Header

Jeg har en lei tendens til å gå i en slags dvale når vinteren kommer - det er kaldt, guffent og mørkt, og det frister lite å trene med hundene. Det blir som regel med lufteturene, selv om vi innimellom trener litt inne i huset.

Nå har derimot treningslysten blomstret for fullt, og det henger nok sammen med at jeg og Lego skal starte i lydighet klasse 1 om en måneds tid.

Trente litt for moro skyld i påsken, og satte sammen en liten videosnutt for anledningen:


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Da var påsken over for denne gang, og som vanlig når jeg har fri så kommer tanken: "prosjekter - hvilke nye prosjekter finnes?".

Til forskjell fra tidligere, har jeg denne gangen tenkt gjennom hvilke type prosjekter jeg liker å holde på med. Og konklusjonen er at det jeg driver med i dag - både på jobb og fritiden - faktisk er de prosjektene jeg trives best med!

Så hvorfor gyve løs på noe nytt? Jeg tror jeg heller puster liv i denne bloggen igjen! Nå fremover er det mye som skjer, konkurransesesongen har for vår del begynt og om en måneds tid debuterer jeg og Lego i lydighet klasse 1.


Men - hvor ble det av årets påskekylling, tr0?

Håper alle har hatt en fortreffelig påske, selv om det har vært litt utfordrende vær mange steder.

Likes

Comments

Enkelte hunder er like lesbare som et menneske når det gjelder humøret. Det er umulig å ikke bli i godt humør selv når Lego ser slik ut! At han koser seg i skogen, er det ingen tvil om!

Chevy kjører en mer nøytral stil og har sjelden så tydelige signaler på sitt humør. Hun har sin måte å vise glede på, men det er vanskelig å fange på kamera - jeg lar det bli neste foto-utfordring.

God mandag!

Likes

Comments

Året vi nettopp har lagt bak oss, har vært et særdeles innholdsrikt år for min del. Siden dette er en hundeblogg, skal jeg fokusere på nettopp; hund.

Se den lille mimrevideoen øverst!

I media har det vært oppe flere saker om mishandling av både katter og hunder, og det er positivt at dette nå kommer mer frem i offentligheten nå enn tidligere. Samtidig, som et ledd i den økende oppmerksomheten rundt dyrs ve og vel, kommer også saker der dyreeiere, spesielt hundeeiere, kjemper for dyrets liv med lovens lange armer som motstander.

Jeg blir veldig engasjert i slike saker, men jeg prøver å forholde meg nøytral. Jeg skal ikke være den som kommer med noen pekefinger, men samtidig ber jeg om at alle må holde et ekstra øye med dyrene vi har rundt oss. Enten det er storfe og andre gårdsdyr, hester, hunder, katter, fugler eller gnagere.

En del fjellturer har det blitt i 2015, men som noen kloke en gang sa:

– mye vil ha mer!

Jeg satser på å bevege meg over 1000-metergrensen oftere i år enn i fjor. Et av hovedmålene for 2016 er Soleibotntind som ligger 2083 moh.

Man kan skue de mange tindene rundt Soleibotntind fra en topp jeg var på sommeren 2015, Middagshaugen 1122 moh (uten hunder):

Mange fine treningsstunder har det blitt med Lego gjennom hele 2015, og det er moro å trene med en hund som virkelig vil, og som er så lærevillig.

Jeg fikk også testet Chevy litt i treningssituasjoner på slutten av året, og det ser ut til at det nye året vil bringe med seg mye trening og konkurranser.

Ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

Likes

Comments

Det klør i fingrene, og om noen uker kan vi forhåpentligvis ta oss en skitur!

Siden Lego bare er rundt 1,5 år enda, presser jeg han ikke når det kommer til fysiske utskeielser. Når det gjelder Chevy vet jeg ikke hvordan hun reagerer på ski, staver og trekksele, så det blir en innkjøringsfase nå denne sesongen.

For anledningen trengte jeg litt nytt av utstyr, og etter mye om og men, falt valget på følgende:


Likes

Comments

I slutten av mai 2014 kom dagen jeg hadde ventet på i flere måneder; beskjed fra oppdretter Flyfield´s om at nå var hannhunden min født, og han var frisk og rask.

Enda var det to måneder til jeg kunne ta han med meg hjem, og jeg priser meg fortsatt lykkelig for at det var to hektiske måneder med mange fine ferieopplevelser med familien.

Planene var allerede lagt - Lego skulle bli en konkurransehund, og valget av oppdretter var langt fra tilfeldig. Bruksegenskaper og gemytt gikk foran utseende.

Min mening er jo at uansett hvor mye en fokuserer på bruksegenskaper hos en collie, får en det vakre utseendet med på kjøpet likevel. ;-)

Etterhvert som Lego vokste seg stor, innså jeg hvor gøy det hadde vært med en til. Mest fordi jeg lenge har hatt lyst til å ha to hunder, men også for å få variasjon i treningen. 

Men å begynne på nytt med en fersk valp enda en gang, fristet lite. 

Alt snudde da jeg kom over en korthåret collietispe på 3 år som skulle omplasseres.

Så, ved inngangen til 2016 har jeg to hunder som er like klare for utfordringer som jeg er! 


Likes

Comments