Vadå kan inte? Vill inte heter det väl!?

Jag förstår inte? Kan någon hjälpa mig ATT förstå?


Såg ett inlägg på Fejjan, där någon undrade om mannen inte kunde städa, tvätta eller laga mat. Vad händer då om inte Jag heller kan det?


Om man har en man, så är man gift. Och är man gift så är man vuxen. I alla fall så är det så i Sverige. (hoppas jag fortfarande)
Så hur kan man då säga att mannen inte KAN? All respekt för sjuka, funktionshindrade mm. Men tror ni förstår innebörden av detta.

Om min man inte "kunde" laga mat, städa, handla eller ta hand om sina barn. Så skulle han inte vara någon man något mer. Laga mat kan alla, försöka duger mycket väl.

Är man TVÅ i ett hushåll så är man väl för bövelen TVÅ som står för en gemensam underhållning av hemmet. Nä ut med packet kvinna som man om hen utnyttjar dig och låter dig ta hand om allt. Har inte råd att bo ensam. Men vänta nu. ok, du lever i en relation pga ekonomin? Må så vara, men ni är fortfarande TVÅ att bo i detta hushåll!

Sen kan det vara lite annorlunda som i vårat fall.

Jag är sjukskriven pga en trasig rygg och jag är hemma, då jag inte kan lyfta något, får inte köra bil ensam då det bara smäller till i min rygg. Då ser ju jag till att maten, disken och städningen är gjord tills alla 8 personer som bor här förutom Jag, kommer hem.

Min man brukar efter maten ställa sig och duka av och plocka in i maskinen. Sluta säger jag, ta en öl och sätt dig i soffan med barnen så fixar jag detta. Du har arbetat klart för i dag.
Nä säger han, det går snabbare om vi gör det tillsammans och då får vi mer tid att umgås.

Han anser ju så som det är. Min Familj, Mitt hus och mitt ansvar.

Jag trodde verkligen att detta var en självklarhet. Men så är det tydligen inte.

Sen brukar jag ta bort honom och verkligen tvinga in honom i soffan. Jag väntar då med disken osv tills alla somnat. Då brukar jag i ett tyst och tryggt hem göra färdigt i köket, ta fram kläder till alla barn till morgondagen, jag tvättar deras smuts och jag bloggar och läser Facebook. ;-)


När jag arbetade eftermiddagar borta men förmiddagar hemma, så brukade jag handla och förbereda mat som min man snabbt kunde ordna med när han kom hem med alla barn.

Eller om det var en fredag som jag åkte i väg på eftermiddagen för jobb på annan ort så åkte jag innan och handlade, ställde ölen på kylning till min man. För jag visste att det var fotboll på kvällen som han ville se. Jag köpte även ett par nya pyjamasbyxor till honom så han skulle kunna koppla av rejält.

Även när jag har tagit åt mig sådant arbete som jag kan göra hemifrån så har jag haft mat klart när de andra kommit hem. I bland har jag haft vissa klienter som jag inte hunnit med ordentligt under dagen, så att jag fortfarande sitter i telefon när alla kommer hem. Då ställer sig min man man vid spisen. Sedan när jag är klar så kommer jag ut och hjälper till med resten.

På helgerna så lagar min man gärna mat, han tar så klart även disken. Visst när alla ätit klart och mannen går ut och tar en cigg så brukar jag liksom ta bort all mat och porslin.

Sen när det är dags att lägga alla 5 barn, ja 2 av dom kan lägga sig själva, i bland i alla fall :-P Men fem andra har vi att natta och då tar vi några var, eller om den ena står med dammsugare eller disk och klockan slår läggdags så tar den andre och lägger alla barn. Det är liksom inte en fråga vem som gör vad, utan det faller sig naturligt. Jag trodde verkligen alla gjorde så.

Det är väl inget konstigt med det. två människor som bor tillsammans kompenserar varandra i hemmet på alla dess plan.

Nä skärpning på er som tycker något annat.

När jag kom hem sent från arbetet så stod där en tallrik med mat till mig att värma. Jag såg att dammsugaren varit i full gång, barnen var nattade och i bland fick jag även ett glas rött upphällt när jag kom innanför dörren.

Är min man ute och fixar med bilen, trädgården eller vad som, så är jag inne och lagar mat, tvättar och städar. Självklart hinner jag blogga och läsa Facebook också, men aaa ni fattar.

Kan du inte tvätta, laga mat, städa, betala räkningar eller ta hand om barn du skaffat. Då ska du nog tänka om. Då är det i högsta grad dags att lära sig. Du kan väl inte flytta hem till mamma igen? Nä du har valt att leva tillsammans med någon och även skaffat barn i ett eget hem, då får du nog ta tjuren vid hornen och faktiskt ta ditt ansvar. Väldigt lågt att låta en annan människa som arbetat lika många timmar som du, få ta hand om allt.

Är man gifta så har man väl ändå lovat varandra saker i kyrkan Evig trohet, ska vara vid din sida, dela allt med dig osv osv..

Ni som låter er hunsas. SLUTA GENAST UPP MED DET!!! Vågar du inte så är det något allvarligt fel i förhållandet. Du som känner igen dig förstår nog precis vad jag talar om. Slå dig loss, slå dig fri och lev med någon som respekterar både dig men även eran relation.

Jag måste sluta sätta ord på precis allt för mina blogginlägg blir ju liksom romaner.

Men jag har så mycket tänk och ord som jag så gärna vill dela med mig av.


Jag säger det såå ofta, men ta hand om varandra och fram för allt. RESPEKTERA varandra och ta inte din kärlek för givet.. För då blir det ingen lång kärlek, det törs jag lova. I alla fall inte på riktigt.

Kramar från Clådan 😚  • 1 655 visningar

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg