Resor

Efter vårt grymma julfirande i Mooloolaba var det dags för nyårsfirande i Brisbane.

Jag var sjukt taggad på Brisbane väldigt länge men när jag kom dit blev jag istället sjuk och fick ligga i sängen en hel vecka. Jag fick alltså inte se så mycket av Brisbane utan först dagen innan nyår blev jag lite piggare och gick o köpte en nyårsklänning och nya skor. Sen var det dags för nyår som jag fick fira in med bästa Anchal. Vi stannade på hostlet hela kvällen eftersom vi hade en riktigt fin rooftop där vi kunde se hela staden. Senare på kvällen var tanken att gå ut men i kön till klubben kände jag mig så sjuk att jag åkte hem istället.

De sista dagarna i Brisbane mådde jag lite bättre och jag fick se lite mer av stan. Vi hann ta en tur till vårt älskade ikea vilket var helt fantastiskt efter 8 månader i Australien. Jag satt i samma soffa som vi har hemma, åt köttbullar och daimtårta och köpte 2 marabou choklad. Sen gick vi även till ett art gallery, tro det eller ej, men det var helt okej.

After Christmas in Mooloolaba was it time for Nye in Brisbane. I was super excited for Brisbane before I came there but instead i got sick and had to stay in bed all week. The day before nye I felt a little bit better and went to find a dress and some new shoes for new years and the day after was it time for the celebration. I got to celebrate new years with Anchal and I'm so glad for that. During the night we stayed in the hostel since be had a really nice rooftop and then later on we were supposed to go out but in the line to the club I started to feel really bad again so I went back home again.

The last days in Brisbane i felt a little bit better so I got to see some of the city. We went to IKEA for some meatballs and chocolate and I also sat in the same sofa as we have at home so I felt a little bit like home again. Then another day we went to an art gallery.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resor

Mycket har hänt och lite har det skrivits om. Jag har alltså varit helt inne i livet och inte riktigt tänkt på bloggen eller att skriva om vad som har hänt mig. Men ska försöka komma i kapp lite nu när jag faktiskt har bra internet för en gångs skull och är i en lugn miljö så jag kan skriva.

Efter Fraser Island åkte vi till Sunshine Coast

Vi började vår tur i Noosa som är en liten by med mysiga gator, en fin strand, små butiker osv. Det kändes lite som att komma hem till Båstad, det känns liksom som en liten sommar by.

Vi stannade i Noosa i 3 dagar, det är inte så stort och det finns inte så mycket att göra men dom hade iallafall extremt god sushi. Men i helhet var Noosa väldigt mysigt och fint och vi gjorde inte mycket mer än att hänga på stranden och gå runt i byn.

En av dagarna skulle vi ta bussen till ett shopping center som låg 15 minuter bort. Så vi gick på bussen och började resan... efter ca 30 min frågade jag busschauffören om vi skulle av där men han sa då att vi skulle av på sista hållplatsen. Så 1,5h senare var vi alltså i Sunshine coast som egentligen var vårt nästa stopp på resan. Vi fick iallafall oss ett gott skratt och fick handlat det vi skulle, sen var det dags för 1,5h bussresa tillbaka igen.

Mooloolaba
Vi är så positivt överraskade av Mooloolaba. Det var superfint och människorna på hostlet var så välkomnande och sköna. Här firade vi även jul! Den 24e låg vi på stranden och solade hela dagen och senare på kvällen gick vi till en Italiensk restaurang och hade bara en lugn kväll.

Den 25e december var det engelskmännens tur att fira julafton. Dagen började med gratis alkohol och en hel julbuffé. Efter det gick hela gänget till stranden, vi badade, festade, spelade volleyboll och hade kul tillsammans. Efter det gick vi tillbaka till hostlet och körde poolparty och tog det lugnt tillsammans. Kvällen slutade sen med att vi gick ner till en å där vissa badade igen innan det började ösregna och vi sprang tillbaka till hostlet och alla somnade i sofforna.

Jag kunde nog inte önskat mig en bättre julafton men fantastiska människor.

A lot happened the last month but I've had really bad wifi and I didn't even think about my blog, I just had too much fun instead but now I'm back.

So, we went to Noosa and we really liked it. It's small and cozy and it feels like a summer town, it kind of feels like where I'm from in Sweden, Båstad. We didn't do a lot in Noosa actually, we just stayed on the beach, had some really nice sushi and just walked around.

One day we were supposed to go to a shopping centre only 15 minutes away, so we went with the bus, when we had been on the bus for about 30 minutes I went up to the bus driver and asked him where our stop was and he said it was the last stop. So after 1,5h we finally made it to the shopping centre and we got a good laugh. It was also the next stop on our east coast trip.

So after Noosa we went to Mooloolaba to celebrate christmas. On our christmas (24th) we just stayed on the beach all day and then in the evening we went to an Italian restaurant. The 25th, (Aus christmas) we started the day with free alcohol and a free christmas buffet. After that the whole hostel went to the beach together to have a fun time and some more drinks. Then we went back to the hostel again to go for a swim in the pool and just hang out with each other and later in the night we went to a river close to the hostel, some people went for a swim and some people were just hanging out. Then it came a big thunder storm and we had to run back to the hostel where everyone fell asleep in the tv room.

I had such a great christmas with amazing people, I really wish I could stay in Mooloolaba for a few more days. It was just amazing, Thanks for this christmas guys!

Likes

Comments

Resor

Hallå där hemma, jag tänkte köra en lista om hur 2017 har varit, mest för att det är lite kul och för att skriva om lite annat än vad jag gör om dagarna.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag vet inte ens var jag ska börja... nästan allt som jag har gjort i år har jag aldrig gjort förut.
- Reste till andra sidan jordklotet helt ensam
- Skydiving
- Seglade
- Snorklade med en massa coola djur
- Backpackade och träffade en massa fina människor
- Surfade
-Körde bil i vänstertrafik
Det är så många nya saker som jag aldrig tidigare har gjort!

2. Vad spenderade du mest pengar på?
Helt klart resor och hostel. Den största utgiften när man reser såhär är alltid boende och resorna. Mat är minimal, kläder är minimal och alkohol är en aningen större post.

3. Bästa köpet?
Bästa köpet får jag nog säga är min röda bikini som har blivit väl använd här borta som jag köpte på bikbok innan jag åkte till australien. bild nedanför

4. Största utmaningen?
Det här är också en svår fråga, men största utmaningen har nog varit att göra farmwork. Det är något av det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Det gjorde fysiskt ont överallt och jag grät på fältet men man är starkare än vad man tror och med grymma människor runt omkring så klarar man det!

5. Vem saknade du?
Jag har saknat min familj väldigt mycket, jag trodde inte att jag skulle göra det men jag har faktiskt saknat er där hemma.

6. Vilka sånger kommer att påminna dig om 2017?
- Chameleon - Pnau, Från farmwork där vi hade en bar som hette Kalamia och vi sjöng alltid kalamia istället.
- Young dumb and broke - Khalid, för att det är ungefär så man känner sig som en backpacker
- 2017 - Rasmus Seebach, för att den har gått non-stop i mina hörlurar det här året sedan den kom ut
- Feels - Calvin Harris, kommer alltid vara ett minne från Cairns och gilligans med Anchal

7. Tror du att 2018 kommer bli bättre?
Jag tror faktiskt att jag har haft några av de bästa dagarna i mitt liv det här året, 2017 känns väldigt svårslaget men jag hoppas självklart på att 2018 blir lika bra!

8. Vem har du umgåtts med mest?
Det blir nog Anchal faktiskt, vi har haft det så himla kul tillsammans, vi körde farmwork tillsammans, sen reste vi östkusten tillsammans och firade till och med in det nya året tillsammans. Vi har haft det fantastiskt bra tillsammans och jag älskar den tjejen! 5 månader tillsammans känns som 1 månad.

9. Bästa minnet från 2017?
Oj, bästa minnet? Det är nog faktiskt när jag sa hejdå till mamma, pappa och maja där hemma. Vi stod o kramades på flygplatsen och sen var det dags för mitt livs äventyr. Hela flygresan ner till Australien liksom... Sorgen av att säg hejdå och veta att man inte kommer ses på länge, nervositeten att flyga själv, rädslan av tanken att när jag väl sätter mig på planet till malaysia så finns det ingen återvändo, glädjen av att göra något som jag drömt om i 2 år, stoltheten att jag reste själv, och glädjen av att veta att jag snart skulle få se Sofia igen. Det var så många känslor inblandat men det var så häftigt och något jag är väldigt glad över att jag gjorde.

10. Är det något du saknar år 2017 och vill ha 2018?
En kopp svenskt kaffe har jag saknat de senaste dagarna, eller en kebabpizza men mest av allt skulle det väl vara min lilla vovve där hemma, annars har 2017 varit väldigt bra.

11. Vad önskar du att du gjort mer?
Surfa är något jag inte har gjort så mycket men som jag gärna skulle göra mycket mer! Jag hade också gärna stannat några fler dagar eller veckor på whitsundays för som sagt så var det helt amazing.

12. Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Något jag faktiskt har varit hyfsat bra på det här året men som jag önskar att jag hade gjort ännu mindre är att använda mobilen, det är ett sånt beroende med mobilen hela tiden och jag gillar verkligen inte att hela världen kretsar runt mobilen.

13. Var reste du under 2017?
Jag började året med en veckas semester till Mayrhofen i Österrike med pappsen. Efter det tog jag en liten tur till Karlskoga för att se Rögle vinna och stanna kvar i SHL och efter det var det dags för en enkeltur till Sydney. Och som ni vet har jag sen rest hela östkusten här i Australien och har fortfarande ingen hembiljett.

14. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Faktiskt inte. Iallafall ingenting jag kan komma på... Mitt år har bara varit helt perfekt. Hur coolt att kunna säg att man inte vill ändra en enda dag på ett helt år?

15. De bästa nya människorna du träffade?
Hur ska jag ens kunna säg det? Jag träffar helt fantastiska människor varje dag. De jag har kommit närmst och spenderat mest tid med är dock,
Anchal från Stockholm
Jenni, Essi och Helmi från finland
Andrea från Irland
Mina room mates som jag hade i bondi från USA
Laura från Tyskland,
Danina från Åland,
Linnea som jag känt förr men som jag kommit nära först nu,
Pascal och Ronny från Schweiz

Listan kan göras väldigt lång så förlåt om jag missar någon, alla jag har träffat på den här resan har liksom förändrat mitt liv på något sätt så känn er inte obetydliga

16. Vilken är din största insikt under 2017?
Att livet handlar endast om att må bra och ha kul! Är man sedan lite solbränd under tiden så blir det bara ännu bättre. Men hemma kommer alltid vara hemma.

Likes

Comments

Resor

Efter fantastiska Whitsundays åkte vi sedan vidare till inte lika fantastiska Fraser Island. Innan vi åkte till fraser island visste vi inte riktigt vad det var vi hade bokad. Det visade sig vara en 3 dagars tur på fraser island i en 4wd buss. Vi bodde på ett hostel och träffade en massa fina människor.

Fraser island är dock inte vad jag förväntade mig, jag hade mycket högre förhoppningar om fraser island. Jag har dock hört att folk som kört med bil har haft en toppen upplevelse och att de gärna hade gjort det igen. Samtidigt kom vi från whitsundays vilket är helt oslagbart eftersom vi hade det så bra där.

Så tyvärr kan jag inte rekommendera 4wd bussresa med cool dingo.

I övrigt såg vi några fina platser och fina stränder men jag gissar att man blir lite bortskämd med alla fina stränder här borta. Men vi hade några fantastiska människor med oss på resan så det gjorde allt mycket bättre.

After an amazing trip to Whitsundays we packed our bags again to go to Fraser Island. We didn't really know what we booked or what we were going to do there. So when we came to the Island we noticed we were gonna go with a 4wd bus and live in a hostel.

Fraser Island isn't really what i expected it to be, I really had higher expectations about Fraser. I also heard people going by car had a great trip there so that might be the reason... but we also came from Whitsundays which is such a beautiful place.

Sadly I can't recommend the 4wd bus tour with cool dingo.

Other than that we saw some beautiful places and beaches but I guess we get a bit spoiled with all the nice beaches in this country. At least we met some amazing people and I'm glad I met them.

