Söndagssteken

"Vad är väl en utlandsemester jämfört med det här?"

Hej på er! Igår var det rätt lugnt här, jag kunde inte logga in på mitt konto så efter några försök gav jag upp. Igår jobbade jag i alla fall mellan 6-14 i bageriet, det var rätt slitigt och jag var otroligt trött när jag kom hem. Solen sken och det var verkligen alldeles underbart höstväder, så jag satt mig ute på altanen och spelade lite på gitarren innan jag gick in och lade mig på soffan. Framåt kvällen kom Simon hit, vi satt och snackade, lirade ännu mer gitarr samt tog det lugnt. Vi hade bestämt att vi skulle sova hos honom, men innan vi begav oss dit tog vi oss en liten prommis. Trots att termometern visade tre grader var det otroligt härligt. På väg till honom svängde vi inom jobbet och köpte med oss bj. Vi hade en himla mysig kväll, tog det lugnt i soffan framför tvn med glass och äppelpaj, det var sjukt gott.

Idag har vi fortsatt hålla söndagstraditionen vid liv, efter en redig frukost begav vi oss hemåt ön för att plocka upp mami och åka till starten av Allemanut. Vi kom dit i god tid och promenaden till stugan var superhärlig. Med hopp om att vinna en trisslott eller vad det nu kan tänkas vara, satte vi oss ned och fikade. Precis som förra gången käkade jag en korv och en bulle, tillsammans med några koppar kaffe, typiskt Hovbergsfika haha. När vi fikat klart sprack molnen upp, och det var underbart att sitta ute i naturen och känna värmen och ljuset från solen. Tack vare solen blev vi kvar ett tag innan vi till slut beslutade oss för att packa ihop och gå nedåt igen.

Vi åkte och plockade upp mamis bil och sedan brassade vi till honom igen, där kunde vi välkomna bilarna till vår lilla städservice, vi dammsög och torkade nämligen hans bil. Efter lite slit blev den väldigt fin, och främst av allt ren och fräsch. Efter en påfyllning med lite fika höll jag på att somna när jag löste sudoko, och när jag hamnade i soffan framför skön musik blev det verklighet. Vi intog våra vanliga platser i soffan, slog på diverse klipp med olika artister vi gillar, och där slocknade jag. Jag var helt borta, och sov i alla fall i en timme. Strax efter fem var det dags för söndagssteken som Simons mamma gjort i ordning, tillsammans med en potatiskaka och en himla god sås, det satt som en smäck i magen. Sedan dess har vi bara varit däckade, sett fotboll samt halvsovit på sängen. Jag kom hem för några timmar sedan och har suttit lite med gitarren och fikat. Min mage skriker efter mer mat, så jag ska käka ytterligare något innan jag säger tack och godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229