Nyår= ett rent helvete med smällare

Hej hörrni. Imorgon är det nyårsafton och vid 12:00 slaget dör 2015 och 2016 föds. OMG vad hände liksom? 2015 startade precis. Riktigt snabbt det har gått.

Imorgon är det den kvällen då man ska fira med vänner och familj. Alla ska kolla på fyrverkerier och ha det riktigt mysigt.

Men imorgon kommer även människor dö. För det är en hel del som köper fyrverkerier som dem ska smälla. En del hinner inte undan i tid och poff så blev dagen til ett rent helvete tack vare dessa jäkla smällare. Så se er för var försiktiga. Snälla bara ha kontroll och uppsikt. Sjukt inte för nära hus eller lägenheter. Då fyrverkerier utgör en storbrandrisk.

Sen det jag tänker mest på är alla djur som kommer vara livsrädda. Hundar, hästar, kaniner, katter ja helt enkelt allt djur som kommer höra dem. Förra året dog en häst eftersom han blev rädd för raketerna. Det var en hund förra året som sprang ner i vattnet som var iskallt för att den var så rädd. Den fick köldskador och blev tvungen till att vårdas med sina skador på klinik.

Om detta skulle hända mina djur skulle jag bli så sjukt förbannad och super ledsen. Jag blir riktigt förbannad på att folk inte har någon respekt.

Nyår kan man fira utan raketer och smällare. Man kan ha lika roligt ändå utan att skuta upp ett mordvapen i himlen. Hörrni det går att vara utan såna saker. Lägg pengarna på något annat istället.

//Clara

Gillar

Kommentarer