Likes

Comments

Resor

Whitsundays kan vara det bästa under hela östkusten resan. Vi bodde på ett jättefint skepp från år 1902 i 3 dagar och sov och åt på båten. Jag rekommenderar starkt att åka med solway lass om ni ska köra Whitsundays.
Whitsundays might be one of the best places along the east coast. We lived in a really nice ship from year 1902 for 3 days, we did everything on the boat, slept, ate and got to know new people. I totally recommend solway lass if you are going to Whitsundays.

Första kvällen hade vi bara lite "lära känna varandra" tid och sen nästa dag fick vi snorkla på 3 olika platser och fick se massor med olika fiskar.
The first night we just had some "get to know each other" time and the next day we got to go snorkelling on three different places where we got to see loads of fishes.

Vi träffade några sköna killar från Schweiz som vi hängde med under hela resan.
We met som really nice and chilled guys from Switzerland.

Vi fick se koraller och en massa konstiga stora fiskar, en av dem var nästan 2 meter! Vi fick även se en haj, som inte var farlig dock... den var dessvärre bara cirka 0,5m
We saw some corals and a lot of big, weird fishes... one of them were almost 2 meters long! We also saw a shark but it wasn't dangerous though... it was only about 0,5m long.

Sen kom vi till en supervit strand där vi tog en massa bilder och solade och badade.
Later that day we came to a really white beach where we just chilled and took a lot of photos.

Vi försökte ta några hopp-bilder men misslyckades ganska mycket med det.
We also tried to get some pictures when we were jumping but we failed pretty bad.

Vi var omringade av fina utsikter hela resan.
We were just surrounded by nice views through the whole trip.

Och vi fick se sköldpaddor som jag alltid har velat se!
And we got to see turtles and that's been my dream since i was about 6 years old.

Sen fick vi spendera tid på white have beach innan det var dags att segla tillbaka igen.
Then we got to spend some time on white haven beach before it was time to go back to airlie beach.

En helt fantastisk resa som jag har velat del med mig av väldigt länge men internetet på hostlena har inte tillåtit det. Nu kommer en del inlägg kommande dagar eftersom jag har mycket bättre wifi nu. Se och njut av bilderna för det var så så bra!
It's been a great trip and i wanted to share it with you guys for a long time now but i just had such bad wifi in all the hostlels. Now I'm back with good wifi again tho... enjoy the pictures cause whitsundays is just beautiful.

Likes

Comments

Hej vänner!

För någon dag sedan gick Anchal och skulle boka sitt skydive och jag sa "aa, men jag kan hänga med dig" och 5 minuter senare satt vi båda där och hade bokat vars ett skydive på 5000 meters höjd och idag var dagen här när vi skulle hoppa. 5000m är det högsta hoppet man kan göra. Vi kom till platsen där vi skulle lyfta, fick all utrustning och fick träffa personerna vi skulle hoppa med. Min instruktör hade hoppat mer än 10 600 hopp förr så det kändes lite tryggare då.

Hello friends!
Only a few days ago Anchal went to book her skydive and i just said "Well I'll come with you" and after 5 minutes we both sat there with a booking on skydiving at 15 000ft. And today was the day when we jumped. 15 000ft is the highest skydive you can do. So we arrived to the place where we were meeting our instructors and got the gear. My instructor had done more than 10 600 jumps before so it felt secure.

Sen var det dags att stiga på planet som skulle ta oss upp till 15 000ft.
Then it was time to get on the plane.

Killen jag hoppade med pratade med mig hela vägen så jag kände mig inte supernervös under tiden i planet utan det här är tillfället där jag blev nervös för nu var jag näst på tur... Bara till att slänga sig ut 5000m ut i luften för en minuts fritt fall

The guy I jumped with spoke to me all the way up so I didn't feel that nervous in the plane. This was the time i got really nervous tho, now i was the next one to jump... Just jump out there 15 000ft up for 1 minute free fall.

Jag planerade aldrig ens att göra detta men jag är glad att jag var impulsiv när anchal bokade sitt skydive. Det är något av det läskigaste och coolaste jag har gjort.

