Hej!

Under den här lektion började jag med att fortsätta med mitt jordklot. Då klistrade jag på mörkblåa pappersbitar runt kontinenterna för att göra dem mer tydligare. När jag var färdig med mitt jordklot så klippte jag ut några bilder som jag har förstorat. Bilderna jag hade förstorat sen dem senaste utskrivningarna var en bild på en polis remsa där det står "avspärrat", en bild där det står "in solidarity" och en bild på en rörelses titel mot sexuella trakasserier som heter "Time´s up". Jag klippte då ut bilderna och försökte placera dem fint runt jordklotet. Polis remsan hamnade mitt på jordklotet, bilden där det står "in solidarity" hamnade också på jordklotet, men även en bild på en grupp människor ovanpå. De resterande bilderna hamnade runtom men också lite bakom jordklotet. Det ledde till att jag fick några tomma ytor på det svarta pappret bakom. Vilket gjorde att jag behövde leta upp tre nya positiva bilder att klistra på. Än så länga har jag bestämt mig för en bild på os-ringarna, så tills nästa vecka ska jag tänka ut två till bilder som är lite mer positiva för mitt collage, men efter det är jag klar med mitt collage men även mitt första arbete. Jag tycker att mitt collage verkligen framhäver mitt budskap: att människor kommer samman vid svåra tider och hjälper varandra och jag är väldigt nöjd med mitt arbete.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Den här lektionen började jag med att leta upp en jordklots-bild (se bild 1) för att kunna måla av kontinenterna. Jag målade av jordklotet på ett lite tjockare vitt papper med en vanlig blyertspenna. När min skiss var färdig drog jag ut en massa pappersbitar från en mattidning i olika nyanser av blått och grönt. Då limmade jag fast de gröna papperna på kontinenterna och de blåa på haven (se bild 2). När jag gjorde det här använde jag mig av både papper som var enfärgade men även papper med text på men också vanligt limstift. Det här tog också väldigt lång tid för att jag var väldigt petig med att alla delar av jordklotet skulle täckas, men ändå hann jag inte färdigt. För nästa lektion ska jag fortsätta med jordklotet. Dock så ska jag endast markera kontinenterna extra tydligt med mörkblåa papper. Under nästa lektion ska jag även skriva ut dem bilderna som jag inte hann med den här lektionen (se tidigare inlägg), men jag ska också limma fast allting på ett snyggt sätt. Jag tycker verkligen att man kan se kontinenterna på bilden som jag gjorde, men att det kommer bli mycket tydligare med en slags "linje" runt dem. Jag tycker också att man börjar se mitt budskap i mitt collage nu.

Bilden ovan är bild 1, alltså den jag målade av och inte den jag själv har gjort.

Bilden ovan är bild 2, alltså den bild som jag själv har gjort.

Likes

Comments

Hej!

Idag så började jag med att skriva ut mina bilder. Det tog väldigt lång tid för mig eftersom jag inte hade helt och hållit bestämt mig för vilka bilder som jag skulle ha. Under den förra lektionen hade jag sparat massor utav bilder som jag kanske skulle ha. Jag valde bort ganska många bilder för att de inte var så tydliga med sin händelser eller helt enkelt att de var lite "fulare", t.ex. genom att vara suddiga. När jag hade bestämt mig för mina bilder klippte jag ut dem. Jag valde att ha dem rektangulära med raka linjer. När jag placerade ut dem så tänkte jag först att dem skulle ligga "fint", i linje med varandra (se bild nedan). Men med hjälp av Beata så bollade vi runt idén mera. Så istället för att ha bilderna så som i bilden nedan, ska dem ligga lite hur som helst. De ska placeras ut som en cirkel och i mitten av den ska det vara ett jordklot, som jag gör. Bilderna ska ligga så för att de inte är om en specifik händelse utan lite om allting, därmed jordklotet eftersom det handlar om hela jorden, på toppen av jordklotet ska det även vara massa människor. Jag ändra även mitt syfte med mitt collage. Istället för att försöka visa att de mer negativa händelserna ofta skuggar över de positiva händelserna, valde jag att försöka förmedla att det är dem svåra perioderna i livet som får människor att gå enade tillsammans. Under nästa lektion ska jag först göra mitt jordklot men jag ska även skriva ut "IN SOLIDARITY" bilden större, för den ska nämligen ligga mitt på jordklotet. Men det är inte det enda jag ska förstora, jag ska nämligen förstora polis-remsa (bilden där det står "POLIS AVSPÄRRAT") bilden. Den ska ligga lite snett över pappret men även över andra bilder.

Likes

Comments

Hej! Idag så startade jag mitt första arbete, på temat "nu i världen". Jag valde tekniken collage. Min tanke med arbetet är att vissa kontrasten mellan mer positiva händelser mot negativa händelser, samt att visa att de negativa händelserna ofta täcker över de positiva. Så jag började med att söka upp olika händelser som har ägt rum det senaste året och tidigt nu i år, t.ex skottlossningen i Stockholm. Så nästa vecka ska jag skriva ut bilderna och börja pussla ihop bilderna.

Likes

Comments

Hej! Jag heter Clara och är 15 år gammal och går på Kapareskolan i klass 9D. Här får ni läsa om mina bilduppgifter i skolan. Mina teman för den här terminen är ”nu i världen", "känslor" och ”historia”, hoppas ni tycker om det.

Likes

Comments