Nu ska jag försöka sätta mig ner och skriva vad som skett sen jag skrev om min vestibulit senast, vilket är ett bra tag sedan nu. :o

Jag har ju faktiskt missat helt att skriva om besök 3 på Gotland, som var i mars.
Hade mycket på gång då och min V var sämre igen, så var nog inte så sugen på att skriva just då.
Men shi den som ger sig, för nu är det bättre igen! :)
Jag tycker iaf att vi tar detta i rätt ordning, så vi kör därifrån jag slutade sist, så gott jag kan minnas det.

När jag åkte ner för behandling numero 3 i mars så visste jag att min V var kvar,, men jag åkte ändå ner i hopp om att höra att det såg bättre ut än tidigare! Tyvärr så var det ett litet bakslag och det var sämre igen, sen exakt vad det berodde på, det vet jag inte. :I
Eftersom att jag då var sämre igen så fick jag som tidigare gånger Vagothyl på slemhinnorna och nya injiceringar med kortison.

Sen är det ju som vanligt när man besöker Alvarssons intressant att se vad Roland kommit fram till sen man var där sist, denna gången spånade han i ifall min acne i ansiktet kunde vara sammankopplat med V. Nu vet man ju inte om det stämmer, men det går absolut spekulera i saken. Tydligtvis så är det inte helt ovanligt att tjejerna med V också har acne, detta sammankopplade Roland med segt "slem" i kroppen, alltså att det skulle vara segt slem i underlivet och i ansiktet segt slem, segt talg så att det blir acne. Jag tror absolut att det kan finnas en poäng i det, kroppen är ju hemskt komplicerad egentligen, mer än man tänker sig, så det är ju inte en omöjlighet.

Men i alla fall..

Utöver att jag gjorde en ny behandling så bestämde jag mig för att äntligen våga sätta in en kopparspiral, för vi med V har ju inte ett så stort urval kvar inom preventivmedel, inga hormoner och helst ingen kondom då friktionen blir större.
För mig med oregelbunden mens så är inte heller p-datorn bästa rekommendationen, då p-datorn får svårt att förstå sig på mens-cykeln om den är oregelbunden.
Så en kopparspiral kändes på plats för mig, skulle jag nu ändå sätta in den hos någon så skulle det vara hos Roland, med sällskap av Josefina. Dem har jag stort förtroende för och jag känner mig väldigt trygg, vilket är viktigt.

Så innan insättningen fick jag ta tabletter i förebyggande syfte mot smärta, Diklofenak hette dom.
Själva insättandet i sig gjorde inte ett dugg ont, det som gjorde ont under proceduren var "verktyget" som pressade rakt på min värsta V punkt, det fick mig att gråta av smärta.. :C Allt annat var faktiskt lätt som en plätt, kände inte av sprutan med bedövningen eller något alls, det enda jag kände var min V.
Lite gråtfärdig men ändå nöjd över att jag vågat så gick jag och la mig i soffan, som jag alltid ligger i när jag är hos Alvarssons. Efter insättningen kunde man förvänta sig magsmärtor, så då var det till att knapra mer Diklofenak, vilket jag gjorde då det emellanåt gjorde väldigt ont i magen.
Detta pillerknaprande fick jag lite skit för därefter, tydligen så fick jag konstiga utslag i pannan av tabletterna.. så aldrig igen, haha.

Kopparspiralen i sig funkade tyvärr inget vidare för mig heller, hade ont i magen varje dag och en dag hade jag så ont att jag inte kunde röra mig, jag låg och grät i sängen, inte ens mina receptbelagda värktabletter hjälpte. Man kan alltså säga att spiralen åkte ut fortast möjligast, hos min barnmorska, uttaget kändes i princip ingenting alls, inget att vara orolig för inte. :)
Även om spiralen inte funkade för mig, så är jag ändå glad att jag provade, för nu vet jag!