I never even planned to do this but I'm glad i was impulsive when Anchal booked her skydive so i came with her. This is probably the scariest and the coolest thing I've ever done.

Och en high five för att vi klarade vårt fritt fall i en minut.
And a high five for the free fall for one minute.

Sen fick jag styra fallskärmen när vi började komma längre ner... Vilken sjuk upplevelse det här var!
And then I got to control the parachute when we came further down as well. What an amazing experience!

And we made it!

Har bara lett hela dagen idag! Jag är så stolt att jag vågade göra det här! Man ser inte supersnygg ut uppe i luften men hoppas ni gillade bilderna ändå.


I've just been smiling the whole day today! I'm so proud i actually did this! And you don't really look very fabulous in the air but i hope you enjoyed the pictures anyway!

See you and i dare you to go out there and do something scary! How about a skydive?

Likes

Comments

Resor

Vi har precis kommit tillbaka från magnetic island. Vår buss till nästa destination gick om nästan 3 timmar så vi satte oss på ett café så länge med bra internet för att blogga och fixa bilder.

De sista dagarna i Townsville kom Anchal... vi gick en runda längst stranden första kvällen och nästa dag gick vi upp till Castle hill igen för att se soluppgången fast denna gången fick jag sällskap.

Senare på dagen var det dags att packa ihop väskan och ta sig över till magnetic island som var helt magiskt! Första dagen kom vi till hostlet, sen gick vi ner till stranden och solade och badade en stund och därefter gick vi tillbaka till vårt hostel och spenderade resten av kvällen där. Vi såg även några kängurus på hostlet.

Vi gick och la oss ganska tidigt den kvällen och dagen efter hyrde vi en bil och körde runt hela ön och upptäckte en hel del platser! Vi stannade överallt, tog bilder, solade, badade, hade picknick på stranden och bara tog dagen som den kom lite. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva ön mer än att låta er se bilderna vi tog.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller säg om det här... det var bara en helt fantastisk dag och tid på ön. Vi fick även se rock wallabies och gled runt i bilen med öppet tak och öppna fönster, lyssnade på gyllene tider och sjöng högt. Det känns som om jag levde en dröm som jag har haft väldigt länge.

Har inte haft internet på några dagar så det här inlägget blir lite sent. Nu är vi i airlie beach och har många sjuka saker planerat framöver så jag hoppas jag har mer o berätta snart!

we just came back from magnetic island and the bus to the next destination left after almost three hours so we went to a cafe for editing our pictures and write in the blogs.

The last days in townsville Anchal came and we went along the beach and then the next day we went up to castle hill again but this time I had some company.

Later that day it was time to pack our bags again and take the ferry over to magnetic island. That island was just amazing! We went down to the beach and then back to the hostel again where we saw some kangaroos.

We went to bed pretty early that night to wake up early the next day when we rent a car. We just drove around the island, saw some amazing places, tanned, swimming, had a picnic on the beach and just had a great time. I don't really know how to describe the day and the island more than just showing you the pictures.

I'm just speechless, it was such a great day, we saw rock wallabies and just drove around in our car with open roof and open windows singing out loud.

I didn't had wifi for a few days now so this post will be a few days late but now we are in airlie beach and we have some crazy things planned so I'll let you know soon!

Likes

Comments

Farmwork, Resor

Tjena!

I wrote an english translation in the end since almost 50% of you guys doesn't speak Swedish. Enjoy

Nu har det blivit dags för mig att äntligen göra vad jag kom till Australien för att gör nämligen börja backpacka... eller flashpacka som vissa andra hade sagt bara för att jag har resväska istället för ryggsäck...

Jag bestämde ganska plötsligt att lämna Ayr eftersom vår basilikafarm slutade och jag ville inte stanna kvar eftersom jag kände mig uttråkad och irriterad på allt... behövde en nystart skulle jag tro. Så de sista dagarna fick jag plocka paprikor och meloner hela dagarna och försökte umgås så mycket jag kunde med de fina människorna i Ayr. Jag är dock inte helt klar med farmworket utan har ett 20-tal dagar kvar vilket jag tänkte göra klart längst vägen...

