Tänkvärda ord för både familjer och ensamstående!

Det finns några få ord som jag kanske inte hatar, men tycker väldigt lite om.

Skynda, sätt fart och bråttom.

Trots att jag verkligen inte gillar dessa ord så framför man dom till sina barn dagligen.

Skynda dig, du kommer för sent. Eller nu är det bråttom om vi ska hinna till frukosten på dagis.

Vi är människor det är jag medveten om, men vi är ändå dom som BYGGER ordet stress.

Förstå då det här barnet som är, låt säga 4 år. Man uppmanar barnet att skynda sig då det är bråttom.
Barnet är väldigt trött på morgonen plus att det är väldigt mörkt ute, så det hjälper knappast till.
Vad gör då jag som förälder? Jo, jag pressar barnet till att bli stressad.

Det är ju inte barnet som skall ta ansvaret att vakna lite tidigare för att slippa denna stress. Nej, det är ju vi som föräldrar. Det är vi som ska väcka våra små juveler en halvtimma tidigare så dom verkligen hinner vakna för att sedan i LUGN och RO klä på sig och göra sig redo för en hel dag på skola/dagis.

Om jag själv är sen så får jag väl stå mitt kast och då stressa, men barnet som inte är kapabel till detta ska väl absolut inte behöva ha påskyndanden bara för att jag inte kan gå upp i tid. Eller har jag fel?

Mina barn vet inte när dom bör gå upp om morgonen för att hinna med allt som skall göras innan det är dags att lämna hemmet.

Man läser så mycket om att just stressen tar kål på människan. Men vänta lite nu. Är det inte bara vi själva som ser till att just stressen finns? Så säg!

Det är jättegött att se serien man älskar på kvällen. Man kan bara inte sluta titta, utan man ser ett till avsnitt och ett till. Men vad händer i själva verket dagen därpå? Jo man är helt slut och nästan skickar den där jävla klockan/telefonen som ringer i väggen. Man kanske till och med försover sig. Både försover sig själv men även barnen. Där har du stressen som inte behöver finnas.

Så jäkla lätt att säga, gå och lägg dig tidigare. Jag vet det suger. Men testa bara en gång så ska du se att hela din dag blir annorlunda. Och då menar jag till det bättre. Inte bara för dig utan för ALLA i din närhet.

Jag må vara helt ute och cykla men jag känner att jag ändå har en poäng där. I alla fall när jag ser på mina egna barn. När jag är stressad och orolig så blir dom uppspelta och nervösa.

Stress bygger stress och det törs jag säga är en naturlig sanning.

Tänkvärda ord från en sjubarnsmamma, som ändå har en STOR erfarenhet av stress och en miljon bollar i luften. Men man måste ändå sätta sig ner och se realiteten i livet.

Så vad jag vill säga är. Stressa ner ett par hekto. Försök i alla fall. Dessa ord har jag fått säga till mig själv många många gånger. Om alla stressade ner och andades en gång extra så skulle det hjälpa till en hel del.

Ta hand om er där ute, din chef vill ha en hel människa på arbetet inte en stressad jäkel som kanske iom stressen missar saker som kan var viktiga. Samma sak vad gäller barnen.

Nu är jag grym, men se pappan som var så stressad så han missade att sätta in sin son i bilen. Han glömde honom i babyskyddet bakom bilen och backade på sitt egna barn. Stressen kan faktiskt döda oss. Så ta det lugnt och varsamt och tänk på framtiden.


Kramar från Clådan... Claudia Holmsell!


  • 865 visningar

Gillar