Så vad har nu hänt sedan jag har kommit hem? En liten snabbgenomgång av de senaste nästan 3 månaderna i Sverige.

14/06 Student! Grattis bror!

21/06 Jag får börja stödja på foten igen!

23/06 Middommarfirande med kubb o grillande i regnet. Roligt nog, eller ja inte roligt men lite komsikt på ett sätt, hade kompisens pojkvän också skadat knät tills då så nu är vi två halta här i gänget haha.

25/06 Lillkillen är på besök hemma i Sverige!

10/08 Tråkigt nog kunde jag nu inte vara där när lillkillen fyllde 2 år men fick gratta över telefon! Happy birthday little one!

12/08 Mamma fyller 50, grattis!

Jag har också hunnit med:

• En tripp till Ullared och TVÅ turer till Ikea.

• Sjukgymnastik 2-3 gånger i veckan, varje vecka

• Mycket pusslande och pärlande för att hålla mig sysselsatt alla de långa ensamma dagarna

• Fått klara mig själv under två perioder under semestern då både mamma och pappa var bortresta, (skulle egentligen följt med på en av dem men stannade hemma och körde hårt med sjukgymnastiken). Bara lite svårt att ta hand om ett hus och en katt när man inte ens kan ta hand om sig själv.. men det gick bra tillslut med vänners hjälp!

• Och såklart mycket hängande och up catching med vänner!

Nu väntar inflyttningsfest i helgen hos min kompis och min födelsedag nästa vecka! (Börjar ju känna sig gammal nu, hela 22 år. Är det meningen att man ska ha en plan nu?)

Bye for now!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hopp! Det var ett tag sedan jag var här..

Sist jag skrev hade jag precis hamnat på sjukhuset med ett brutet knä. Vad som då hände var att jag vände mig om för snabbt så knät hoppade ur led. Vad jag tror som hände var att jag föll ner på knät av smärta och då blev knäskålen full av sprickor på baksidan och när knäskålen hoppade tillbaka slog den av en bit av lårbenet. Detta hände den måndag 1a maj sent på kvällen och morgonen därefter åkte jag in till akuten då jag märkte att jag har absolut ingen kontroll över benet. Massa tester och en vecka senare blev jag opererad (måndag 8e maj). Torsdag samma vecka kunde jag åka hem från sjukhuset efter mycket övande på kryckor och besök av Fysio.
Det var både skönt och jobbigt att komma hem. Det var skönt att slippa sjukhusmaten och allmänna miljön där men det var också enklare att ta sig runt där, inte för att jag spenderade alls mycket tid uppe från sängen, och hade flera sköterskor som passade upp på mig precis när jag behövde det.
På måndagen därefter kom pappa med familj för att hjälpa både mig och faster att ta hand om lillkillen. Det var en vecka med mycket sjukhusbesök och extra röntgen innan vi på söndagen åkte hem till Sverige. Det var hemskt att behöva lämna London. Jag var inte redo och kändes fruktansvärt att behöva lämna på detta sättet och inte kunna ta ett ordentligt farväl av min kära stad, men också på ett annat sätt var det skönt att få komma hen till mamma och pappa som kan passa upp på mig. När jag insåg att jag måste åka hem så ville jag bara åka från London så fort som möjligt. Blev ledsen av att sitta i huset i London och inte kunna ge mig och och göra något, här hemma i lilla staden finns det inte mycket att göra ändå haha.
Väl hemma sen har jag blivit omskött av vänner och familj vilket jag är väldigt tacksam för och har med mycket hjälp av sjukgymnast lärt mig att gå igen. Så nu 3 månader efter operationen går jag utan kryckor, men inte helt utan problem. Jag orkar inte gå allt för långt eller för länge då både knä, ben och fot blir väldigt trött och börjar göra ont. Men det är så skönt att slippa hoppa på kryckor överallt och kan nu nästan funka som "normalt" igen, alltså kan hänga med kompisar ut på små äventyr osv. Hemskt tacksam över allas hjälp och stöd genom denna för mig svåra tiden som har tagit hårt både på kropp och psyke, men det går framåt varje dag och snart är jag i full fart igen.
(Tills nyår då jag måste göra en till operation för att ta ut skruvarna och eventuellt göra nått arbete på knäskålen men det får vi tänka på en annan dag och nu endast glädjas över att jag är så gott som gåendes igen!)

