Vad är det som händer?

Vad är det som händer i vår lilla Värld?

Tur man har sin blogg så man kan avreagera sig lite, och även kanske få folk att läsa vad till och med de tycker.

Sitter som sagt hemma med mitt jäkla ryggskott som bara vandrar runt i kroppen. Läser om allt tragiskt som händer i Världen. Hur människor slängs ut från sina bostäder för att Nyanlända skall få tak över huvudet. Men vänta lite nu.... VI då? Ja men ni har ju råd att bygga hus. Jaha ja just det på den där plätten vi tänkte köpa, som var upptagen för det skulle byggas något helt annat där.

Våra älskade gamla som arbetat hela sina liv och betalat skatt osv. Dom har knappt råd att bo med sin pension. De som bor på äldreboende får en torr potatis, nån torr köttbit, EN broccoli och ett glas vatten. Dom blir inte ens mätta. Varför då? Jo för att vi inte har dom pengarna att lägga på det. Men då kan man ju undra hur folk från andra länder kan komma både hit och även till länder runt om oss där dom SAMTIDIGT plockar ut bidrag. Galet är just vad det är.

Det skall dras ner på sjukdom och sjuklön osv. Vi behöver er alla på era arbeten! Varför då? JO för att vi ska dra in mer skattepengar till staten, som INTE går till oss själva när vi väl behöver det.

Kolla på mig. Jag hade sånt ryggskott så jag grät av smärta och inte kunde gå. Men jag skulle promt till jobbet. Jag grinade fasen nästan blod när jag tog mig in i bilen på morgonen, men till jobbet skulle jag visst. Jag låg ner och körde för att ens kunna gasa. Det kallar jag arbetsmoral om något ( om jag får säga det själv) Jag hade som sagt bara haft EN sjukdag innan på över sex år. Min kropp sa verkligen bara ifrån, jag klarade inte av att gå och bära allt det jag skulle den dagen. Jag var tvungen att åka hem och även gå till flera olika läkare. Var så orolig att behöva stanna hemma från arbetet.

En vän sa till mig att VEM tror du tackar dig för att du går och arbetar när du har så ont? VEM? Inte en jäkel! Nä hon hade så rätt för när man sen pratar med en person över 60 som bara ser ner på en och undrar hur man kan vara så mycket sjuk. Ni ungdomar är sjuka hela tiden, vi som är äldre går då och arbetar trots värk. Tack som fan för den. Pucko kände jag bara.

VEM är det som avgör vilken/vilka människor som är mer värd än andra? Jag trodde allt skulle vara lika.

Vi har det som sagt för jävligt med vår luft och sjuka barn i vårt hyra hus. Men inte fasen ger det oss rätten att kasta ut någon från något annat hus, bara för att "vi behöver deras hus bättre"

Vi är två vuxna i vår Familj och vi tjänar ganska hyfsat ändå. Vi arbetar mycket och båda är Tjänstemän. Vi skulle enligt bankens kalkyl klara av en boendekostnad på ett lån på 4 000 000:- Vi har inga skulder eller krediter över huvud taget. Vad säger banken om ett huslån? NEJ!!! Totalt nej!

Varför? Jo för att jag gick som borgen för tio år sedan och blev beviljad skuldsanering på skulderna som inte var mina men som stod i mitt namn. Jag har inte haft någon skuld och jag har ingen. Banken kan även se min mans och min bankhistorik sedan alla år tillbaka, men ändå så får vi TVÄRNEJ pga den saneringen.

Miljömyndigheten som nästan ville stänga vårat hus pga den farliga miljön ringde även dom till socialen, för att se om dom hade någon evakueringsbostad åt oss. Detta skulle bara vara under tiden som dom sanerade huset vi hyrde. Ett blankt nej kom det därifrån också. Varför? Jo för vi tjänade visst för mycket för att kunna få hjälp.

Så när man läser om hur lätt det är för andra som inte ens bor i detta land att få hjälp, så blir man ganska så ledsen. Speciellt också när DOM skall prioriteras.

Jag tycker det är fruktansvärt att folk lider och att det är svält. Tro mig, hade jag kunnat så hade jag tagit hand om alla och sett till att alla hade mat på bordet och fick tillräckligt med kärlek. Men nu är tyvärr inte fallet så att vi kan rädda alla. Men jag tycker faktiskt att vi måste se till att ordna för de våra, som betalar skatt för sig och som kämpat och kämpat genom livet. Vi kan inte bli kastade på gatan bara för att andra har det svårt. Sen när man hör om hur folk utnyttjar vårt system, det är ju så fruktansvärt så det är inte klokt.

Nåväl, nu ska jag försöka överleva denna kväll helt utan mina barn. De fyra små är hos Farmor & Farfar och det är första gången vi är utan dom alla. :-( Min 13-åring fyller år idag så lite fira blir det för att fira ordentligt med alla i morgon. Min älskade man är och spelar Klubbmästerskapen i golf.
Så nu tar jag skrivpaus ett tag... Ciao.. <3 <3 <3


  • 933 visningar

Gillar