Header

Mina Äventyr, Tall Ships Races 2017

(Kate and Emma, keep scrolling)

Jag hade glömt av hur mycket jag älskar att vara ute och segla, höra vinden vina i riggen, höra vågornas brus och bli vaggad till sömn, se solens upp-och nedgång i havet, klättra upp i masten och blicka ut över horisonten, se ovädret komma rullande in över vattnet, kunna se var vinden leker över ytan vid stiltje, dra i tampar tills händerna är hårda som sten, känna värken i musklerna efter hårt arbete och så otroligt mycket mer.

De två första veckorna ombord på Vega var både bra och dåliga. Tränisarna var underbara, de fattade tycke för varandra fort och det uppstod inga större problem utan alla kunde umgås med alla. Även fast det inte alltid blåste så mycket var de glada, ni fick hela resan att bli så mycket bättre. Och även fast det kanske inte riktigt blev så som ni ville med en del saker, lovar jag att det kommer fler möjligheter för det. Trots en andra plats var det ingen som var ledsen, för vem bryr sig om att vinna när man har ett sånt fantastiskt gäng ombord?!

Dock är det alltid vemodigt att mönstra av eller se folk mönstra av och på så kort tid har man blivit så goda vänner och man vet att man kanske aldrig mer kommer att ses då man lever i olika delar av landet eller till och med i olika delar av världen. Visst säger man att det är bra att ha kontakter runt om i världen, men det är också svårt att hålla kontakten med någon som bor på andra sidan jorden, det kan ju till och med vara svårt att hålla kontakten med någon som bor tre timmar bort. Men trots detta hoppas jag att vi inte glömmer bort varandra!

Med detta vill jag tacka för en underbart rolig och fantastisk resa med er på Vega! Jag hoppas verkligen att vi syns igen på haven!

Kram i massor!!


[English]

I had forgot how much I loved to sail, hear the wind in the rig, hear the waves sound and to be cradled to sleep, see the sunset and sunrise in the sea, climb the mast and look out over the horizon, see the storm come rolling over the water, be able to see the wind play in the surfers during lull, pull ropes until your hands is hard as stones, feel the pain in the muscles after a day of hard work and so much more.

The first two weeks on board Vega was both good and bad. The trainees were amazing, de liked each other after just a couple of hours and there were no bigger problems and everyone could hang out with everyone. Even though it was not that much wind they were always in a good mood, you made the whole trip so much better. And even though it might not been as you expected can I promise you that it will be more opportunities for that later on. Despite a second place where no one sad, because who cares about winning when you have such an amazing group on board?!

It is always sad to say good bye to people, people that you have come to know in such a short time and you know that you might not meet them again because that they live in different city’s or in different countries. Usually you say that it’s good to have contacts around the world, but it’s usually hard to keep contact with someone on the other side of the Earth, sometimes it can even be hard to have contact with someone that lives in a city three hours away. But I hope we never will forget each other!

With this I wan to say thank you for an amazingly fun and wonderful trip with all of you on Vega! I hope that we will meet each other again on the seas!

Lots of hugs!!


P.S. Pictures will come eventually!! Give me time and I'll fix it ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lär känna mig

Jag har inte varit ordentligt hemma sedan i början av januari i år, det är 29 veckor, 203 dagar - jag har varit hemma ett fåtal gånger under årets lopp men det har oftast bara varit över helgen - och nu är jag på väg hem. Det ska både bli skönt att komma hem men samtidigt jobbigt.


Jag flyttade från Amsterdam i mitten av juni - det är ungefär sex veckor sedan - var hemma över helgen, åkte ner till Halmstad för att jobba, var hemma över midsommar, tillbaka ner till Halmstad för att jobba, mönstrade på Vega i början av juli, seglade två etapper på Tall Ships Races, mönstrade av Vega och mönstrade på Constantia, seglade från Turku/Åbo till Stockholm och nu sitter jag på tåget hem till Göteborg.

Jag har haft en så kul tid nu ute på det blå och jag har glömt hur mycket jag saknat det, så det känns lite vemodigt att åka hem. Visst saknar jag min familj och mina vänner och min älskling och det ska bli så skönt att träffa de igen. Men samtidigt åker jag hem till en vardag jag inte vet vad jag ska göra med. Min plan för hösten var att ta körkort och börja plugga, och eftersom jag inte kom in på något av det jag ville har jag tappat större motivationen att skaffa körkort så snart som möjligt.

Detta har känts som ett väldigt tufft år med fler motgångar än medgångar och desto fler saker som går i baklås desto mer går min hjärna in i ett misslyckande tankesätt. Så när jag tänker på mig själv och min ovisa framtid är misslyckad det ordet som poppar upp störst. Jag vet att allt jag gjort i år inte varit misslyckade, men det känns som att det är fler misslyckande än lyckande och då blir det bara fel. Min mor säger att man inte ska lyssna på tankarna så mycket, speciellt inte de onda tankarna, men samtidigt är det svårt att sluta när man har fastnat.

Jag försöker skriva en lista på saker som jag skulle kunna göra, men just nu är motivationen inte särskilt hög så vi får väl se hur det går med det. Men det ska nog lösa sig på ett eller annat sätt till slut.


Likes

Comments

Amsterdam

Hej hopp!

Här kommer ytterligare tips på matställen, men nu mer fik.


Metropolitian

Detta är ett litet chokladfik som ligger i närheten av Dam Square. De har inte så himla mycket choklad som man skulle kunna tro utan det är mest de vanliga delikatesserna som glass, de här små holländska pannkakorna och belgiska våfflor. De säljer lite praliner och andra små chokladdelikatesser och även en kakaoöl.


Voc Café

Detta är ett mysigt café som ligger vid vägkanten när centralen. Det ser ut som en miniborg och kanske lätt misstas för ett museum eller liknande. Det är väldigt lugnt och de gångerna jag varit där har det aldrig varit särskilt mycket folk. De har en lunchmeny och man kan beställa kaka och kaffe och öl.


Selma's

Det är ett fik som serverar svenska saker som ligger en bra bit väster om staden. Det tar ungefär 40min att gå från Centralen. När jag var där tyckte jag inte att det var ett jättemysigt ställe, väldigt mycket kalt trä och ingen mysig atmosfär. Jag gick dit för att jag trodde att det fanns en del svenska där och att även personalen kanske pratade svenska, det stämde inte. Det som är lite roligt är att det mesta står på svenska, det enda som inte står på svenska är innehållsförteckningen som står på engelska istället. Men de hade väldiga goda kardemummabullar!!

Scandinavian Embassy

Mitt absoluta favoritställe i hela Amsterdam är Scandinavian Embassy. Det är nästan så att jag inte vill berätta det för er för jag vill ha det för mig själv, men jag vet inte när jag kommer tillbaka nästa gång och jag tycker andra ska njuta av det lika mycket som jag. Scandinavian Embassy är ett svenskt fik som ligger i De Pijp, dvs söder om centrum. Här pratar faktiskt en del av personalen svenska och det är även en svensk som äger det. Det är väldigt mysigt och mycket populärt. Det bästa är deras kanelbullar!! Mmmh, så goda!


Likes

Comments