Likes

Comments

Dagen började med att jag träffade upp min finska kompis och sen senare mötte Anna upp oss o vi umgicks hela eftermiddagen. Det vad en kul o trevlig dag fram tills.. fortfarande inte riktigt säker på hur detta hände men basically så vände jag mig om för fort så knät vreds ur led, jag föll ber på marken av smärtan och slog knät i marken vilket gjorde att en del av mitt lårben slogs av och baksidan av knäskålen blev full av sprickor o flisor.. jag kunde inte resa mig upp, knät gjorde nått så fruktansvärt ont! Ingen av oss trodde i denna stund att det var så farligt som det var så skrikandes med hjälp av mina kompisar kommer vi på bussen där min fasters man sedan väntar på mig att bära in mig.
Vi ringde rådgivning när vi kom in men jag var i sådan chock och det var så sent så vi bestämde för att inte åka in utan jag tog värktabletter och la mig på soffan för att sova. Nästa morgon när det fortfarande gjorde så fruktansvärt ont och jag inte kunde röra mitt ben så åkte faster med mig in till akuten.
Efter många timmar på akuten och flera röntgen kom de fram till att knät var brutet och hela benet blev gipsat. Jag blev flyttad till en avdelning och här har jag legat sedan tisdag kväll. Jag har väntat på fler röntgen och på att en specialist ska komma så har inte kunnat få någon operation än. Förhoppningsvis blir det på måndag! Skönt att få det överstökat och kunna åka hem.
Hela vardagen kommer bli upp och nervänd och jag kommer få lära om allting från början, på kryckor. På bara 2 sekunder förändras allt. Jag kan inte gå och göra saker som jag brukar men en annan jobbig och tråkig detalj är... jag kommer behöva lämna London och åka tillbaka hem till Sverige.. Jag var så inte redo för det än men jag får väl se det som en paus och komma tillbaka när knät har läkt igen.
Först och främst håller vi tummarna för att operationen går bra och att det kommer läka snabbt och bra!

  • 37 Readers

Likes

Comments

Vad kan man göra för att göra en dag/utgång ännu lite mer spännande? Jo man tar på sig en peruk och blir till sitt alter ego! Bästa idén vi har haft! Även om själva eventet vi var på inte var något särskilt och allt de lovade inte fanns där (sån besvikelse) så var det ändå en sjukt kul dag för vi var så kul! Vårt självförtroende steg till skyarna, vi var awesome! Hade lätt kunnat göra om detta fler gånger! Dock kommer det få vänta för en anledning jag snart berättar i nästa inlägg. Där av också endast lite iPhone bilder till en början..

Likes

Comments

Fler söndagsäventyr!

Denna dagen hade helt fantastiskt väder! 26 grader toppade det mitt på dagen. Gick ut i bara klänning och behövde inte ta med någon jacka! Lycka!!

Vi började med att ge oss av till Camden Market för att äta lunch på Cheese bar, som vi har velat besöka ända sedan de öppnade, och det var helt fantaskiskt! Bilderna gör inte maten rättvisa för det var bland de godaste lunchera vi har haft!

Vi började med cheese fondue, grilled cheese med goats cheese och honung (bästa grilled cheese jag någonsin ätit!!) och tillslut en cheese cake. Så gott! Rekommenderar verkligen att gå dit!

Efter det gick vi till Primrose Hill och la oss en stund på gräset i solen innan vi begav oss hemåt igen för att gå till nästa park med lite vin och vindruvor. Träffade lite folk, fortsatte till puben när solen gick ner, en bra avsluting på en bra dag!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här, oups!