Tar med mig mycket smärta i kroppen, många fina minnen och många fina vänner från Ayr och drar nu vidare på nya äventyr... första stoppet blir Townsville...

Har spenderat några dagar i Townsville nu och bara hängt på hostlet och tagit det lugnt och vilat upp kroppen lite... Jag kom hit i Torsdags och Anchal kom hit idag (söndag). Det här hostlet är en så stor skillnad från vad vi bodde i på Ayr Backpackers.. Hade en vit tröja jag sov i i Ayr... trodde jag... men jämfört med sängkläderna här så är min tröja brun... Duscharna i Ayr var helt gul/bruna, smuts överallt, saker överallt... och här kommer man till ett hostel som ser ut som ett hotell nästan... Kommer ni någonsin till Townsville rekommenderar jag starkt att äta frukost på born wild på flinders street... Helt klart godaste frukosten jag någonsin ätit!

I morse klocka 3 när alla gick hem från krogen tog jag på mig idrottskläder och gick upp till ett berg som heter castle hill... Gick 2600 meter upp i mörkret för att kunna se soluppgången kl 05:30 vilket helt klart var värt det!

Kolla in den här utsikten eller? Soluppgång över townsville! För folk som besöker Townsville skulle jag inte påstå att staden har supermycket att erbjuda men Castle hill är att rekommendera!

Satt här uppe en stund och bara försökte inse hur fint det var medan jag lyssnade på Håkan hellströms låt "stig till toppen av världen, där änglar leker. Din tid kommer!" och tänkte tillbaka på studenten.

Solen steg och jag gick runt lite uppe på toppen för att se lite olika delar av staden... På väg ner igen gick jag vilse och hamnade på fel sida av berget vilket jag inte riktigt önskade eftersom mina ben var ganska trötta efter den här vandringen men jag hittade tillbaka och köpte en kaffe på vägen och gick tillbaka till hostlet och åt frukost...

Vid 2-tiden kom Anchal och jag mötte henne vid bussen... vi gick till hostlet och tog det lugnt en stund och senare på kvällen gick vi till en indisk restaurang eftersom jag aldrig har ätit indiskt vilket var väldigt gott faktiskt. Nu börjar klockan närma sig 10 här på andra sidan jorden så nu är det nog läggdags. Morgondagen kommer bestå av massor med shopping hoppas jag!
See ya!

Finally it’s time for me to do what I came to Australia for… I’m going to backpack the East coast. When in Ayr I suddenly decided to leave. The season on the basil farm just finished and I felt so bored and irritated about everything in Ayr… I think I just needed a new beginning. During my last days in Ayr I was picking capsicums and melons and after work I just tried to hang out as much as possible with the amazing people left in the hostel. Unfortunately I’m not really done with my farm work though, I got about 20 days left that I’m gonna finish somewhere along the way.

I bring a lot of pain in my body, heaps of memories and a lot of new friends from Ayr and continue my travels. My first stop is Townsville…

I’ve just spent some days in Townsville, most of the time I’ve just relaxed and tried to rest my body a bit… I came here this Thursday and Anchal came here today (Sunday)… This hostel is such a big difference from where we lived in Ayr… I had a white t-shirt I was sleeping in in ayr but it’s not really white compared to the white sheets in this hostel… The showers in ayr were all dirty and brown/yellow, everything was dirty and everyone got stuff everywhere so coming to this hostel feels like a hotel! And if you end up in Townsville I recommend you to eat breakfast at “born wild”, it’s probably the best breakfast I ever had!

This morning at 3am when everyone went home from the pubs and clubs I putted my sportswear on and went to Castle hill here in Townsville. It’s 2600m high but it was totally worth it to see the sunrise at 5:30. I mean… look at the pictures… how amazing? I was sitting up there for a while listening to some Swedish music and just enjoyed the time… Then I went back down again and took the wrong way and ended up on the other side of the hill… it’s not really what you want after that walk but I found my way back to the hostel again, I bought a coffee on my way home and had some breakfast when I came back.

Anchal came here at about 2pm so I went to the bus stop to meet her and then we relaxed at the hostel for a while. Later we went out for some dinner and now it’s time for bed because tomorrow are we going shopping all day hopefully!

SEE YOU

Likes

Comments