Känner att detta inlägget blir väldigt långt, så mitt senaste besök kommer i ett eget inlägg! 😊
Fortsättningen kommer snarast möjligast.. Så länge:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Håll i hatten, ni som tittar in och undrar vad som hänt sen jag skrev senast!
Uppdatering är på gång, jag ska bara hitta suget och tiden till att skriva ner mina 2 senaste besök på Gotland. 😊

....... 👍

Likes

Comments

Nu är det ju faktiskt ett tag sedan jag skrev något om hur det går med min vestibulit!
Anledningen är helt enkelt att jag inte haft något att berätta, för jag har inte direkt orkat känna efter det senaste. 😖
Varit väldigt trött och inte alls orkat lägga energi på vestibuliten. Har de senaste dagarna nu börjat smörja in med oljan igen och kolla med spegel. Det tråkiga är att jag tycker att det gör ondare nu än det gjorde innan jag behandlades senast.
Antingen beror det på att min V blir sämre igen, att jag skött om underlivet dåligt sen behandlingen i december, eller att min fitta mår dåligt av min trötthet och sådär lagom jobbiga mående, mycket ångest över vad som ska ske med jobb och plugga, vad ja är ska göra åt min acne, veterinärbesök med min iller, hur det går med farmor, mormor, morfar osv osv. 😓 Kanske gått för lång tid sedan jag träffade min kurator och fick prata ut om sånt här?

Eller också så beror det på att min mens kanske är på ingång snart? Min oregelbundna mens som inte synts till alls sen den tog slut i början på december!

Eller möjligtvis så har jag fått svampinfektion🍄
Jag vet inte varför det är som det är nu, men jag hoppas lösa det och få det på bättringsvägen igen.

Alla kan få bakslag, men i ett sånt här fall känns det otroligt jobbigt! Man blir nojjig att den enda vettiga behandlingen man funnit under de snart 5 åren man haft vestibulit, att den behandlingen inte ska hjälpa en att bli frisk.
Men jag tror verkligen på det här, första behandlingen hjälpte mycket, och nu har jag bara något litet bakslag!
Det löser sig, det har jag bestämt mig för!
Jag måste tänka positivt! 😊👍
Så håll i hatten! 🎩

Likes

Comments

Det är en del som är nyfikna på hur det fungerat att anmäla Vestibuliten till försäkringsbolaget, till att börja med så vill jag säga att det inte är något komplicerat! 😊
Kan mer eller mindre lova att man hittar rätt i allt om man bara går in på sitt försäkringsbolags hemsida och går vidare till formuläret där man gör sin anmälan.

För min del så gick jag in här och gjorde min anmälan:
👉 Folksam 👈

Vestibulit är ju en sjukdom vilket gör att det anmäls som sjukdomsfall, och för min del anmälde jag det som "barn och ungdom" för att mina föräldrar har en barnförsäkran på mig.
När man kommit så långt är det dags att börja tänka på vad man ska skriva till försäkringsbolaget! 💡
Jag började med att skriva att jag har Vestibulit och förklarade lite vad det innebär eftersom att man inte kan räkna med att den som läser det vet vad det innebär. 
Jag skrev hur länge jag haft det, på vilket sätt det är ett problem för mig och hurdan hjälp jag fått från vården.

Jag nämnde saker som t.ex. att jag sökte hjälp första gången hos UMO 2010 för sveda, men att jag blev hemskickad med inget annat än tipset att smörja in mig med olja, det var ju ingen fara, bara lite torrt. Men detta hjälpte ju inte alls! 😣​

För mig har vestibuliten orsakat problem fysiskt, psykiskt och har en påverkan i mitt förhållande, detta var jag inte sen med att nämna. Kan ju inte ha ett normalt förhållande med beröring och sex då det gör ont, det är problematiskt att ens använda mensskydd, tampong går inte då det gör ont att få in den och binda är inget bra heller då det stänger in, men jag kan ju inte gå utan mensskydd liksom. 👎​
Kändes också viktigt att nämna att jag inte alltid kan ha byxor på mig, inte alltid kan sitta hur som helst, inte kunnat använda alla maskiner på gymmet för det spänner för mycket i bäckenbotten osv osv, jag tror att ni kan känna igen er mer eller mindre i det jag beskriver. Det går helt enkelt inte leva ett normalt liv. 🔥​

Sen var det också några frågor att svara på typ: När man först upplevde symtomen? När och var man först sökte hjälp för det?

