslyckat försök till att plugga. Min koncentrationsförmåga är ZERO sometimes, haha. ;)

Juste ja! Höll på att glömma. :o
Precis fått hem klassfotot (profilbilden blev dålig så den beställdes ej!). Rätt nöjd ändå, men önskar bara att jag hade sträckt på mig lite mer.

Anyway, här kommer några bilder från helgen!

See Ya! <3

Likes

Comments

Hellou!

Min ena lektion idag blev inställd, så stack istället mot brunns för lite shopping. Sedan till Stadsbiblioteket för plugg.

Därefter stack jag på min "andra" lektion som var i Mattematik. Precis skaffat en ny lärare, som är jättebra & kompetent verkligen! ;)

Efter 2h av Matte-pluggande, så köpte jag en snabb middag & sedan stack jag till Kansliet för en Workshop med MST Göteborg. Den var på temat Feminism.

Själv är jag en person som anser att fokus bör ligga på JÄMNSTÄLLDHET & inte på den radikal feminism som nu finns! Jag kan själv inte kalla mig feminist. Då dagens feminist förknippas med en radikal feminism som förespråkar matriarkat och det är inget som jag står upp för. Jag tror dock på JÄMNSTÄLLDHET vilken är den gamla versionen. Jag tror starkt på individens vilja & kraft att forma sitt eget liv och det ansvar som ska tas för att ta alla möjliga chanser att förbättras och att få det bättre. Den radikala feminism som strömmar genom samhället ingriper för mycket i individens frihet & skapar en förvriden verklighetsbild, som riskerar att vilseleda många ungdomar och ta deras fria val ifrån dem.

Samma sak passar inte alla, därför tycker jag det är viktigt att låta alla avgöra vad som passar just deras livssituation själva.

Mina tankar, mina åsikter. ^^

See Ya! <3
Likes

Comments

Hej Hej!

Igår fick jag mitt första antagningsbesked från UCAS och då fick jag ett Conditional offer från Anglia Ruskin University. Blev överlycklig! Nu inväntar jag med spänning svar från de fyra övriga universiteten jag sökt till! ;)

Nu har jag lunchrast & sedan lektion. Men efter skolan så ska jag bland annat ha 2st 2h:s lektioner med mina lärare & sedan kanske gå på något MUF-event ikväll om jag hinner.

Nu måste jag skynda mig att äta, men ni får ha det så bra!

See Ya! <3
Likes

Comments

Här kommer en liten pic. på min shopping från i fredags. Kände att jag behövde komplettera min maskeradoutfit inför lördagen, så fick bli en ubergullig clucth från Michael Kors och ett par klassiska klackar. ;)See Ya! <3

Likes

Comments

Hej på er!

I helgen har jag hunnit med lite av varje. ^^

Den började i fredags med en shoppingrunda, sedan en födelsedagsmiddag på VAPIANO. Älskar att de kommit till Göteborg. Super gott verkligen! ;)

Därefter stack jag & några friendoz till berga & såg skräckfilmen "Annabelle". ;O
Kollade ner under typ halva filmen, haha! Förstår ni varför jag brukar föredra action/drama. xD
Filmen handlade om sekter, en läskig docka & exorsism. Det värsta var att min mobil laddade ur & jag fick sitta & vänta en halvtimme vid gamlestan. Haha, blir seriöst skitskraj efter såna filmer! :/

I lördags åkte jag & resten av gänget från MSU Göteborg till Borås för MSU:s årliga höstkonferens. Första gången jag vart där och blir definitivt inte den sista! God mat, trevligt sällskap, underbart upplägg & lärorika talare! Kunde inte önska mera av vistelsen. I lördags kväll så hade vi även en maskerad, där jag valde att klä ut mig till kleopatra (lite suddig outfit pic. finnes nedan). ^^

I söndags kvällen inträffade dock något som gjorde det omöjligt för att gå till skolan igår. Därför pluggade jag hemifrån & stack senare under dagen in till stan för Dyslexiutredning & plugg då jag kände mig bättre. :)

Nu kommer jag precis från skolan & sitter på EH med min everday LATTE. <3

Snart ska jag sticka till stadsbiblioteket för plugg & lite annat.

See Ya! <3

Här kommer lite bilder från i helgen. ;)

Likes

Comments