POLAR IGNITE

* Postaus tehty yhteistyössä Polar:in kanssa

Kesäkuun lopulla koko Wellnessmalli-porukka pääsi osallistumaan Polarin järjestämään treenipäivään, jossa tutustuttiin heidän uutuuteen Polar Ignite rannesykemittariin, ensin teoriassa ja myöhemmin vielä käytännössä sykettä kohottavassa treenissä. Siitä päivästä lähtien kello on pysynyt mun ranteessa yötä päivää, seuraten esimerkiksi mun päivittäistä aktiivisuutta, askelmäärää, treenien intensiteettiä, unta ja palautumista. Kello kerää päivittäin henkilökohtaista dataa, erilaisista hyvinvointiin vaikuttavista osa-alueista, jotta se oppii “tuntemaan” omistajansa ja pystyy siten arvioimaan esimerkiksi kehon valmiutta treenata.

Vaikka kello on siro ja kevyt, on kyseessä melkonen tehopakkaus. Yllä mainittujen ominaisuuksien lisäksi, laite on vedenkestävä ja siinä on sisäänrakennettu GPS. Siitä löytyy yli 100 erilaista lajiprofiilia, kuntotesti, herätyskello ja vaikka mitä muuta! Tähän uutuuteen on vielä lisätty neljä täysin uutta toimintoa:

NIGHTLY RECHARGE ominaisuus, joka mittaa kuinka hyvin keho palautuu yön aikana edellisen päivän ärsykkeistä. Tulos saadaan vertaamalla hengitystiheyttä, keskisyettä ja sykevaihtelua "omaan keskitasoon". Mikäli tulos on paljon alle oman keskitason, mittari yleensä ehdottaa hieman kevyempää treeniä, kuten kävelyä tai kehonhuoltoa. Mielestäni tämä on kiva ominaisuus, sillä hermoston palautumista on monesti tosi vaikea arvioida, varsinkin jos oman kehon viestejä ei vielä osaa tulkita.

FITSPARK toiminto ehdottaa treenejä kehon sen hetkiseen palautumis ja valmiustilan perusteella. Kategorioita on 3: voima (kuntopiirejä), kardio (pk, sykkeennosto) ja huoltava ( dynaaminen, staattinen ja core). Kello pitää huolen työajasta ja esimerkiksi lenkillä ollessa, se ilmoittaa sinulle, ellet pysy oikeilla sykealueilla. Tää ominaisuus on super, etenkin aloittelijalle tai kiireisessä arjessa, jolloin voi tehdä lyhyen ja intensiivisen kuntopiirin vaikka kotosalla.

SERENE HENGITYSHARJOITUKSET: kellon ohjaamat hengitysharjoitukset, jotka auttaa kehoa ja mieltä rentoutumaan.Tätä toimintoa en ole vielä kokeillut, mutta voisin hyvin kuvitella, että tää auttais stressaavissa tilanteissa ja helpottaisi nukahtamista.

SLEEP PLUS STAGE toiminto, joka seuraa laajasti unta. Se kirjaa unen eri vaiheet (kevyt, REM ja syvä), yöunen keston ja yhtenäisyyden. Monesti tiedämme vain unen pituuden, mutta kellon avulla saadaan selville se olennainen asia - laatu.

MIKÄ KELLOSSA ON PARASTA?

Kellossa on useampi hyödyllinen ominaisuus ja tykkään siitä kokonaisuutena todella paljon! Mun mielestä kello on superhyvä apukeino kehittävään harjoitteluun, sillä tarkkailemalla päivittäistä aktiivisuutta pysyy paremmin kärryillä omasta kulutuksesta ja energiantarpeesta, jotta osaa syödä riittävästi, että palautuu! 

Näin syksyn tullen tärkeimmäksi ominaisuudeksi on kuitenkin muodostunut Nightly Recharge, sillä arkeen paluu tarkoittaa mulle ekstra panostusta treeneihin. Kovemman treenitahdin takia palautumiseen saa kiinnittää erityistä huomiota, jotta keho varmasti pysyy tahdissa mukana ja treenit kehittävällä tasolla. Kellon avulla näen miten hyvin kroppa on palautunut ja kannattaako sinä päivänä vetää kova treeni, vai siirtää se mieluummin toiselle päivälle. 

Jos oot uutta urheilukelloa vailla, niin suosittelen lämpimästi Polar Ignitea. Siinä on takuuvarma treenikaveri, joka ei koskaan petä ;) Kello ei pelkästään motivoi liikkumaan, vaan antaa sinulle paljon enemmän, sillä opit samalla tuntemaan kehosi paremmin. Polarin sanoin kellon avulla “saavutat potentiaalisi”!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229