Skickade iväg min anmälan och inom några dagar dök det upp ett brev i brevlådan där jag skulle fylla i namn och adress till de gyn/barnmorskor/läkare jag besökt angående Vestibuliten. Snokade reda på den informationen som behövdes och skickade tillbaka det till Folksam. Sedan gick jag bara och väntade, skulle därifrån ta 3-6 månader innan ett svar kom ut. Det tog 5 månader för mig, så man får ha lite is i magen och kanske påminna dem om att man väntar. 😊​

Jag tror dock inte att man ska nämna att det finns en behandling att få, jag visste t.ex. inte alls om behandlingen på Gotland när jag gjorde min anmälan, trodde jag skulle vara fast med Vestibuliten utan någon vidare hjälp i minst 10 år till. Och pengar kan inte hjälpa mot att man har Vestibulit, men det är ju alltid lite tröst om man nu ändå ska gå runt med skiten. 

Lycka till! 😉​

Likes

Comments

Som jag skrev i föregående inlägg så var jag ju påväg till Gotland igen för att laga mitt trasiga underliv!

Vi kom fram till vandrarhemmet nångång strax innan kl 1 på natten, så det blev ju rätt sent med tanke på att man skulle bädda sängen, rengöra ansiktet osv osv. 😴
Men vi somnade tillslut och var sedan redo för den nya dagen!

Kl 11-13 var vi tvungna att hitta på något för att fördriva tiden innan det var dags att vandra iväg till kliniken. Den tiden spenderade vi på att gå in i olika butiker, samt genom att äta/fika på ett mysigt fik i stan.

Väl dags att lämna fiket för att gå till kliniken så regnade det och blåste väldigt mycket(motvind såklart), så då blev det på med halsduk, vantar, luva och upp med paraplyet! ☔️

Men ungefär 5-10 minuter in på promenaden så började jag tycka att det inte var någon idé att ha paraplyet uppe, man såg inte vart man gick och paraplyet vändes ut och in av blåsten och krånglade! Men när jag skulle ta ner paraplyet så hade det böjt sig, skulle böja tillbaka det när det helt plötsligt gick av och kvar stod jag med paraplyhandtaget i handen! Då fick vi minsann något att skratta åt! 😂

När vi kom fram dyngsura till kliniken så möts vi av receptionisten som säger till oss att ta av oss byxorna! Ist får vi varsina sjukhusbyxor att ta på oss, samt tofflor, medan våra egna byxor, strumpor och skor hängde på elementen! 😄

Men nu till den viktigaste biten!
Jag gick in till Roland och pratade lite om hur det gått med vestibuliten sen jag var där senast, samt hur det gått för min kompis som var med mig nere sist. För mig är det helt klart bättre nu än det var innan jag besökte Alvarssons klinik första gången, men jag kan ändå känna att det inte är helt bra än! 😁

Han kollade hur det såg ut och kunde snabbt konstatera att det såg mycket bättre ut än sist!

På med Xylocainen och sedan penslades det på Vagothyl för att se hur mycket skadad slemhinna det fanns kvar. Det enda som färgades vitt denna gången var runt om ett litet sår vid slidmynningen. Sån sjukt stor skillnad från förra gången då mer eller mindre allt runt slidmynningen blev vitt av Vagothylen. 👍

Ultraljud gjordes också! Det gjorde såklart ont, inte så konstigt med tanke på att vaginismen hugger till direkt när ultraljudsstaven förs in! Obehagligt som tusan alltså! Men det går ju genomföra iaf! 😬

Fick ny kortison injicerad i bartolinskörtlar i hopp om att jag nu ska bli helt bra!
Min vestibulit är enligt Roland botad till 70-75%, alltså ca 25-30% kvar som bör bli bra efter besöket igår! 😊

Efter min sväng inne hos Roland så satt jag med sjukhusbyxorna och tofflorna inne i ett annat rum och drack te, pratade med Josefina och åt världens minsta clementin!
När det var dags att bege sig hemåt igen så fick vi skjuts till ICA så vi kunde köpa lite mat och sedan till färjan!

