Header

Skottland, Universitet

Är tillbaka i Skottland nu. Första universitetsveckan är snart avslutad och jag har haft introduktion i alla mina kurser. Läser Comparative Politics, Great Political Thinkers och Art & Humanities at Work (Praktik!). Jag hade inte så höga tankar om Great Political Thinkers innan kursen drog igång, men efter veckans föreläsningar så verkar det helt okejbra, faktiskt. Mitt schema för i år är också väldigt behagligt och jag kommer ha stora möjligheter att planera upp min tid mycket bättre än förra terminen. Det verkar riktigt lovande faktiskt. Men först, låt oss titta bakåt och kolla på småglimtar ur hur årets andra terminsdag såg ut:

När jag drog upp rullgardinen på morgonen möttes jag av den här synen! Snö! Blev genast 20% gladare fastän jag förstod att bussar skulle bli försenade och inställda.

Efter min första föreläsning mötte jag upp min gamla flatmate Andrea för lunch. Vi surrade i munnen på varandra i två timmar och försökte reda ut allt mellan himmel och jord. Det var himla mysigt. Berget Dumayat var snötäckt och gick knappt att urskilja från himmelen bakom.

Några timmar senare vankades det veckomötet för kommittén i International Society. I nästan två timmar satt vi och betade oss långsamt igenom dagordningen. Det är mycket som ska planeras och styras upp såhär i början på terminen, men det var kul att se alla fina människor igen.

No. 2 Baker Street såg pittoreskt ut i snön så jag var tvungen att ta en liten bild innan vi vandrade hemåt i genom stan.

Kvällen avslutades framför datorn för att förbereda inför dagens seminarium, innan jag strax efter midnatt kröp till kojs. Seminariet idag gick förresten bra. Vi gick mest igenom handboken och valde presentationsämne. Nu tänkte jag ringa mamma en snabbis, måla mina ögonlock och fransar och sedan gå ut och dansa natten lång! 


ps. det har fortfarande inte slutat snöa. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagens/veckans/årets bästa låt från årets bästa album. You're welcome.

Likes

Comments

Skottland

På söndag plockar jag ihop lite julklappar och hoppar på ett flyg till Sverige. Det känns så konstigt men jag har verkligen anpassat mig till ett liv här. Att resa till Sverige och mamma känns verkligen som att jag reser bort, och inte hem. Jag skriver på engelska i min kalender och dagbok. Jag drömmer drömmar som växlar mellan språk och jag stakar mig ovant när jag springer på en svensk väninna på universitetet. I går hade vi julmiddag med Internationella föreningen. Sen drog vi och drack lite drinkar och avslutade kvällen med mina finaste tjejer på en gammal pub i närheten av gamla stan. Milja bor två kvarter bort och Anne bor på hörnet av min gata. Tillsammans bildar vi the Teddy Bear Group med våra fluffiga jackor och stora halsdukar, vi vägrar att frysa helt enkelt. Annars är vi bäst på fest och livar upp varje tillställning med våran fantastiska humor och sinnesnärvaro. Vi dansar inpå småtimmarna och vandrar i armkrok över de tysta Stirlinggatorna. Vi delar läppstift och råd, pushar och backar varandra. Skrattar och svarar nej när folk frågar om vi bor ihop men jag tänker att det kanske inte vore så tokigt att spendera varje vaken stund med de två som gör mig hel. Klokare kvinnor får man söka efter.

Likes

Comments

Skottland, Universitet

Himmel i pannkaka vad den senaste veckan har flugit förbi. Låt oss ta en titt;

I onsdag kväll så vad det Stirling University Media Awards. Vet inte när eller hur, men jag är tydligen med i skoltidningens redaktion så jag var självklart medbjuden på eventet. Craig och jag klädde upp oss i det finaste vi hade och tog bussen till universitetet. Efter ett kort möte där min fina kompanjon Aneesa blev framröstad till politisk redaktör så tog vi en öl i unionspubben innan vi begav oss i samlad trupp med resten av skoltidningen Brigs journalister till prisceremonin. Mina vänner Anne och Irina har en radioshow varje vecka och vann pris för Bästa Duo. Irina vann ett pris för Unsung Hero medan Anne tog pris för Wooden Spoon och Sexiest Vioce. Min partner in crime och life Craig, tog hem pris för Best Story tack vare hans fantastiska jobb angående Mifsud affären. För den som har tid och ork att sätta sig in i detta finns en länk HÄR . Kort sagt så är det en professor på Stirling som har haft kopplingar till både Ryssland och kontakterna med Donald Trump. Otroligt spännande faktiskt!

Halvvägs genom prisutdelningen och jag betedde mig som världens stoltaste mamma över dessa två själar.

Sen kom torsdagen, jag skrev en tenta i Social Science Skills som var precis lika roligt som det låter. Jag behövde 13 poäng (av 100) för att bli godkänd på hela kursen så jag tror nog att jag lyckades och kommer kamma hem ett godkänt betyg ganska lätt.

På fredagen så begav jag mig till biblioteket för att skriva klart min uppsats i Religion and Culture. 2000 ord om hur Jesus är feminist (?!) som jag hoppas ska ge mig ett MVG. En timme innan deadline klickade jag på submission knappen, och blev klar för i år. Helt himmelskt sjukt och skönt att vara klar. Jag firade med att cykla till Royal Mail för att hämta upp ett litet paket.

