VARNING FÖR KÄNSLIGT INLÄGG. DUBBLA AMBULANSER MED TVÅ BARN!

När tillvaron liksom tvärt vänds lite ut och in.

Klockan är 18 på kvällen och det är fredag. Snart börjar idolfinalen så då kan vi mysa till den med gottis. Säger jag till Jinelle som haft feber i tre dagar. Jinelle kryper upp i min famn och jag känner hur hennes otroliga värme ångas över på mig.


Ser hur hennes allmäntillstånd försämras och hon stönar fram orden "aj mamma, aj" Jag går efter termometern och ser till min förvåning att graderna stigit till hela 41,9. Jag ger alvedonsupp och väntar en stund, ja en timma ungefär. Kollar tempen igen och med en knapp märkbar skillnad så beslutar jag mig för att ringa 1177.

När jag äntligen efter en väldigt lång stund kommer fram så kan jag förklara hur Jinelle mår. Tjejen på 1177, vill inte att jag sätter mig i bilen med henne själv utan talar om att hon kommer larma en ambulans.

Efter en god stund så kommer tjejen tillbaka till mig, som tålmodigt väntar kvar I luren.

Tyvärr! Säger hon. Det finns inga ambulanser lediga eller inom räckhåll så tyvärr får ni lov att åka in med henne själva ändå.

Självklart, svarar jag. Jag sätter mig med Jinelle i baksätet och min man kör oss in till akuten.

Han släpper av oss och önskar oss lycka till eftersom han får vända i dörren pga corona.

Vi blir snabbt visade runt huset där det finns en infektionsentre som vi ska få använda iom att man inte vet vad för sjuk Jinelle är.

När jag står innanför dörrarna så ringer min man.

Hallå! Svarar jag lite smått darrig på rösten då jag var tvungen att bära Jinelle 17 kg med min trasiga rygg plus att jag blev lite orolig varför han ringer.

Du har bilnyckeln, fortsätter han.

Jäklar! Det har jag ju. Tanken var att jag skulle åkt in själv, så jag la nyckeln i jackfickan för att köra in. Så det var ju tur att han kom på det innan han stängt av bilen. För då hade han inte kunnat starta den igen.

Man beslutar på akuten i Nyköping att Jinelle är så pass dålig att hon måste läggas in på barnkliniken i Eskilstuna.

Det beställs en ambulans och snart är vi på väg de tio milen till Mälarsjukhuset.

Precis när vi rullar in båren i korridoren på barnkliniken så ringer min telefon. Jag tittar snabbt och ser att det är min dotter 19 år som ringer med videosamtal. Klockan är nu 2 på natten så jag blev lite orolig och svarar.

Akut! Säger Belinda. Titta här på allt blod. Gabriel som är min son på 17 år opererade bort sina halsmandlar dagen innan och han stod nu i badrummet där blodet forsade ut från hans mun.

Läkaren som gjorde operationen berättade för oss att han aldrig sett så stora mandlar och att det var väldigt knöligt att få ut dom, trots att han använde sig av en ny teknik som skulle vara mycket enklare. Han förklarade också att vid blödning så var det viktigt att komma in och vid stor blödning ringa 112.

Jag hade som sagt ambulanspersonalen bredvid mig så jag visar blodet för dom.

Ring ambulans direkt, blev deras svar.

Min dotter springer och väcker min man som lagt sig med de andra små barnen.

De ringer 112 och får samma svar som vi fick med Jinelle. Inga ambulanser finns tillgängliga men det kommer en så fort det bara går.

Efter en stund så dyker ambulansen upp och Gabriel får följa med in till akuten i snabb fart.

Även Gabriel får besked om inläggning i Eskilstuna. Så när Gabriel anländer i ambulansen så har personalen här på Mälarsjukhuset ordnat med ett rum där vi alla tre får plats.

Jag fick en säng mellan dom och hjälper så gott jag kan åt bägge håll, samtidigt som jag pratar i videosamtal med de där hemma.

Så här ligger vi nu med ena barnet som har skyhög feber och njurbäckeninflammation och det andra med superont och blodig hals. Ingen av dom har ätit på fyra dagar.

Jag är så otroligt tacksam över den fina vård mina älskade får. Personalen är helt fantastisk. Har vi tur så kanske vi även får träffa den absolut bästa manliga barnläkare som finns. 😍

Vad är oddsen att man får åka ambulans med TVÅ av sina barn SAMMA kväll? Har man åtta barn så får man nog kanske räkna med mycket händelserika stunder. 🤔🙄❤


Ta hand om er där ute så ska jag vårda de mina här inne och hoppas att vi snart får njuta tillsammans hemma med en komplett frisk familj.

Kramar från lilla mamma Claudia. 😍🥰

  • 1 079 visningar

Gillar

Kommentarer

MammaatillNeo
MammaatillNeo,
Så grym mamma! Bättre mamma får man leta efter! ❤ Hoppas raringarna blir bra snart och att ni får komma hem❤
nouw.com/mammaatillneo
Cladan
Cladan,

Underbara du! Tusen tack för de orden. 🙏🙏🙏❤🥰😍❤🥰😍

nouw.com/cladan