Jag är inget fan av att åka båt i vanliga fall, men detta blev en extra lång båttur då det blåste otroligt mycket, höga vågor och mycket skumpande! Kände mig lite åksjuk efter en stund.. Det bästa och mest bekväma vi kunde komma på då var att lägga oss ner på golvet på andra delen av båten där det inte satt någon. Det var så mycket bekvämare och tiden gick mycket snabbare, samt att åksjukan så att säga försvann. Kanske ett tips till andra som blir åksjuka när de åker båt, haha. 🚤
TIPS till de som läser detta och som sitter i samma vestibulit situation som mig! DET GÅR att få ut pengar för vestibuliten från sitt försäkringsbolag! Jag har fått det nu efter att ha väntat i 5 månader sen jag först skickade in en anmälan, en annan jag känner har fått det och jag vet att någon annan från vestibulit forumet har fått det. Jag beskrev vad jag hade för problem och hur det ställde till det för mig och tog det sedan därifrån! 😊

Nu ska jag avsluta här innan det blir alldeles för långt!
Tack ännu en gång till Alvarssons klinik för det bästa mottagandet någonsin! Och tack till mitt roliga och trevliga sällskap Annette! Så perfekt att kunna samåka!👌😊

Likes

Comments

Nu sitter jag på båten över till Gotland igen!
Det är verkligen trist att åka båt, jag kan inte sova, det är kallt, glömde boken hemma och har kommit till den sista timmen av färden nu då det inte finns något internet heller! Klockan är snart 23 nu och jag kommer nog inte kunna lägga upp detta på ett tag, beroende på när internet är tillbaka!😒
Sen ska vi iaf gå från båten till vandrarhemmet och sen bädda sängen! Kommer få sova vid typ kl 2 inatt 😱
Sen ska ja till kliniken imon för att kollas och sen ska vi se om det inte går få dit en snablans kopparspiral i min fitta iaf, trots att jag är rädd och säkert kommer svimma! Skulle liksom vilja ge de en chans och ska jag sätta in en så vill jag göra det hos Roland på Visby då han har en mindre variant, ger bedövning och kollar med ultraljud innan hur han ska sätta den så det blir så bra som möjligt.👍

Kampen mot vestibulit och vaginism för tjejen med rädsla för sjukhus/sprutor! 👌😁
Yeeeeah!
Nä jag har faktiskt inget annat att skriva om nu! Tråkig och jobbig dag så BAY. 👋
(Åh internet!)

Likes

Comments

Har inte riktigt haft tid att uppdatera här!
Men nu ska jag snabbt gå igenom hur saker och ting går för mig!

Vestibuliten som jag nämnt i min blogg innan, har blivit bättre som ni vet, men det är nog inte 100% än och därmed finns nog ett nytt besök på Gotland på kartan inom den närmsta tiden!
Får väl se, inget är bokat ännu, men det lutar åt vecka 50 just nu 😊

Och för 2,5 vecka sedan började jag använda Exuviance hudvårdsprodukter, först blev acnen sämre, sen blev den bättre och mamma kommenterade skillnaden! Men det börjar bli sämre igen, istället för mina normala utbrott på kinderna så har det börjat ploppa upp finnar på hakan och pannan. Usch, usch, usch... 😷 Men jag ska nog allt kämpa mig igenom detta, hur mycket jag än skäms över att gå omkring med massa röda prickar i facet. 😕
Till något helt annat! I torsdags släpptes nya WoW, så självfallet satt jag, min sambo och våran kompis hemma hos och och spelade WoW konstant fram tills igår natt! 💻
Blev LVL 100 efter måånga timmars questande !

Så idag har jag tagit ikapp i vad jag inte hunnit med i helgen, t.ex. kolla på serier!
Och nu ska jag ta igen lite missad sömn innan jag ska jobba imorgon! Nattis 👻

Likes

Comments

Tänkte att jag skriver ett inlägg om hela vestibulit behandlingen på Gotland. 👊🔥

👉Besök 1👈 
När jag kom till kliniken på Gotland för första besöket så mötte jag först Josefina som välkomnade mig, vi talades vid lite och jag fick fylla i papper om mig, min V, sexliv osv. Efter att jag fyllt i papperna klart så fick jag träffa Roland som är gynekologen, vi satt ner och pratade lite om mig och så förklarade han lite saker om behandlingen och allmänt, t.ex. pratade han lite hur V, vagnism och uretrtit kan hänga ihop. 😖

