FÖRÄLDRASKAP ÄR DET ATT BE BARNET OM EKONOMISK HJÄLP?

Mycket har man både hört och varit med om genom livet, det törs jag väl ändå påstå.

Precis som vi är olika människor, så är vi olika som föräldrar och det är väl ändå helt ok så länge man inte skadar ett barn. Jag har skrivit mycket förr om det här när man vill straffa någon vuxen som man blir förbannad på så använder man sig av sitt egna barn. Barnen är ju det allra finaste vi har. Och det man inte förstår i den här frågan är ju att det inte är den andra vuxna som mår dåligt utan det är ju faktiskt det där stackars lilla barnet som hamnar emellan som kommer att få ta smällen och må dåligt. Hur svårt ska det vara? Jag minns tex hur en liten flicka hade problem med sina tänder och mamman ordnade en akuttid till tandläkare. Då det var pappans vecka så satte han sig emot och avbokade tiden för han tyckte att mamman skulle ordna med sådant under just hennes veckor. Nu var det ju då också så att flickans föräldrar bodde ca 5 mil ifrån varandra och flickan tillhörde tandläkaren just där pappan bodde. Vad 17 försiggår i en sådan förälders tankar? Kan man ju fråga sig. Ska flickan gå runt där och ha tandvärk bara för att där finns en konflikt med den andre föräldern?

Eller som en förälder som inte funnits som en stabil förälder på 17 år. En förälder som suttit i fängelse, flyttat runt i olika städer, bedrivit kriminell verksamhet och "hälsat på" när det passat. Helt plötsligt så vill den föräldern att barnet på 17 år ska bo tillsammans med denne och hjälpa till med det ekonomiska. Vänta lite nu! Hjälpa till med det ekonomiska när man är 17 år gammal? Hur går den matematiken ihop så säg. Jo om du bor hos mig så får vi bidrag så vi klarar oss men utan dig så får jag inte det. Mina tankar och funderingar kring detta skippar jag att skriva för det skulle bli alldeles för mycket fula ord.

Jag tycker absolut att det är fine att man vill försöka vara förälder på riktigt. Och jag har absolut inga problem med att man behöver div bidrag för det är guld att vi har det samhälle vi har så att vi alla ska få ett någorlunda liknande leverne för alla familjer. MEN och jag skriver det med stora bokstäver för när man kommer till det där att man ska bluffa sig till både det ena och andra bara för att man själv satt sig ordentligt i skiten pga sin egna oaktsamhet då tycker jag inte längre att det är ok. Och när man DESSUTOM inte kan se till så barnet sköter skolan och får varningar både med betyg och indraget CSN. Ja, det är för mig helt förkastligt. När barnet under alla år klarat av sin skolgång på alla dess vis. Att en förälder inte ens vill ha sitt namn på dörren då man uppenbart är rädd för att folk ska veta vart man bor. Hm, men hur ska man då få hem post som berör sitt barn kan man fråga sig. Där tycker jag mig väl ändå inte att man kan säga att man gör sitt yttersta som förälder då man på riktigt påstått sig vilja försöka att faktiskt vara förälder efter så många år. Men vem är jag att tycka? Kanske folk frågar sig då. Jag som har sjuttioelva barn.

Glömmer aldrig när en kompis till min son (9 år) frågar mig om vi skaffar barn för att få massa pengar. Men kära barn vad har du fått det ifrån att man får massa pengar? Mamma och pappa säger att man skaffar massa barn för då får man pengar.

Ok, ja visst är det väl så att man får barnbidrag och även flerbarnstillägg, vilket jag är oerhört tacksam för. MEN om man tror att dessa barnbidrag skulle täcka ett barns hela behov och att man med dessa skulle kunna bli "rik" på något sätt, ja då har man nog totalt missförstått det hela kan jag säga. Sen behöver ju inte ett barn ha 111 par skor och jackor, jag säger inte det. Men ju fler barn desto dyrare blir allt vill jag lova. Bara att se vad div aktiviteter kostar och även material/kläder/resor och dyl kostar så förstår man nog ganska snabbt att man INTE kan göra pengar på sina barn.

Barn för mig är något man i alla fall jag och min man vill göra allt för. Att få ge ett barn den trygghet och kärlek som det behöver är väl ändå det absolut bästa och finaste uppdrag man blivit välsignad att få. Därför vi också öppnat vårt hem för andra barn som behövt ha en trygghet och en familj att kunna bli sedd i.

Lär ditt barn rätt och fel. Lär det att vara snäll mot andra och att det inte är ok att frysa ut någon. Lär det att vägleda och hjälpa andra så vi alla kan få må bra och känna en hjälpande hand på vår axel oavsett.

Att få leva sitt liv tillsammans med barnen och ge barnen rätten att få sin röst hörd är för mig en trygghet som alla barn faktiskt behöver.

Just nu i skrivande stund så ringer min son 9 år och ska tala om att han är hemma hos sin vän. Jag (häxan surtant) KRÄVER att han skall komma hem omgående. Vi har nämligen kommit överens om att han ska komma raka vägen hem från skolan först, sen kan han gå hem till vänner. Ja, jag vet. Säger han men nu är jag ju ändå här.

Jag frågade honom också om han hört det vi kommit överens om? Ja, MEN! Nej inga men. Har du förstått det vi kommit överens om? Ja, MEN. Neej tyst nu. Då SKITER du alltså i vad vi kommit överens om! SÅ, jag tvingar hem honom på direkten. Kanske elakt, men jag menar på att nästa gång så kommer han ihåg detta och kommer hem direkt efter skolan.

Fem minuter tog det så kom han hem. Vi pratade lite och sedan så fick han åka tillbaka till sin vän.

Vad vill jag säga med detta inlägg då? JO! Ta vara på och ta hand om era/våra barn och ge dom det som DOM behöver. Barnen är vår framtid och VI är deras ledsagare.

Ta hand om varandra och trevlig helg.

Många Kramar från Claudia Holmsell.

  • 844 visningar

Gillar

Kommentarer

Nyponsoppan
Nyponsoppan,

Bra inlägg. <3

nouw.com/nyponsoppan
Cladan
Cladan,

Tack snälla. <3

nouw.com/cladan