Q/A om träning

Vad för träning utför du?
Jag har inte riktigt utvidgat mina träningsvyer ännu, utan kör bara på egen hand. Det jag gör då är att jag tar en löprunda, för att sedan komma hem och göra lite balans-och styrkeövningar. Det är inte alls någonting avancerat, utan snarare så simpelt det kan bli. Jag ska testa någonting annat, men har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska våga mig på.

Hur känner du för att missa träningen och inte ha möjlighet att utföra det fast man får de?
Det här tycker jag fortfarande är lite svårt, jag jobbar verkligen på det och det går framåt, även om det går lite sakta. Jag blir lätt stressad av det här, men den stressen handlar inte om att jag är rädd för att gå upp i vikt eller för att bli tjock oså. Det hela grundar sig i att jag är rädd att det jag byggt upp under tidigare träning ska försvinna. Konditionen är en färskvara och någonting man kontinuerligt måste underhålla för att det ska ge resultat. Nu må jag ha en grundkondition due to alla mina träningsår, men vill jag förbättra den kan jag inte träna en gång varannan vecka. Men ska man träna mycket och få de resultat man vill måste vardagen även innefatta resterande delar så som mat och återhämtning, annars blir det inte alls speciellt bra, tro mig.

Blir du påverkad av andra som tränar?
Här skulle jag vilja svara både ja och nej, det beror helt på vilken situation det handlar om. När jag ser att folk tränar på ett ohälsosamt sätt blir jag inte påverkad, just för att jag själv befunnit mig där och vet att det inte har någon som helst positive outcome. Fine, ibland kan jag såklart känna någon form av dragkraft (?), men sedan kommer den kloka sidan fram och påminner mig om vad som faktiskt är rätt och fel i dessa situationer. Jag blir påmind om att jag redan testat den vägen och att den inte alls fungerade. Jag blir inspirerad när jag ser människor som tränar för sitt eget välmående och håller det på en bra och lagom nivå, jag önskar att jag själv kunde vara så medveten och ha den balansen och insikten. Jag har alltid varit en "allt eller inget"-person, så jag har svårt med det här att dra en gräns, åt båda hållen. Mitt dåliga tålamod är ingenting som gör det hela bättre. Men min ambition är att hitta en träningsform, samt mängd som är optimal för mig. Sedan önskar jag även att jag kunde bli inspirerad på "rätt" sätt, det låter knasigt men jag tror att de flesta hänger med på hur jag menar.

Answering questions from you

Vad är 3 styckna tränings former du vill prova på?
Jag skulle vilja spela lite tennis, sedan är jag även sugen att köra någon form av alternativ styrketräning samt surfa. Haha det sistnämnda går inte så bra här i Sverige, men jag tror att jag skulle tycka att det var otroligt roligt att i alla fall testa det. Tennisen har jag faktiskt tänkt på ett bra tag, men jag har inte riktigt tagit tag i saken.

Vad känner du om att äta mer efter träning?
För mig är det här så självklart det bara kan bli. Jag tränar för att känna mig stark och uthållig, och då vet jag att det krävs mat och energi för att kroppen ska orka med. Det är omöjligt att få en prestation som håller i längden om man inte ger kroppen vad den behöver och låter den återhämta sig på rätt sätt. Personligen tycker jag att det här exemplet med bilen och bensinen är rätt uttjatat, men det stämmer ju så väl in på själva funktionen. Har du inget bränsle så tar du dig inte framåt. Har jag använt mig av energin jag haft i kroppen, finns det inget mer alternativ än att återigen fylla på. Eftersom att jag, som sagt, tränar för att jag vill känna mig stark så måste ju kroppen få någonting att bygga muskler av. Det händer ju ingenting om den inte får någonting att bygga med. Jag kanske har tillräckligt mycket energi för att klara av att bygga ett hus, men har jag inga byggstenar blir det kämpigt. Det spelar ingen roll om jag utfört ett lite lättare pass eller inte, har jag tränat så ska det fyllas på.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229