När vi kände att vi hade sagt vad som behövde sägas fick jag gå till gynstolen, han började med att kolla hur det såg ut såklart, sedan la han på Xylocain bedövningssalva för att det inte ska vara lika smärtsamt när han håller på med hela proceduren.
Han känner lite på musklerna omkring fittan, känner i slidmynningen och sedan la han på ett ämne som gör den sjuka huden vit, denna delen av behandlingen kallas för färgningen(❔). Denna färgningen visar inte bara vart den sjuka huden finns någonstans, den gör så att den sjuka huden ömsas bort och fram kommer det ny frisk hud inom ett par dagar!
När han hade färgat så fick jag själv se i en spegel hur det såg ut och han konstaterade att det är ingen frågan om denna saken, jag ha både vestibulit och vaginism. Vestibulit visste jag ju att jag hade, men jag trodde inte jag hade vaginism, men det verkar väldigt vettigt, kan känna hur min fitta spänner sig ibland bara helt random, t.ex. om jag ligger i sängen och ska sova. OCH jag kan inte få den att slappna av liksom 😁

Vid detta laget så är det klart att det sved i fittan och jag som hatar sjukhus, sprutor och allt som har med det att göra började känna mig svimfärdig. För att motverka att jag skulle svimma fick jag en spruta av Joesfina rakt in i blodet i armen, det var något fantastiskt medel som tog bort "svimmandet" när jag väl låg där. 😱
När jag kände mig hyfsat stabil igen så lades det på mer bedövningssalva, Josefina tog min hand och så injicerade Roland kortisonen i bartholins körtlar💉. Bartholins körtlar ligger vid kvinnans slidmynning och anledningen till svedan vid V handlar om att dessa körtlar slutat producera sekret, det blir då torrt och svider🔥 
Så då sprutar man in kortisonen i körtlarna för att de ska börja producera sekretet igen!

👉Besök 2👈
Även denna gången välkomnades jag av Josefina men jag fick snabbt gå in till Roland.
Vi pratade lite snabbt om hur det kändes nu efter behandlingen som hade gjorts och sen fick jag återigen gå till gynstolen.
Denna gången så hade min sjuka hud börjat ömsas bort, han visade mig lite av den ömsade huden, intressant men snuskigt 😜 
Sen vart det på med bedövningssalvan igen, det sved ju självfallet, att lägga det på den såriga huden var ju inte skönt!
Efter en stund när han kollat lite så bestämde han sig för att kolla om det går att genomföra ett ultraljud denna gången, för det hade inte gått vid första besöket! Ultraljudet kom in i min fitta, men det var ju fan inte bekvämt! Men han kunde avgöra att det såg normalt ut och att min livmoder börjat slappna av lite(❔)
Sen var det besöket mer eller mindre klart!

👉Besök 3👈
Detta blev det sista besöket innan jag skulle åka hem, och detta besöket blev lite som en blandning av de 2 föregående besöken.
Fick prata med Roland om hur det gick och så var det gynstolen som gällde även detta besöket, såklart! 😁
Det blev bedövningssalva, det inspekterades hur det såg ut, det gjordes ultraljud igen!
Det konstaterades att det såg bättre ut ✌
När detta var gjort så fick jag en till spruta med kortison, fast vid "kärlekshandtaget" på vänster sida vid nedre delen av ryggen.💉
Sedan var jag klar och några timmar senare åkte jag och min kompis (som också behandlades) hem!

👉2 veckor efter👈
Det ska ta 6 veckor från första behandlingen att läka, och för mig har det gått 2-2,5 vecka nu ungefär, jag skulle vilja säga att det känns bättre, men samtidigt som jag skrivit i bloggen om så fick jag urinvägsinfektion så fort jag kom hem från Gotland! Och ännu är den inte borta! Så jag kämpar på! 👊

