livet är svårt. och det är meningen att det kall vara så. jag är glad att det är så. jag kan titta i timmar. söka efter en mening med mitt liv. och i slutändan så är det ända jag kommer få reda på att livet är svårt och att det kommer att ta slut. mitt liv kommer att ta slut. och jag är inte rädd. varför ska man vara rädd? jag kan ändra min framtid, men jag kan inte ändra det faktum att jag, en dag, kommer att dö. därför kommer jag att leva mitt liv till fullo. jag är kär i livet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att resa kan vara rasande kul men även stressigtl! Här kommer lite tips som kommer göra dina resor så roliga som möjligt:

Resan:

 • Boka ditt flyg långt i förväg (om du flyger). Detta gäller såklart inte sista minuten.
 • Börja packa i dit- dvs inte kvällen innan + använd dig av en checklista. Listan kommer att hjälpa dig hålla ordning på vad du behöver ta med, vad du packat, osv så du inte glömmer något. En fördel med att börja packa i tid är att om du skulle behöva inhandla något inför resan så hinner du det.
 • Ta med en tom flaska. När du kommit förbi säkerhetskontrollen så kan du fylla flaskan med vatten så slipper du köpa flaskor med vatten på flygplatsen- gynnar både plånboken och miljön.
 • Innan du åker till flygplatsen, se till att det inte är något problem med flyget, speciellt om flygplatsen ligger långt hemifrån.
 • Ha goda marginaler. Förutom att du hinner sätta dig ner och ta en fika eller gå en tur i taxfree så slipper du sprinta till gaten.
 • Ha en lite väska med snacks osv.
 • Undersök platsen du ska till. Hitta de bästa restaurangerna och de finaste platserna. Föresök lära dig ett par ord på landets språk, ex "tack" och "hej".
 • Bär bekväma kläder. Stolarna på planet kan ibland vara mycket obekväma, speciellt om man är trött. Ta även med dig en tjocktröja utfall det skulle vara kyligt på planet.

Road Trips:

 • Samma här...packa i tid + använd en checklista.
 • Försök rita ut streckan du skall åka i förväg.
 • Håll koll på hur mycket bensin du har. Du vill inte ha motorstopp... tro mig.
 • Åk i tid. Börja inte åka 17 om du har en bilresa på 11 timmar framför dig.
 • Ha inte allt i bakluckan utan ha en väska där fram med mat och annat som kan tänkas komma till hands.
 • Stanna inte för ofta. Det går mycket snabbare att köra om du inte stannar var tjugonde minut, bestäm innan vart och hur ofta du saklo stanna så slipper du tänka på det under resan.
 • Om det är en lång bilresa, byt förare så att ni alla har lite krafter kvar när ni kommer fram.
 • Lär dig om vart du ska. Bli medveten om vad du ska besöka och vad du ska undvika.
 • Försök att undvika dåligt väder. Om du måste åka, ta till extra säkerhetsåtgärder. Ha med extra mat, dricka, och kläder i bilen. Detta gäller speciellt vid snöstorm.
 • Ta hand om din bil. Kör ingen skrotbil. Besiktiga bilen innan du åker..

Detta är de tips jag haft mest hjälp av när jag rest! Gilla gärna och kommentera om detta hjälpte dig.

Kram :)

Likes

Comments

Ja det är sant. Tyvärr är sommaren nästan över :( vilket påminner mig om att njuta av så den så mycket jag kan. Det är därför jag idag vill ge dig lite härliga modetips, för att inspirera dig inför dessa sista sommardagar.

//Yes, it is true. Unfortunately, Summer is almost over!
And it reminds me to enjoy as much as I can. That's why today I'm bringing you some outfits to inspire you for these last days of Summer.

Jag säger bara JA JA JA till blommor!

// Flowers! YES YES YES

Kör på stövletter!! Så snyggt tillsammans med kjolar, shorts och inte minst klänningar.

//Go for some booties, why not? It looks really good with skirts, shorts and dresses, for example!

Prickigt, måste nog ändå vara mitt favoritmönster nu på sensommaren.

//Polka dots, one of my favorite patterns of the season.

Off shoulder tröjor är ju lite sexigt ändå på en somrigt sätt.😊

//Off the shoulder, really sexy right?
😊

Och räder😍

//And stripes
😍

Likes

Comments

Caféet där jag jobbade är ju numera igenbommat och jag måste finna mig ett nytt ställe att tjäna pengar på. Jag har ju sommar jobbat på seglarskolan hela sommaren så jag har ju inte pengabristen precis men jag måste ha lite pengar till om jag ska köpa min surfbräda och dessutom är ju faktiskt väldigt bra att ha några jobb på sitt cv.

