Vårat mögelhus! Skrivet 2016

Här är anledningen till att jag var så arg och bitter igår. 

Vi fick för ett tag sedan se att det var mögel på våra fönster. Vi tog kontakt med hyresvärden som inte gjorde ngt åt det. Han sa bara att om ni vill ha nya fönster så får vi komma överens om en högre hyra. Hm vad sägs om 15 000:- för det är vad som är skäligt för ert hus. Tyckte han ja. Herre gud det är det dubbla mot vad vi har nu. (Kallhyra)

Eftersom möglet bara blev värre och värre och vi blev sjukare o sjukare så tog jag kontakt med miljömyndigheten i vår stad. Jag behövde bara maila bilderna på hur ALLA våra fönster såg ut så tog dom tag i ärendet på en gång.

Vi förstod inte varför vi varit så sjuka så länge, med andningsbesvär, klåda, ögonirritation mm. 

Men blev snabbt informerad om det av Miljömyndigheten.

Det var så illa med luften inne i huset att minsta bebisen hamnade i respirator. Barnen som är 0, 1, 3, 4 och 15 får inhalera varje dag.

Kommunen skrev ett föreläggande till hyresvärden och han skulle då börja att ta bort möglet.

Vad gjorde han? Jo, han målade enbart fönstren. Han ställde tillochmed ut tvättmaskin tumlare och varmvattenberedare med en vanlig stickkontakt och tyckte att vi kunde tvätta där. Han trodde inte att det var någon fara för MASKINERNA. Dumsnut kan man säga. Han anser sig ha åtgärdat problemen nu.

Fick igår 11/8 veta att man måste skära bort i väggen och ta bort ALLT mögel som spridit sig ner där. Man kan inte bara måla fönstren. Så ALLA fönster måste det skäras runt för att kunna ta bort allt. Sedan efter det så måste luften saneras i hela huset. Hyresvärden säger att detta får vi bekosta själva om vi vill ha det gjort. Gaaah, han är ju inte klok nånstans. Så luften vi andas in varje dag är fullkomligt livsfarlig. Jag har återigen tagit kontakt med miljömyndigheten och förklarat problemet, så nu skall detta tas upp igen. Snacka om att man blir trött. :-(

Tycker så synd om våra barn. 

Blir så otrooligt trött på alla som tjatar att vi måste flytta o har ni flyttat än?. Vad göra när man har 6 barn och det inte finns ett enda hus eller lägenhet att få tag på. 

Länkar det tidningen skrev http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.4074424-svamphus-har-gjort-barn-sjuka

Nu ska vi käka tacos och ha fredagsmys. Hör att min älskade man redan börjat med allt i köket så det är bäst jag piper ut och hjälper till.  På återseende gott folk. :-) 

  • Familj
  • 1 024 visningar

Gillar

Kommentarer