Det är mycket jobb nu för tiden då jag jobbar extra på en restaurang också så har inte mycket fritid till att hitta på saker längre men jag några söndagsäventyr har jag fått!

En söndag var vi på en ost och vin festival i Stratford, där vi kunde gå runt och provsmaka olika oostar och viner. (Vi låtsades som att vi skulle köpa vinerna och ostarna bara för att få testa dem först hehe) Men lite saker kommer drifrån med ändå. Ett chokladvin (jaa CHOKLAD-VIN) och Anna köpte chokladbitar med massa olika roliga smaker och lite av den godaste fetaosten, så efter vi gick därifrån åkte vi hem till närmaste parken mellan oss och hade en liten picknick i de sista solstålarna för dagen. Mycket trevlig dag!

Likes

Comments

Got my first tattoo done yesterday! I'm so happy and can't really believe I've finally done it! I was very nervous but it wasn't as bad as I thought it would be, thankfully!

Likes

Comments

Sådan tur med vädret!

Anna och jag hade bokat biljetter till att åka och besöka Oxford en ledig söndag och det var en riktigt härlig vår dag! Vi hade fått lite platser rekommenderade till oss så vi gick en liten tour av staden och på kvällen tog vi även vår första Sunday Roast. (efter att ha bott här i nästan 10 månader, sjukt! haha men nu hände det äntligen).

Fin vårdag = fler blombilder, ni får ursäkta 🌸

Som de Harry Potter fan vi är så var vi tvungna och ta lite kort på trädet som är med i en av filmerna...

Likes

Comments

Vi hade ännu en till "sjukvecka" här i huset med att lillkillen började med lite feber, vilket snabbt gick över till både mig och faster, igen.. Som tur var blev jag feberfri till torsdagen då jag skulle träffa två kompisar som åkte till London över helgen. Faster och lillkillen åkte till Sverige tidig torsdag morgon så jag kunde spendera hela dagen tillsammans med grabbarna och visade dem runt camden market och lite runt nordvästra London. Mycket trevlig dag!

Jag kan under torsdagen känna att det börjar göra lite ont i ryggen men jag tänker inte för mycket på det men när jag vaknar fredag morgon så har jag så ont mellan skuldrorna och sådant tryck över bröstet att jag inte kunde andas. Vid varje andetag jag tog så kändes det som att någon knivhögg mig i ryggen, mindre behagligt. Jag tänkte mig att det var något med musklerna i ryggen men jag ringde ändå GP för jag tänkte att de kunde känna o klämma lite på ryggen och bekräfta det men de skickade iväg mig till akuten för att ta en röntgen. (Snigla fram då det är rätt svårt att gå om man inte kan andas..) Detta blev då en ganska spännande kväll, haha.

Jag fick göra massa tester, nästan svimma i väntrummet, kolla hjärtat, röntgen och någon annan scanner grej där man åker in och ur den på en brits och det snurrar runt en, ni vet vilken jag menar? Tillslut efter 5+ timmar så sa de bara att det var musklerna och att jag kunde gå hem. Bra att de kollar för säkerhetsskull men trist att jag inte kunde träffa killarna något den dagen.

Tog igen det på lördagen dock istället då jag släpade med mig Anna att träffa dem och vi gick pretty much från ett ställe till ett annat och åt/drack hela dagen. (Jag hade fortfarande väldigt ont så tog det lite försiktigt) Men det var kul att spendera en till dag med dem innan de åkte hem på söndagen!


Våren har kommit till London och det fanns många fina blommor på träden upptäckte jag så självklart var jag tvungen att stanna och ta massa bilder på dem alla.... Så här kommer lite blomm-bilder!

Likes

Comments

Dagarna bild längre, ljusare och varmare, jag tror våren är påväg! Nu blir det roligare att leka i parken och mysigt när vi kan ta med oss lunchen ut.


The days are getting longer, brighter and warmer, it's starting to look like spring! It's more fun to go out and play the park now and so nice when we can bring our lunch to the park.

Likes

Comments