Har funderat på att dra förbi mataffären och fråga om de skulle behöva en extrajobbade men det känns lite läskigt på något sätt... töntigt jag vet :). Aja vi får se hur det blir.

Kram, Lisa

Likes

Comments

Helt galet snygg bil. Jag undrar vad det är för fantastisk själ som äger den. Helt ärligt så skulle jag nog inte vilja vara ägare till bilen eftersom att den känns ganska sliten men att den har en fantastisk charm går ju inte att förneka och brädan på taket är ju pricken över i:et. Coola surfbilar ägs av coola surfare.

Kramis, Lisa

Likes

Comments

RÄDDA MIG, snälla

På något himla vis så lyckades min kusin dra med mig på spraytan TVÅ dagar innan jag börjar skolan, två dagar innan första dagen på gymnasiet. I början tyckte jag det skulle bli kul osv men NEJ NEJ NEJ. Innan var jag så nervös att jag åt ett helt paket med dadlar och hoppade runt som en jäkla känguru.

När de hade sprayat mig med den där jäkla färgen så blev jag bara mörkare och mörkare och såklart skulle vi åka kommunalt hem... jätte kul. När vi kom hem så höll våra föräldrar på att få en skrattattack eftersom deras döttrar var helt fläckiga (inte så konstigt).

Tjejen på salongen sa att mycket av färgen skulle försvinna när jag duschade vilken jag kände var till en viss tröst men den där duschen ledde bara till att jag blev orange. Jag såg ut som en jäkla morot och det dröjde inte länge tills jag började skubba men den där jäkla färgen sitter ju som sten.

Nu har jag skrubbat hela morgonen och det har absolut försvunnit till en viss del men jag känner mig fortfarande läskigt orange och jag vill bara gå och lägga mig och vakna när jag är mig själv igen. Hoppas för guds skull att det försvinner tills imorgon.

Kram, Lisa

Likes

Comments

 • Youtube
 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw

Okej vänner det är något mycket spännande på g. Egentligen är det ganska dumt att jag skriver det här inlägget för jag kan egentligen inte säga så mycket som en ledtråd men jag ville bara ge er något att vara peppade för denna regniga onsdag i augusti.

Kram, Lisa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag bara måste ut. Jag bara måste ut och surfa och leva. 25 000 för en kona bräda känns helt plötsligt inte så mycket. FAN FAN FAN skolan börjar imorgon. Jag undrar om jag kanske kan surfa till skolan? Om jag hittar en vattentät ryggsäck så borde det gå... så datorn inte förstörs. På vintern kanske jag behöver en torrdräkt också, en varm som är smidig. Jag kanske kan ta en takbox att lägga den i vid skolan så den inte blir snodd. Jag får snacka med mamma på väg till tandläkaren idag.

Kram fina människor där ute❤️

Likes

Comments

Snart är sommaren över och skolan börjar igen. Absolut, det är spännande att börja gymnasiet men ärligt talat orkar jag inte. Jag känner att jag måste ut i världen och uppleva. Jag känner inte att jag någonsin kommer finna lyckan i ett bra betyg, en fin lägenhet eller ett kontorsjobb.

Mitt hjärta pumpar så snabbt för jag känner mig rädd. Jag är rädd att mitt liv ska bli som alla andras. Jag har ont i magen så jag inte kan sova, ALDRIG att jag fastnar i samhällets spår ALDRIG.

Likes

Comments

Jag är så trött och besviken på bloggvärlden. Jag är så otroligt störd av hur bloggare i största allmänhet tänker. Precis som när det gäller det mesta så går det inte att dra ALLLA ALLLA ALLA över en kant men jag kan säga att detta gäller de allra flesta bloggarna (speciellt de stora).

Jag började läsa bloggar när jag var sisådär 11 år. Smink har aldrig riktigt varit något jag fastnat för men kläder har faktiskt varit ett intresse sedan barnsben. Idag är jag fortfarande intresserad av kläder, dock har vindsurfing och segling tagit över min uppmärksamhet nästan helt.

Av anledningen att mitt intresse ligger surf, segling och även löpning så är jag relativt miljöintresserad. Grejen med miljön är att så fort man blir intresserad så börjar man uppmärksamma på så mycket.

Att driva en blogg är för mig som att driva ett företag, det är ett jobb. På alla arbeten så har men ansvar, på alla företag har man ansvar och detta gäller naturligtvis även bloggare och bloggar. Eftersom att bloggvärlden är så pass stor som den är idag så sitter bloggare på en extrem makt om vad människor ska göra för val. I ett samhälle där vi överkonsumerar så kan jag inte förstå hur man med gott samvete kan lägga ut så mycket reklaminlägg där man uppmanar sina läsare att köpa det ena efter det andra. JAG FÖRSTÅR att detta är hur bloggare tjänar sina pengar men det är inget som säger att man inte kan göra reklam för "bra val" och att faktiskt uppmana sina läsare till att konsumera mindre ibland.