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga nu då? 😁
Sen jag skrev i min lilla blogg sist så har jag ätit klart antibiotikan för urinvägsinfektionen, vilket ju är bra! 👍
Men idag har jag tyvärr hållit mig ifrån att kissa i 4 låååånga timmar igen för att lämna ännu ett urinprov, det tydde på som doktorn sa "tveksam uvi". (under dessa 4 timmar som jag inte fick gå på toa så träffade jag en personlig tränare också för lite konsultation, ville mest dö av kissnödigheten under detta lilla "möte"!🚽)
Så nu är mitt kiss inskickat för odling så jag kan få rätt sorts medicin, eller ingen medicin alls om det inte behövs.
Som ni också vid detta laget säkert förstått så har jag Vestibulit, som är sveda i fittan OCH vaginism som innebär att fittan typ spänner sig och krampar! Detta var jag nere på Gotland och behandlas mot för ca 2 veckor sedan nu, och om man har vestibulit så är risken rätt stor att man kan få uretrit också.
Så nu inväntar jag iaf vad morgondagens resultat har att säga om urinodlingen, om det ger utslag på bakterier så ska jag ta medicin, om det inte visar några bakterier så har jag nog uretrit också. HALLELUJAH så ROLIGT! 😰

Och ifall det nu skulle komma in någon på min blogg som är nyfiken på hur det känns nu 2 veckor efter behandlingen så måste jag säga något om det! Det känns fan lite bättre nu alltså! Smörjer in med olivolja iaf 1 gång om dagen och jag kan tycka att det känns bättre! Helt amazing! Ändå är det faktiskt 4 veckor kvar av läkningen nu! 🙆
Klart det är lite klurigt att känna efter ordentligt i samband med uvi och sådär, men jag tycker det känns bättre. Sen är det rätt läskigt att verkligen känna efter, för jag är ju lite rädd för vad jag ska "möta", om det fortfarande ska svida som vanligt eller om det blivit bättre. Skulle vara så jävla besviken om det inte var någon förbättring, man blir nog alltså lite feg!

Det var nog vad jag hade att säga om min vestibulit och vaginism osv just nu!
Förövrigt tog jag steget till att nämna vestibulit och vaginism på min instagram! ---> Clementinbarn <--- Önskar att fler pratade om det!

__________________________________________________________________________________________________________

Förutom att vara sjuk osv så har jag varit på bio med min sambo, vi såg The maze runner! Kan säga att den var såååå mycket bättre än jag trodde den skulle vara! Rekommenderas helt klart! 👏
Sen åt vi ute på Aqua dinner i stan också, hade nämligen ett presentkort där. 😊
Så då blev det lite soppa till förrätt, planka till måltid och italiensk glass till efterrätt!
Klippt mig har jag gjort också, toppade mig dock bara! Kämpar ju för att få långt(längre) hår.
I kampen om det långa håret har jag nu skaffat en uppsättning produkter från Maria Nila och köpt hair ties som ska vara snälla mot håret.Men nu ska jag inte sitta och sluddra mer här, för nu tänkte jag fortsätta läsa i min bok, "The battle of the labyrint" som är 4de boken i den underbara Percy Jackson serien❤
Sen ska jag kolla på Paradise hotel 😁!

Baybay! 👊

Likes

Comments

Kom hem i fredagskväll från 5 dagar på Gotland!
På Gotland befann jag mig tillsammans med min kompis då vi var där på behandling mot vestibuliten!
Behandlingen innehöll prat, koll av underlivet, kortison injicerande och mer koll, typ ultraljud gjordes.
Bortsett från de tillfällena under de 5 dagarna som vi spenderade på att laga våra fittor så fanns det inte så mycket att göra, redan första kvällen hade vi i princip redan hunnit utforska deras affärer osv.
Bio hann vi med att gå på 2 gånger också, Lets be cops såg vi ena gången och andra gången blev det Draktränaren 2, som förövrigt var bättre än 1an 🐉
Sen kan jag erkänna att pga uttråkning så åt vi i princip hela tiden, de blev godis, bakelser, chips, glass och allt annat man kan tänka sig.
Och när vi sedan kände oss tjocka alabama så köpte vi träningskläder, haha, så duktiga!
🍦🍨🍧🎂🍰🍪🍫🍬🍭

Var i vilket fall som helst asgött att komma hem igen. Även om gårdagen var sjukt jobbig, fick antagligen som en biverkning på vestibulit behandlingen, för jag upptäckte att jag pissade rött och det tryckte på urinröret hela tiden, så inatt drack jag väl kanske 1,5L vatten med limesaft i, för det skulle tydligen vara bra!
Blev många toabesök inatt, men är bättre idag så det var väl värt de! 😁

Nu ska jag fortsätta pimpla vatten för fulla muggar alltså! 😝

Dessa bilder får stå för Gotlandstrippen


Likes

Comments