Stockholm dag 1

På fredagsmorgonen klev jag upp otroligt tidigt, redan vid fem var jag vaken, pigg vet jag väl inte riktigt om jag var, men jag klev upp i alla fall. Dagen innan hade jag packat klart så jag skulle bara göra i ordning min frukost och sminka mig en sväng. Det var skönt att allt redan var färdigt, så det kan jag tacka bapi för haha, han ser alltid till att jag ska slippa stressa så lite så som möjligt på morgnarna eftersom att han vet hur jag fungerar haha. Vid tjugo i sex hoppade vi i alla fall in i bilen och rullade ned mot stan.

Vi hade ingen panik in så vi körde lugnt och försiktigt. Väl på stationen stod tåget redan inne, så vi packade ur bilen och gick bort mot det. Det var inte supermycket folk vilket var rätt skönt, vi stod och väntade i ungefär tio minuter innan de öppnade dörrarna. Vi kramades hejdå och jag gick in och satte mig. Jag ställde med en gång undan min väska och packade upp lite, startade Coldplay och sedan lutade jag mig tillbaka tills vi rullade iväg.

​När vi lämnat stationen packade jag sakta men säkert upp min frukost, jag var rätt hungrig eftersom att det var så pass tidigt som det ändå var. Det är lite småkul det där haha, majoriteten av de jag känner är inte alls hungriga tidigt på morgonen, själv är jag däremot nästan illamående för att jag är så hungrig haha. Så kan det vara... Jag njöt i alla fall av min tidiga frukost när vi lämnade Svallet, det var SÅ SKÖNT att äntligen vara på väg. I lite mer än tre timmar satt jag och njöt, jag drack gott kaffe och smaskade i mig min goda frukost. Jag var så nöjd. Jag hade bokat resan i den tysta vagnen och det var rena rama himmelriket, kommande resor ska endast göras i den vagnen haha. Jag hade varit otroligt noga när jag bokade biljetten, jag ville dels ha den tysta vagnen, men även sitta åt rätt håll. Jag HATAR att sitta baklänges då det känns som att jag inte har någon kontroll överhuvudtaget, sedan blir jag åksjuk också. Eller ja, det är väl lite oklart det där, jag inbillar mig säkert bara, men men ... När jag får sitta framlänges så går det hur bra som helst. 

Jag anlände i god tid utan förseningar så det var verkligen jätteskönt! Mami och Eva skulle komma och hämta mig, så jag gick ut och väntade på dom. Mami ringde och undrade var jag var haha, vi stod helt enkelt på olika ställen, missförstånd deluxe haha. Hur som helst så hittade vi till slut varandra och vi åkte hem till faster. Där var i i någon timme innan vi åkte ned på stan.

Jag hade inte planerat att komma hem med tonvis av kassar osv eftersom att jag, för tillfället, inte är supersugen på att stå i provrum med tusentals speglar osv osv. Trots det gick vi i några affärer och jag råkade hitta en jacka som jag sedan köpte. När jag skulle betala hittade jag inte mitt kort och fick panik då jag inte hade någon som helst aning om var det var. Mami ryckte in och betalade och jag startade jakten på mitt kort. Jag letade överallt och vände ut och in på plånboken, jag tänkte tillbaka hundra gånger för att försöka minnas när jag senast använt det. Jag kom fram till att det i bästa fall kunde vara kvar hemma hos pappa i Sundsvall, så jag ringde honom. Han fick springa runt som en galning i huset och leta det, till slut kom jag på att det kunde vara i mjukisdressen jag använt kvällen innan... Han letade dressen och när han hittade den hittade han även mitt kort, jag blev SÅ LÄTTAD men samtidigt SÅ LESS över att det var så långt borta.

Där och då deppade jag väl ihop över att mitt kort inte skulle vara med mig på hela resan, men till slut accepterade jag väl det ändå, det fanns inte så mycket mer jag kunde göra just där och då. Vi fortsatte i alla fall vår tur i stan...

Jag var sugen på en glass till mellis så faster föreslog denna gelateria, så dit åkte vi. Det var otroligt mycket folk där, det kom och gick någon hela tiden, ett populärt ställe med andra ord.

Då kulorna var gigantiska tog jag endast två den här gången, det blev en kula dulce de leche och en salt caramel. De var sååå goda verkligen!!! Mami tog en saltlakrits och faster en vanilj, de var verkligen goda allihopa, men jag tyckte mina var bäst hehe, tur var väl det!!! När vi njutit av glassen tog vi våra kassar och gick vidare.

Vi skulle köpa något bröd så vi gick bort till Fabrique där vi valde mellan allt möjligt. Det tog ett tag innan vi bestämde oss...

...eftersom att det som sagt fanns en hel del att välja på. Vi kom i alla fall ut med ett stort lavainbröd som visade sig vara sååååååå gott! Mums!!!

När vi var färdiga i stan åkte vi inte hem, utan bilen styrde faster någon annanstans. Jag hade ingen aning om var vi skulle, det var trots allt middagsdags så jag ville helst av allt bara hem då jag var så hungrig haha. Well, det slutade med att vi åkte till en restaurang vi i princip alltid besöker när vi är i Stockholm hos Eva.

Jag hade som sagt ingen aning om att vi skulle dit, så det blev lite av en suprise. Vi åkte till Solstugan, en restaurang på Kungsholmen. När vi kom dit var det inte jättemånga bord lediga, så vi bestämde oss för att åka hem och byta om och vänta en stund för att åka tillbaka lite senare. Sagt och gjort, det visade sig även vara ett bra drag. När vi kom dit sprack det upp och solen tittade fram, det var sååååå härligt. Det var dessvärre otroligt mycket folk, så jag satte mig med aggen emot alla för att försöka komma på andra tankar. Well, vi beställde och satt sedan i solen och njöt av vädret.

Jag åt oxfilé med friterad klyftpotatis, bearnaise och lite andra tillbehör. Det var jättegott!!! Vi satt kvar en stund innan vi, mätta och belåtna, lämnade restaurangen och begav oss hemöver.

Väl hemma var vi rätt trötta, allrahelst jag som varit uppe så pass länge. Vi slog oss ned i soffan framför tvn och hängde där hela kvällen, jag fikade lite kvällis och sedan gick vi och lade oss.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229