ingredienser

  • 100 gram smör/margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 msk kallt starkt vatten

garnering

  • pärlsocker, kokosflingor eller strössel

gör så här

rör matfettet, socker och vaniljsocker poröst. blanda i kakao. tillsätt havregryn och kaffe. rör om tills alt är väl blandat. forma smeten till små runda bollar. rulla dom i pärlsocker, kokosflingor eller strössel. förvara chokladbollarna i kylskåpet tills de ska avnjutas.

cirka: 30 stycken

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


ingredienser
  • 100 gram smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl/dinkelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

topping

  • 4 dl grädde
  • några droppar röd karamell färg

gör så här

ställ veckade papperformar i en långpanna eller på en plåt. smält matfettet och låt det svalna. vispa ägg och socker pösigt. tillsätt de övriga ingredienserna.
blanda till sist i matfettet. fördela smeten i formarna. fyll dem inte till mer än 3/4. grädda mitt i ungnen i ca 10 minuter. ungstemp: 200 grader varmluft: 175 grader. låt dom svalna

vispa grädden och sedan häll i lite röd karamell färg och blanda. sedan så spritsar du på dina muffins.






Likes

Comments