Dock visade det sig att mitt lilla paket de facto var två ganska stora som aldrig någonsin skulle få plats i min väska, ännu mindre på min cykel. De 3 kilometrarna hem kändes plötsligt som 3 ljusår och i lätt panik började jag fundera på hur sjutton jag skulle göra för att få hem allt. Efter att tryckt tillbaka gråten och tagit sjuhundra djupa andetag kom jag på att jag faktiskt har en vän med en bil. Så jag ringde Craig S och till min stora lättnad var han både hemma och villig att komma och hjälpa mig. Är evigt tacksam.

Lördagen tillbringades i Edinburgh på 21års fest. Det var min kompis Chris som hade äran. Vi drack drinkar och spelade spel inpå småtimmarna.

På söndag klädde vi granen innan Craig och jag hoppade på tåget tillbaka till Stirling med undantag för lite shopping i Edinburgh. Mot kvällen kom Anne över för att titta på Sagan om Ringen. Vi åt pepparkakor och skvallrade som sig börs.

Måndagen spenderades med att handla julklappar till nära och kära, och i förrgår tisdag gick Anne och jag och tog en långlunch som avslutades med fyra gigantiska scones som vi nätt och jämt fick i oss medan vi ivrigt diskuterade allt viktigt som händer i våra liv just nu och vilka förväntningar som är rimliga på män man dejtar.

I går onsdag så mötte jag och Anne upp Mairi och Haley för en fika för att fira att de också var klara med sina tentor. Efter det begav vi oss till Spoons för drinkar, mat och öl. Craig mötte upp och vi satt till halv tio för att kunna hinna med alla viktiga ämnen i världen så som största rädslor, ens bästa egenskaper och vad sjutton meningen med livet är.

Anne och Mairi på en hemmafest tidigare i år.

Jag vet att jag har sagt det förut, men jag trivs så himla bra här. Jag trivs i mitt kompisgäng där det alltid finns någon som vill fika. Jag trivs med hur enkelt allt är, hur nära alla är. Inom en 400 meters radie finns majoriteten av alla mina kompisar här och jag är så tacksam över att ha så många fina, kloka, danssugna människor i mitt liv.

Likes

Comments

Skottland, Universitet
För tillfället lever jag i biblioteket. Jag pluggar, skriver och antecknar, försöker få alla pusselbitar att falla på plats. Här slutar terminen i mitten på december och alla tentor ligger under en period på ungefär två veckor. Samtidigt så ska de sista uppgifterna in, innan terminen är slut. Under en period på 11 dagar så har jag två tentor som skrivas och tre uppsatser lämnas in. Just nu är jag halvvägs genom den perioden. En tenta skriven, två uppsatser är inlämnade och jag kan börja pusta ut lite. Jag har börjat se mållinjen och den skrämmer inte mig längre. Hela terminen har jag anat att allt måste snart lämnas in, att det är dags för ett jullov men hela tiden sagt att jag gärna tar en vecka till. Nu är det en vecka kvar och jag längtar till ledigheten som finns på den andra sidan. I helhet har jag lyckats göra bra ifrån mig den här terminen, vilket känns tryggt. Jag har trots allt gjort mer än någonsin innan och många gånger förundrats över dem som kan ha ett kärleksliv, ett rent hem, bra betyg, sitta i kommittéer och ha tid att träffa vänner - allt under samma vecka. Själv sitter jag i två kommittéer i två olika föreningar på universitet. Jag är sekreterare i Amnesty International och Social Secretary i International Society som också är den största föreningen på Stirlings universitet. Det är otroligt roligt, givande och lärorikt, men främst så ger det mig en chans att träffa så himla många roliga människor.

I november så organiserade vi i International Society en dagstripp till Loch Lomond. Loch Lomond är till ytan Storbritanniens största sjö, är otroligt vacker och ligger bara lite mer än en timme från Stirling. VI begav oss av på morgonen med en busslast internationella studenter mot vårt första stopp. Vi hade tur med vädret och några av oss valde att bege oss ut till en ö på sjön.

Det är svårt att få ett grepp på hur stor sjön faktiskt är med sin yta på 71 km2. Jag tyckte att det såg lite ut som skärgården utanför min sommarstuga först medan min kompis Jack från London menade att han aldrig skulle kunna hitta något såhär vackert där han kommer ifrån.

Vi klev i land på en liten ö som en gång i tiden var bebodd. Där fanns det gamla husruiner och en gammal kyrkogård.

Aila, som är Social Media Officer i kommittéen. Vi bestämde oss för att vandra mot toppen på ön för att titta på utsikten.

Ju högre upp vi kom, desto mer kunde man börja ana att utsikten inte skulle göra en besviken.

Och plötsligt så såg det inte alls längre ut som hemma i Sverige.

Efter lite fotograferande klättrade vi ner igen och hoppade på båten till fastlandet. När vi klev på bussen igen för att åka vidare till en fin liten by så öppnade sig himlen i traditionellt skotskt väder. Min kamera hamnade därför i väskan och förblev där för resten av dagen. Jag känner mig så lycklig som får vara en del av den här fina föreningens kommitté och vara med att organisera resor för så många andra studenter.

Likes

Comments

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw