När jag kom till uppvaket så skulle jag bara ligga där 2-3 timmar och jag minns bara att jag hörde narkosläkaren sa att bedövningen hade tagit bättre än vad den skulle göra. Dom gjorde massa olika saker med mig där och jag minns inte vad dom gjorde för jag låg där själv. Jag minns att dom stack mig i örsnibben och att jag sa att jag ville att dom skulle ringa till Tobias. Dom sa att dom hade ringt efter honom och att han skulle komma bort till mig, när han väl hade kommit så började jag få jätte ont och sa att jag ville ha smärtstillande. Dom sa att dom skulle ge mig morfin men tur var det att Tobias var där för jag blir jätte dålig av morfin och sa att dom inte kan ge mig det för jag spyr och blir helt borta av det. Jag började få ondare och ondare så jag började ligga åt alla håll i sängen så till slut lyckades jag dra ur en nål ur handen så det började blöda, Tobias var tvungen att sätta sitt finger på där tills det kom någon och la om. Han gick efter någon timme ( tror jag ) för jag vaknade aldrig till liv på uppvaket, vid 7-8 på kvällen tyckte jag att jag var pigg nog att åka och träffa Vincent så dom körde mig till IVA salen så jag skulle få ligga där inne med honom. Jag bara låg och sov och dom försökte få liv i mig och frågade om jag ville hålla Vincent men jag sa bara nej jag vill inte och så somnade jag igen. Då blev dom oroliga och körde iväg mig till en avdelning istället så jag fick ligga där under natten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja på fredagen bestämde dom sig för att göra ett akut kejsarsnitt på mig. Jag var hur rädd som helst för att jag visste att jag skulle få en spruta i ryggen (jag hatar sprutor). Sen visste jag att det var en risk med att jag kunde börja blöda mer.
Dom satte en kateter på mig ännu en gång och gjorde klart allt på förlossningen, sen kom det en narkosläkare och förklarade vad han skulle göra och att jag inte skulle vara så rädd. De körde bort mig till operationssalen och bytte säng. Sen började dom förbereda med alla olika saker dom skulle ha och kollade så alla nålar funkade med dropp och grejer. Jag fick ha Tobias bredvid mig hela tiden så det kändes väldigt bra, jag fick lägga mig på sidan och dom skulle börja sticka och sätta bedövningen. Det första dom gör att att sticka fel och rakt in i en kota så jag sa till dom att det kändes konstigt, då drog dom ut det och satte bedövningen högre upp i ryggen. Innan operationen så sa dom till mig att man kan få ett blodtrycksfall och då fick man något mot det och att man brukade känna det innan deras apparater. Efter dom hade satt bedövningen fick jag lägga mig på rygg igen och frågade hur jag mådde, jag visste inte riktigt vad jag skulle svara för jag kände mig hur konstig som helst. Sen började dom fråga om jag var yr men då började jag få panik och kände att jag knappt orkade andas och att det gjorde ont i ena armen sen blev allt typ svart. Jag hörde bara att dom börja säga att jag var tvungen att få mer sån där sak mot blodtrycksfall, så efter några doser med sånt så började jag piggna till lite och då sa dom att jag hade fått ett ordentligt blodtrycksfall och att det var under kontroll nu. När allt var under kontroll så började dom skära i mig och jag var så rädd och ville inte höra vad dom gjorde för något så jag låg och blundade och det började bli svart för mig igen och jag hörde läkaren bara säga till dom andra att ge henne detta och hon behöver det nu med en gång. Dom spröt in något under tungan på mig 2 gånger och sen kommer jag ihåg att läkaren sa att nu var det lugnt igen, sen hörde jag bara att dom ropade på Tobias och sprang iväg med Vincent. Jag var så borta och helt slut så jag visste inte vad som hände, men till slut kom dom in med honom så jag fick se honom lite iallafall. När dom hade sytt ihop mig och var klara med allt så började jag må jätte illa och spy, jag spydde några gånger inne på operationssalen. Sen bytte dom säng på mig och körde mig till uppvaket och det skriver jag om någon annan dag.

Likes

Comments

Efter dom hade fått stopp på blödningen så blev jag sängliggande. Jag fick inte ens gå upp på toa för att dom var rädda att jag skulle börja blöda igen. Dom satte kateter på mig och jag var fastande, jag tror inte jag var något annat än hungrig bara för att jag inte fick äta något. Hela tisdagen så fick jag ligga i sängen, jag fick inte gå upp ens och röra på mig. Jag tröttnade ganska fort på att ligga kvar på sjukhuset, men på tisdag kväll fick jag börja äta igen och jag var överlycklig så jag skickade iväg gubben så han fick köpa hamburgare till mig.

På onsdag så kom mamma, mina bröder och älskade lilla Colin och hälsade på mig. Jag var så glad att träffa Colin för jag började få ångest över att jag kommer knappt få träffa honom något innan jag hade fött, jag visste att jag kommer ligga på sjukhus till bebisen är ute men var inte planerat att det skulle bli så snabbt allt. Jag blev flyttad till avdelning 14 och skulle ligga där om det inte blev någon ändring. Tobias var tvungen att åka hem och va med Colin och jobba under veckan, jag blev jätte ledsen när de åkte hem och ville inte alls vara kvar på sjukhuset. Efter ett tag orkade jag lugna mig och fick ligga på ett eget rum istället för att dela rum med någon annan man inte kände.

På Torsdag så blev jag av katetern och var jätte glad att slippa den. Min kusin och hälsade på mig, hon skulle också ha barn men hon hade nästan gått över 2 veckor. Efter att hon hade hälsat på mig så kom en kompis och hälsade på mig som jag inte sett på jätte länge, hon hann inte vara där så länge innan jag började få värkar och dom började kolla hur täta värkarna va. Dom började göra ondare och kom tätare, till slut sa dom att jag skulle ringa till Tobias så jag gjorde det och sa att han fick kommer ner igen för jag hade börjar fått värkar. Dom körde ner mig till förlossningen igen och där fick jag bli kvar eftersom dom såg hur starka värkarna hade blivit och hur ofta dom kom. Där blev jag fastande igen och hade inte ätit något på hela dagen för maten på avdelningen var inte god. Dom började ge mig en bricanyl spruta i benet och då slutade värkarna i ca 1,5 timme sen var dom tillbaka igen, dom fick sätta dropp med något som gjorde så att värkarna slutade.

Fredag: Så kopplade dom bort droppet, då tog det inte länge tills värkarna kom tillbaka och jag väntade på att de skulle gå ronden så jag skulle få reda på hur dagen skulle se ut. Läkaren kom in till slut och sa att dom skulle förbereda mig för att göra ett kejsarsnitt, dom ville inte riskera att jag skulle få en blödning till. Dom sa då att det kunde bli mycket värre än den blödningen jag hade på måndag och eftersom jag hade redan fått dessa 2 sprutor man kan få så att bebisen lungor ska utvecklas snabbare, så ville dom förlösa mig.Fredagen den 31 Mars föddes lilla Vincent i vecka 32+4
2190 Gram
45,7 Lång

Likes

Comments

I måndags gick jag in i vecka 32+0. Det var jätte fint väder ute så jag och Colin bestämde oss för att göra paj till Tobias innan han skulle sluta jobbet och så skulle vi grilla senare på kvällen. När vi hade börjat med pajen så kändes det som att det blev jätte varmt åt benen så jag trodde seriöst först att jag hade kissat ner mig, sen tänkte jag att jag var ju inte kissnödigt så det var nog vattnet som gick. Jag skulle ringa till Tobias och säga att vattnet gick nog så vi får åka in på en kontroll, så samtidigt tittade jag ner och såg att det var blod på golvet. Jag stod där med Colin bredvid mig och försökte få tag på Tobias men kom till röstbrevlådan, ringde till mamma och försökte inte att få panik när Colin var bredvid mig. Fick tag på henne och sa bara att jag blöder och inte får tag på Tobias, mamma slängde sig i bilen och började åka hem till oss, till slut fick jag tag på Tobias och sa bara att han skulle ringa efter ambulans och komma hem för att jag blöder.

Tobias kom hem innan ambulansen hade kommit, jag tyckte att det tog evigheter innan de kom. När de väl kom så menade dom att skicka mig med ambulanshelikopter ner till Karlstad för att det skulle gå fortare men sen ville dom inte det ifall jag skulle börja föda uppe i luften. Så narkosläkaren blev med i ambulansen istället så vi skyndade oss ner till förlossningen i Karlstad, så där stod dom och väntade på mig när jag kom och börja undersöka mig. Mamma och Tobias kom efter ner och var med mig här. Tror klockan var någon gång runt 18 tiden så behövde jag gå på toa så jag gick på toa och kissa, skulle kolla om jag blödde då också men då var det inte så mycket blod. Sen gick jag tillbaka till sängen igen och satte mig och prata med mamma, då kände jag att jag börja blöda mycket mer igen. Till slut fick jag ringa på klockan och säga att jag blöder. Sen minns jag inte så mycket mer, vet bara att det kommer in sköterskor åt alla håll, de börjar sticka mig och allt blir bara svart. Dom får stopp på blödningen till slut, bara på några minuter så förlorade jag 850ml blod.

