IMORGON GÄLLER DET! Om exakt 13 timmar är det samling på Arlanda, och om 15 timmar lyfter flyget. Jag är så taggad!
Jag är nervös också, har jätteont i magen men jag tror att det kommer att gå över imorgon. Jag hoppas det iallafall😁
Det känns konstigt att om 24 timmar kommer jag att vara i ett annat land och säkert vara och göra någon lära känna varandra-aktivitet.
En tjej på min simning åkte dit idag, men med EF. Hon kom en dag på träningen för ett tag sen och bara "är det någon här som ska på språkresa i sommar" och jag svarade "ja, till Oxford" och hon bara "JAG MED"! Konstigt hahahah.

Ja, vi hörs imorgon!
😋😋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hola peeps!
När jag skriver detta är det exakt 2 veckor, 0 dagar, 16 timmar och 10 minuter kvar tills det är samling på Arlanda. Nu är jag på stan och väntar på mamma då vi ska köpa de sista sakerna jag behöver, till exempel en adapter och en bikini.
Jag längtar så mycket😍😆☀️✈️🇬🇧

Ska uppdatera mer nu desto närmre vi kommer avresa!

Hejdå
Clara😎

Likes

Comments

Nu är det bara 26 dagar kvar. KAN NI FATTA DET?? Det kan inte jag iallafall. Längtar så sjukt😍😍

Min ledare och mina flygtider har också kommit upp på mypage. Det ända som saknas nu är värdfamiljen!
Jag tror att jag hade tur med flygtiderna, eftersom att jag bor i Stockholm behöver jag inte åka hemifrån förens vid 8 typ. Längtar så mycket!✈️🇬🇧💟

/ Clara🌈🙈

Likes

Comments

Hola amigos

Idag var jag på avresemöte med mamma. Det var verkligen bra att vi gick på det eftersom att Ylva som höll i det gav lite information som jag inte hade hittat. Hursomhelst så fick jag en massa bra tips.

Efter mötet frågade jag Ylva om lite tips på vad man inte bör missa när man är i Oxford. Hon sade 4 saker

1: Glassaffären med kossan

Ylva sade att detta är ett måste, då det är den bästa glassaffären i Oxford. Jag googlade på "ice cream shop cow Oxford" och dailypost.co.uk kom upp. Jag gick in på hemsidan och fick fram namnet. Det fanns tre stycken systerfik, George & Danver, George & Delila och George & Daven. De finns på dessa adresser i samma ordning som tidigare:

94 St Aldate's

104 Cowley Road

55 Little Clarendon Street (den av dem hon hade varit på)


2: Den hemliga trädgården

Hon visste inte riktigt hur hon skulle förklara vart denna låg, men förklarade det som "mellan två universitet nere vid Themsen kan man smyga in genom en glipa i en låst dörr så kommer man till en jättefin trädgård som ingen känner till"


3: Outlet

Den här outleten sade hon inte så mycket om, så jag får skriva mer om den i sommar när jag är där!


4: Shakespeare in the park


Hon tipsade verkligen om att följa med på Shakespeare-pjäsen som spelas utomhus i en park. Det får jag också skriva mer om senare!


Det var alla tips hon hade, så jag hoppas att ni som ska dit i sommar (och jag) gillar dem!


Adios!

/Clara


Likes

Comments

HOLA AMIGAS!

Detta inlägg tänkte jag tillägna åt sommarlovet. Det är inte jättelångt kvar nu! Jag tänker alltså skriva om vad jag kommer att göra detta sommarlov som det ser ut nu, som jag längtar fruktansvärt mycket efter. Här kommer en "beskrivning", vecka för vecka. Eftersom att vi får sommarlov den 10:de, på onsdagen så är veckorna inte exakta veckor men det spelar ju inte så stor roll!


Första veckan: denna vecka kommer att tillbringas hemma med träning, packning och bara vara med kompisar. Tanken var att jag skulle åka på segelläger, men när jag tänkte igenom allt så märkte jag att jag då inte hinner. Om jag hade åkt på seglarläger hade jag varit hemma 2-5 dagar de första veckorna av sommaren, och det tycker jag blir för lite tid för att packa och tvätta allt som jag ska ha med till Oxford och även vara med kompisar och familjen.


Andra veckan: den här veckan kommer vi på fredagen-söndagen åka till Landsort och fira midsommar med våra kompisar. Vi firar midsommar med em varje år, men åker till olika ställen. Det är alltid jättekul! På måndagen åker jag och pappa ner till Göteborg, där jag ska träffa mina kompisar som tar tåget och på tisdagen gå på one direction-konserten. Det är min första konsert där jag har ståplatser, yey hahaha. Om vi tränar på riktigt bra nu, jag och mina simkompisar så kan det bli så att vi också kvalar till sum-sim i lag, vilket ungefär är Svenska Ungdoms-Mästerskapen i simning. Om vi skulle vara duktiga och kvala, skulle jag åka direkt från one direction till Trollhättan, där sum-sim går. Sedan kommer jag direkt efter att jag har simmat den 26:e åka hem med pappa för att fixa det sista, och sedan åker jag den 27:e!