Att sitta på en sån enorm makt som man gör som bloggare men inte reflektera över att man själv bidrar något enormt till miljöförstöring tycker jag är sjukt och rent ut sagt sorgligt.

Jag tycker att det är hemskt att många av dagens barns förebilder dagligen uppmanar till att KONSUMERA KONSUMERA KONSUMERA när detta är ett världsproblem. Bloggare har faktiskt ett stort ansvar, det går inte att förneka och det är dags att de tar sitt ansvar NU IDAG innan det är försent.

Likes

Comments

Godmorgon världen. Idag delade jag och pappa på en skål med apelsiner till frukost, mycket gott må jag säga.😊 Idag känns som en sån där lugn dag när alla hittar på vad de vill och jag ligger och läser ut min bok. Hoppas ni haft en trevlig morgon😊 Ikväll ska jag på grillfest hos Oskar så då blir det väll lite tovigare skulle jag tro.

Kram, Lisa

Likes

Comments

Jag springer värja morgon en runda på sisådär sex kilometer. Det är både skönt och jobbigt att springa vid den tiden men nog det bästa alternativet för mig eftersom att jag då vet att jag har det gjort och slipper tänka på det resten av dagen. Innan jag tränar brukar jag alltid äta frukt, speciellt bananer eftersom att det ger mycket frukt och eftersom bananen så lätt för kroppen att smälta vilket gör att jag inte får håll. Förut har jag även ätit dadlar men nu är alla mina dadlar slut och jag är dessutom inne i en bananperiod så banan blir det numera. Jag brukar äta sisådär 4-5 bananer innan jag springer och det räcker gott och väl. Jag har ibland även ätit vattenmelon innan mina turer men då blir jag så kissnödig och det är inte jättekul att behöva gå på toa var tionde meter.

Vad brukar ni äta innan ni tränar? Kommentera gärna :)

Kram, Lisa

Likes

Comments

Nu har jag stått hela morgonen och gjort juice. Jag är ju egentligen inte ett så stort fan av juice när det gäller att konsumera det eftersom att man tar bort fibrerna vilket gör att blodsockernivån ökar. Däremot gillar jag att göra juice och att experimentera med olika grönsaker och frukter. Idag gjorde jag bland annat rödbetsjuice vilket jag inte gjort förut så det blir spännande att prova.

Kram😊Lisa

Likes

Comments

Hej vänner!!

Jag ska ju börja gymnasiet nu vilket ska bli jätte kul men även lite läskigt eftersom jag alltid sett gymnasieelever som vuxna och nu är jag själv där och vet inte riktigt vad som förväntas. Detta kommer nog hursomhelst gå jätte bra tror jag :)

Det jag tänkte skriva lite om i det här inlägget är dock ett speciell gymnasium som ligger i Nairobi och som jag är väldigt sugen på att söka till nästa år. Jag har hört många som har varit där och tyckt det varit kanonbra och jag tänkte att detta nog är något för mig eftersom jag trots allt har ganska mycket "äventyrliga" gener i mig.

Jag har ju länge velat bo utomlands, kanske aldrig tänkt på Afrika men när jag hittade skolan blev jag fast. Jag tycker även att det verkar skönt att man bor på internat eftersom att det då känna som att man kommer så nära med de andra eleverna, nästan som en familj.

Jag har alltså inte sökt än och såklart måste mina föräldrar snacka ihop sig om de tycker att det är okej osv men jag tänkte ta tillfället i akt och fråga om det är någon har som har något positivt/ negativt/ generellt att säga om skolan. Skulle vara super kul om det är någon här som bott där eller känner någon som har gjort det och kan berätta lite :).

Kram, Lisa :)

Likes

Comments

Ibland undrar min pappa vad jag sysslar med när jag tar bilder till bloggen och helt ärligt så kan jag ibland fråga mig själv samma sak😊. Varför kan jag inte bara sätta mig ner och äta min lunch som en vanlig (eller i dagens samhälle ovanlig) människa? Helt ärligt vet jag inte och jag är väll lite kluven i den här frågan. Å ena sidan vill jag dela med mig och inspirera er men jag vill ju samtidigt inte bygga upp ett bekräftelsebehov där jag hela tiden måste få kommentarer om hur andra ser på det jag äter osv.

Det skulle vara kul att höra hur ni ser på det här så ni får jätte gärna kommentera 😊

Ha en soling dag!

Kram, Lisa

Likes

Comments