Det här med sex! Ja det är ju något som nästan alla har. Men så här?

Varning för starka ord och sanningsenligt tycke. :-P

Vågar man verkligen?

Hur då? På bästa sätt? Finns det ens något bästa sätt?

Ja jag vet att mina inlägg just nu för vissa kan kännas skittråkiga iom att dom mestadels handlar om graviditet. Men va sjutton, det är ju jag liksom. Det är mitt liv i detta nu. Och förhoppningsvis kanske det kan svara på någon annan människas frågor. Dom flesta är väldigt glada för vår skull och ser ljust på våran framtid. Visst att det kanske kom en aningen olägligt med en ovetandes graviditet iom min trasiga rygg och att vi snart inte har någonstans att bo, pga att ägaren till huset hastigt är i behov av huset själv. Men vad fasen. Jag säger som en vän sa att "allting verkar ha en mening" och då är även meningen att det löser sig.

Så det här med just SEX.... Det är ju då en fråga som nästan alltid kommer upp när någon är gravid. Törs jag ha sex? Kan man ha det som vanligt?

Nu beror det kanske lite på vad "som vanligt" är, men visst sjutton kan du det. Och tro mig gott folk, ni behöver inte göra som jag och ta p-piller under graviditeten. Nä d blir inte en bebis till på bakning, det törs jag lova.😛

Om ni läst eller vet hur det gick till när jag fick reda på min då halvgångna graviditet, så kan man kanske förstå att jag dagen efter beskedet inte riktigt fattat d och tog på rutin p-piller på morgonen. 🤔 Men som sagt, det fyller liksom ingen funktion i de läget. 😇

Men för övrigt då? Kan vi göra som "vanligt?"

Klart som sjutton ni kan. Bebisen ligger väl skyddad långt in i magen. Vissa grejer kan kanske bli lite smått krångligt med en stor mage i "vägen" men tro mig, det märker ni.

Annars så går det jättebra att tuta och köra.

Många kvinnor får också en ökad sexlust under graviditeten. I bland kanske vissa undrar om det är möjligt, men så är det. Har jag hört. 😙

Men en grej som jag kan berätta för er är att vid en orgasm för "kvinnan" så kommer det i samband med den en sammandragning. En sammandragning är när livmodern drar ihop sig. Det ser ut som en liten kon bildas där under men är en helt ofarlig sammandragning. Det är sammandragningar man får när en förlossnig startar. Och de sammandragningar man kan få innan, är bara livmoderns sätt att träna sig inför förlossningen. Jag kan förstå att man reagerar och kanske till och med blir orolig för att man tror man satt igång något som inte skulle vara bra.

Men så är det alltså inte.

Man kan även få en så kallad fontänorgasm och bli rädd att det är vattnet som gått. Och det är samma sak där. Helt ofarligt. MEN jag vill påstå att man ska vara försiktig att få just en fontänorgasm (om man nu kan påverka det själv) för att man då "retar" livmodertappen lite extra.

Sen mot slutet av graviditeten så kan livmodertappen vara lite mer känslig. Jaha och var sitter den då? Kan ju faktiskt vara även killar som läser min blogg så jag tänkte att jag förklarar. Den sitter längst upp i slidan Detta är öppningen mot livmoderrummet. Man kan känna den om man känner efter med fingrarna så långt in man kan. 😎

Den känns innan en förlossning startar, lika hård som din nästipp för att sedan när den mognar bli mjukare. Den skall liksom utplånas för att man sedan skall kunna öppna sig så att bebis faktiskt kommer ut.

Många kvinnor försöker själva känna på livmodertappen, för att se om den mjuknat lite. Eller om den kommit fram. Ja samma där att, innan förlossning närmar sig så brukar livmodertappen vara bakåtriktad för att senare komma fram. Men det finns även många som absolut inte når den själv, då det är en bra bit upp.

Barnmorskan kan i bland om en graviditet gått över tiden, "reta" lite på just livmodertappen. Och i vissa fall när den är utplånad och man är lite öppen så kan barnmorskan även göra en så kallad hinnsvepning. Då retar hon med fingrarna på hinnan/hinnorna som bebisen ligger i. För när det går hål på dom så är det då man säger att vattnet går. Det blir hål på hinnan och vatten sipprar ut.

Det var vad som hände mig med Jeline i v 16. Trots att jag någonstans på hinnorna hade hål så lyckades jag hålla henne nästan en full graviditet. Det sipprar lite då och då. Men iom att fostervattnet bildas nytt hela tiden så gick det bra och det fanns alltid tillräckligt med vatten. Dock är det en infektionsfråga då det är öppet in till bebisen. Men allt gick bra.

Men tillbaka till livmodertappen. Många säger att sex "färdknäppen" är ett sätt att starta en förlossning. Också för att sperman innehåller just prostaglandin. Prostaglandin är ett ämne man använder när man hjälper till att starta en förlossning. Men sperman tyvärr har inte den mängden prostaglandin som skulle behövas för en igångsättning. Det som kan kanske eventuellt hjälpa till lite är just denna retning, plus att du faktiskt får sammandragningar av en orgasm.

Så ha det så skönt i sänghalmen och kör på, så länge det känns ok och bra för BÅDA.

Ta hand om varandra nu och glöm för all tid i världen inte bort kel och smek. Det får oss att må såå mycket bättre.

Nu ska jag slänga mig i säng för nu börjar jag känna av min medicin jag tar för just för tidiga sammandragningar. Jag tar även en vidrig medicin för min trasiga rygg. Den får mig att känna mig bilsjuk, yrslig och skittrött.. Bricanylen gör mig sjukt skakis så jag kan fasen nästan agera vibrator. 😉

På återseende gott folk och har ni frågor om graviditet, sex eller annat som ni tror jag kan ha svar på så fråga på vad ni vill.

Många kramar från lilla mig.. 💖

Claudia 👱
Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg