Mitä hyvinvointialalla voisi kehittää?

*postaus toteutettu yhteistyössä HALI RY kanssa

Viimeisimmän Wellnessmalli-koulutusviikonlopun aikana kävimme tutustumassa tarkemmin yhteen kisan yhteistyökumppaniin Hyvinvointiala Hali:in. Keskustelimme muun muassa järjestön toiminnasta, sekä alan työtehtävistä ja tulevaisuudesta.Mielenpäälle jäi erityisesti hyvinvointialan tulevaisuuden ympärille rakentunut keskustelu, joka sai minut pohtimaan niitä asioita, joita mielestäni hyvinvointialalla voisi kehittää. Päällimmäisenä ajatuksena oli, toiminnan kehittäminen kokonaisvaltaisempaan suuntaan, jossa asiakkaan tarpeita ajateltaisiin aina sekä fyysiseltä, että psyykkiseltä kannalta.

Mistä moinen ajatus heräsi?

Vuosien varrella sekä sosiaali- että terveysala ovat käyneet tutuksi, niin asiakkaan kuin työntekijän näkökulmasta. Vuonna 2017 olin kuitenkin sen verran huonossa kunnossa, että terveydenhuollon tarve lisääntyi merkittävästi ja ramppasin kolmen kuukauden ajan erilaisilla lääkäreillä. Olin fyysisesti todella huonossa kunnossa, joka oli henkisesti tosi rankkaa, kun olin tottunut elämään terveessä ja toimivassa kropassa. Koko tarina on pitkä, mutta lopputulos oli vatsalaukun verenvuoto, jonka stressi oli aiheuttanut. Sairaalasta lähtiessä, en saanut muita työkaluja, kuin kipulääkkeet mukaani. Näin vuosia myöhemmin aloin pohtimaan sitä, että miksei sairaalasta kotiutuessa, oltaisi annettu vinkkejä stressinhallintaan? Mielestäni on super tärkeää ymmärtää ihmistä kokonaisuutena, jossa nähtäisi psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin yhteys, sillä moni psyykkisistä syistä johtuva ongelma voi heijastua fyysisinä oireina. (tai päinvastoin) Vaikka oireita voidaan hoitaa akuutisti, on ennaltaehkäisy mielestäni avainasemassa. Minun tapauksessa, stressi oli syynä tilanteeni vakavuudelle ja hyvillä vinkeillä oltaisiin voitu rakentaa ennaltaehkäisevä pohja, ettei samaan tilanteeseen enää jouduttaisi. Eihän se stressi sieltä itsessään katoa, ellei asioita ala pala palalta selvittämään.

Tämän takia on ilo tiedostaa, että on olemassa Hali Ry:n kaltainen liitto, jonka yksi näkemys on, että ennaltaehkäisy on päivän sana sosiaali- ja terveydenhuollossa ja se muuttaa painopistettä nykyisestä sairauksien hoidosta kirjaimellisesti terveyden ja hyvinvoinnin hoitoon. Hali Ry kehittää yksityisen puolen toimintaedellytyksiä ja alan yleissitovia työehtosopimuksia terveys- ja sosiaalialalla. Liiton jäseniä yhdistää yhteinen päämäärä -halu saada ihmiset voimaan hyvin laadukkaalla tavalla, elämäntilanteesta ja varallisuudesta huolimatta! Hali Ry:n avulla, pystytään mahdollisesti jatkossa saavuttamaan toivomani lopputulos, jossa terveydenhoitoa kehitettäisi siihen suuntaan, että toimijoita olisi tarpeeksi, että aikaa jäisi selvittää oireiden lisäksi myös niiden perimmäiset syyt.

Millä tavalla hyvinvointialaa voisi mielestäsi kehittää?


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Lifelle
Lifelle,
Löysin juuri sun blogin ja inspiroiduin samantien! Itse (vasta omaa hyvinvointia ja terveellistä elämäntapaa remppaavana ihmisenä) koen nimenomaan moninaisen keskustelun ja hyvinvointialan ihmisten somettamisen olevan iso kehitysaskel koko alaa kohtaan. Mitä enemmän eri hyvinvoinnin osa-alueista, kuten mainitsemastasi stressistä, puhutaan avoimesti, sitä enemän ihmisiä osaa tunnistaa omat ongelmakohtansa ja löytää apua/ratkaisun sille. nouw.com/lifelle
Claudiarelander
Claudiarelander,
Voi kiitos! 🙏🏻 Toi on hyvä pointti ja yks asia mitä itsekin haluisin pystyy saavuttamaan somen avulla☺️nouw.com/claudiarelander
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229