Tredje-femte veckan: OXFORD!!!!! Sommarens höjdpunkt?! Jag både tror och hoppas det. London, nya kompisar, England, klara sig på egen hand och många fler saker kommer att hända dessa tre veckor. Det kommer att komma många fler inlägg om det, så nu ska jag inte prata mer om det.


Sjätte veckan och lite mer: på avslutningsdagen i Oxford kommer jag inte att åka hem, utan jag kommer att träffa mamma i Oxford. Sedan kommer vi att ta tåget ner till Normandie där vi kommer att träffa Sophie och pappa och sedan kommer vi att bila i Frankrike. Jag är ju faktiskt 1/4 fransk... hahaha. Vi har inte bestämt hur länge än, men mer än en vecka blir det nog i alla fall.


Ja, det är nog allt vi har planerat än så länge.


Adios amigas! 


P.S. jag vet inte varför jag alltid skriver hej och hejdå på spanska när jag läser franska...

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte bara säga att det står grymt still på språkresefronten just nu, inte mycket har hänt sedan sist😒

Ja, det var allt☀️
Adios amigas

Likes

Comments

HEEEJ GUYS!!!
Jag är tillbaka efter nästan en månad.
Sen senast har jag BLIVIT UTVALD ATT BLOGGA FÖR STS! Så min blogg kommer att finnas på deras hemsida och folk kommer att följa mig på min språkresa i sommar!

Men nu, till det detta inlägg egentligen handlar om, årsfesten i helgen!

Varje år (obviously) har vi en årsfest på simningen. Det är liksom årets höjdpunkt i simningen, alla ser fram emot nästa års från det ögonblicket man går hem. Vi hade iallafall jättekul!🎉🎉

Bilder kommer här!👇👇

Likes

Comments

Hola amigas!

Igår skulle jag ha åkt till Romme och åkt skidor med skolan, men självklart var jag sjuk. Jag hade inte feber eller något och jag mådde knappast dåligt, förutom det att mitt öra gjorde fruktansvärt ont, vilket det dessutom fortfarande gör. Så jag fick stanna hemma, men jag hade trevligt. Först så vaknade jag typ 06.15 så då låg jag och läste Cirkeln ett tag. Sedan gick jag och åt frukost. Efter jag hade ätit frukost tittade jag lite på mobilen, borstade tänderna och lade mig i mammas och pappas säng och tittade på the vampire diaries ett tag. Efter det åt jag lunch, och sedan gjorde jag läxor, höll på i mitt rum och sedan kom mamma och pappa hem! Så jag hade ändå en ganska bra dag får jag ju ta och erkänna. Och mitt onda i örat hade gått över på kvällen.

Men när jag vaknade idag hade jag jätteont igen, och vi började fundera på att det kanske var öroninflammation. Så jag och pappa fick en tid hos vårdcentralen, och de sa att jag hade en inflammation i hörselgången, vilket även kan kallas simmaröra. Han skrev ut örondroppar åt mig som jag ska använda 3 gånger on dagen. De är alldeles gula vilket inte ser så fräscht ut😬. Men det är väl bara att gilla läget.

I morgon tar vi tåget ner till Köpenhamn, för att sedan på lördag flyga ner till Italien där vi ska åka skidor. Det ska bli jättekul!

Hur som helst, jag har inga bilder att ladda upp till detta inlägg, men ska försöka att ta lite bilder i Italien!

See you later alligator🐊🐊

// Clara🌷

Likes

Comments

Hej!

Denna helg har jag tillbringat i simhallen i Södertälje. Men inte ska jag klaga, för tävlingen gick sjukt bra!

Jag simmade 8 lopp, och persade med marginal på alla.

50 fjäril: 38.80 ---> 37.3
200 bröstsim: 3.07.68 ---> 3.01.67
100 fjäril: 1.33.98 ---> 1.27.92
200 ryggsim: 2.53.6 ---> 2.47.22
800 frisim: 11.51.3 ---> 11.18.4
50 bröstsim: 40.14 ---> 38.97
400 medley: 6.28.5 ---> 5.56.41
100 bröstsim: 1.27.77 ---> 1.26.23

Jag kom tvåa på 50 & 200 bröstsim, men man fick inga medaljer! Helt sjukt!
Istället räknade de FINA-poäng, och topp tre i varje åldersklass sammanlagt fick typ en "goodiebag", men sakerna i dem var dessutom jättedåliga! Jag har inte så många medaljer, och nu när jag tog två skulle det ha varit kul om jag fick några också.

Jag är så glad att det har börjat vända igen, jag hade en svacka på 8 månader, när jag knappt persade en enda gång, och när jag persade var det men några tiondelar högst.

Jag testade också min nya baddräkt, den är så snygg hahah. Men när jag hade haft på mig den en hel helg märkte jag ju hur tajt den var, jag hade sjukt ont i axlarna i slutet av helgen och skavsår så att jag knappt kunde ta riktiga armtag, men som tur vad så hade Fanny vaselin som jag fick låna.Det här är baddräkten, den ser inte it exakt så, den glänser mer i verkligheten men har ingen bild på den!

Det var allt för idag, jag ska försöka bli bättre på att blogga i framtiden.

Adios amigas!

// Clara🏊🌷⭐️

Likes

Comments