Då la dom in mig på förlossningen eftersom dom visste att jag hade min moderkaka långt ner. Hade läst lite om det men det var inte så vanligt att detta händer. Men ja allt ska väl hända mig såklart.
Just nu är det mycket runt oss så jag gör inlägg då jag känner att jag orkar och det är lite lugnt.


Likes

Comments

Har varit inlagd i Karlstad sen måndag och jag vill bara åka hem. Jag vill bara hem till mina killar där hemma och inte ligga här inne på ett rum och inte få göra ett skit.

Gick in i vecka 32 i måndags och fick blödningar. Kommer skriva ett inlägg om det senare när jag orkar lite mer.

Likes

Comments

Har jobbat precis hela sommaren så har inte vart ledigt så hemskt mycket men vad gör det när man trivs hur bra som helst på jobbet :) Detta är sista veckan jag går på sommar schemat sen börjar skolan igen.

Har så mycket som ska göras här hemma också men har inte ork alls jämt nu, får börja göra lite av det på Onsdag då jag är ledig :)
Under sommaren har det väl inte hänt så mycket, vi var till Rottneros park och lekte lite, var även till Mariebergsparken och kollade på alla djur som fanns där och så har vi vart till Norge och hälsat på min farmor och farfar. Där åkte vi båt, åt räkor, lekte och mådde allmänt gott :)

Likes

Comments

​Colin hann att va på dagis 5 dagar innan han började spy och va jätte dålig. Det började med att han vakna mitt i natten och skrek, så jag tänkte att han var hungrig och skulle ge han flaska men det ville han inte ha. Sen hörde jag hur han spydde ner hela sin säng så jag tog upp honom och då spydde han ner både mig och sig själv, så det var bara att hoppa in i duschen, Sen efter ca 30 min så spydde han ner allt igen så det var bara att byta sängkläder, duscha och skura igen. Det höll på i flera dagar och sen blev det såklart min tur att åka på den där skiten också, när Colin väl börja bli frisk så började jag spy istället.

Men nu är alla vi friska och Colin har fått börja vart på dagis igen, idag fick jag bli med honom dit eftersom han fick va hemma så länge och vi hade precis blivit klar med inskolningen. Det är bara att ta nya tag och hoppas på att det kommer att funka nu :) 

Likes

Comments

I måndags skulle vi ha börjat med inskolningen på dagis men Colin hade magsjuka då så vi fick vänta ända till onsdag innan vi kunde börja med det. Igår så var vi föra dagen på dagiset och jag var med honom hela tiden där, märke med en gång att detta kommer att gå bra och att han kommer att trivas där. Han började leka med en gång och var väldigt nyfiken på allt runt omkring. Idag när vi var där så var jag med en liten stund på samlingen sen fick jag lämna honom själv där och hämta han efter någon timme. Det gick hur BRA som helst :) Så imorgon ska han va där och äta lunch med dom också, så snart kan han äntligen va på dagis om dagarna och jag kan börja jobba och sitta å plugga ifred på dagarna. 

Likes

Comments

I lördags så åkte vi hem till Colins farmor och farfar. Vi gjorde en brasa och grillade korv, sen var vi även och tittade på deras lammungar. Colin älskade att få vara ute hela dagen speciellt att åka traktor. Colin vaknade 9 på morgonen så vi åt frukost innan vi åkte dit så vi var väl där runt 11 tiden och åkte hem vid halv 5. Colin somnade direkt vi satte oss i bilen men han sov inte mer än 30 min. Så han gick och la sig vid 7 tiden och somnade nästan med en gång, när han låg och sov så passade vi på att bada lite bastu. Jag orkar inte sitta i bastun så länge det blir ju så himla varmt.

Likes

Comments

​Idag tog vi oss en sovmorgon, jag vaknade före Colin och kollade vad klockan var då var den kvart i 11. När han vaknade så gick vi upp och gjorde oss i ordning sen åt vi frukost. Vid halv 2 så ville han gå och sova middag så gjorde en flaska till honom och la han. Nu har han vaknat och sitter å leker bredvid mig, vi väntar på att morbror ska komma hit och sova hos oss idag. 
Ska snart börja göra mat men vet verkligen inte vad jag ska göra för mat, jämt lika mat hela tiden tycker jag. 

Likes

Comments