Balklänning & känslorna därtill

God kväll! Idag startade jag ju som sagt dagen hos farmor, precis när vi skulle åka såg mami att jag fått ett paket och gissa vem som fick en bra start på dagen på grund av det haha. Jag hade även fått en avisering om att jag kunde hämta ytterligare ett på posten på Ica, så det gjorde vi alltså innan mami körde mig till farmor.

Efter frukosten packade jag upp klänningarna och det blev väl både ris och ros eller hur man nu säger. Jag hade ju som sagt beställt en klänning till studenten och en till balen. Den till balen var ingen höjdare överhuvudtaget, medan jag verkligen tyckte om den andra. Passformen på studentklänningen var jättebra och färgen var kritvit, jag var såå rädd att den typ skulle vara elfenbensvit eller liknande, det hade inte blivit någon höjdare av det. Balklänningen var för stor och kändes samtidigt rätt simpel, den kändes inte rätt. Men hur som helst var jag i alla fall glad över att en klänning var bra.

När jag var färdig med att testa klänningarna, både med och utan skor, tog vi ett break och käkade mellis. Därefter packade vi ihop alla klänningar, jag sminkade mig och skrev lite grann och sedan åkte vi upp till avdelningen. Till min förvåning möttes jag av M i entrén, jag har inte träffat henne på otroligt länge då hon jobbat natt, sedan var jag helt inställd på att det var P som skulle käka med mig idag. Aja, så blev det inte, så vi gick upp till restaurangen. Maten idag var okej, jag hade nog lite för höga förhoppningar, men men.

När vi var färdiga där uppe traskade vi ned i det mulna vädret, det var inte alls fint. I vilket fall som helst så gick jag raka vägen till samtalsrummet idag igen, packade upp allt plugg och försökte reda i det så gott jag kunde. Det gick väl sådär, jag kände mig inte supermotiverad vilket gjorde att tiden gick otroligt segt medan jag inte fick någonting gjort. Jag kanske kunde pricka av två av fem punkter på sista psykologiuppgiften, jag hade nog egentligen hoppats på fler. Vid två tog jag en mellispaus innan jag fortsatte plugga under vilan. Vid halv tre hämtade jag min dosett och sedan gick jag ut då mami var där och väntade på mig. Vi for raka vägen ned till stan då det var dags att testa balklänningar.

När vi kom dit var jag rätt excited och spänd, hon som jobbade plockade fram lite klänningar i min storlek som jag sedan fick testa. Jag tror att vi började med tio klänningar, de provade jag och gallrade sedan i vilka jag gillade och inte. Efter första rundan hade jag typ fyra kvar, då gjorde jag om samma procedur igen, testade de fyra ytterligare en gång. Vid den tredje rundan tog jag bort ytterligare en, så då hade jag en gul, en marinblå och en röd kvar. Hade jag själv fått önska färg hade jag valt en pärlrosa eller svart, men det fanns inte. När jag gick in på fjärde rundan stod det mellan den röda och den blå. Den gula var en himla fin modell, men färgen går jag inte riktigt ihop med. Hur som helst så stod jag nu i valet och kvalet mellan dessa två. Jag smsade och rådfrågade ett tiotal personer, moster kom förbi och tittade hon också. Jag vet inte hur många gånger jag tog av och på mig de där klänningarna, hur många gånger jag var tvungen att titta mig i spegeln trots att jag inte ville.

Till slut var det som sagt "bara" två klänningar kvar, men jag kunde inte bestämma mig, det gick inte. Jag hatar att hamna i liknande situationer, jag kan verkligen inte ta beslut. Jag överväger för- och nackdelar mot varandra miljontals gånger, min hjärna går på högvarv och gör mig mer osäker ju längre tiden går. Jag blir så svag, jag klarar det verkligen inte. Det är någonting inuti mig som inte kan ta beslut. Jag vill bara att allt ska bli så bra som möjligt, men ibland blir det bara fel. Vi var där i någon timme, något som skulle visa sig vara någon timme för mycket.

När vi kom hem var jag helt slut, jag hade gråten i halsen och jag visste inte var jag skulle ta vägen. Det gjorde ont i varenda liten kroppsdel och mitt huvud och inre bara skrek på mig att jag hade gjort fel, att jag hade valt fel, att allt jag gjort varit fel. JAG var fel. Jag brast då ut i gråt och kände mig som världens mest ynkliga nittonåring, tårarna forsade ned för mina kinder och jag kände mig så hjälplös på något sätt. Mamsen torkade tårarna och kramade om mig, försökte få mig på andra tankar men det gick inte. Det var tvärstopp. Mitt inre bara skrek på mig från flera olika håll, jag visste inte vad jag skulle lyssna på. Jag var så missnöjd med allt, jag var så missnöjd med mig själv. Jag kunde inte hjälpa det, men det var så mycket självhat.

Efter att mamsen torkat mina tårar och försökt peppra mig med beröm och fina ord tog jag en ipren och försökte få huvudet att börja samarbeta med mig, jag hade behövt plugga men det var helt omöjligt. Jag satt mig istället vid köksbordet och bara var medan mami påbörjade middagen. Jag tog lugnande och försökte fokusera på någonting annat, till en början var det omöjligt, men ju längre tiden gick desto lugnare kände jag att jag blev. Jag hade inte längre ångest som en klump i halsen och bröstet. Vi käkade middag och satt och snackade en stund. Efter middagen återupptog jag plugget, skrev en del och sedan kom pappsen och hämtade mig. Jag åkte till honom, gjorde i ordning en macka som jag plastade in, därefter bytte jag om. Jag och Fanny hade bestämt att vi skulle gå och se matchen mellan SDFF och IFK Kalmar.

När jag var färdig hemma hoppade jag in i bilen och åkte och hämtade Fanny, vi drog ned på Ica en snabbis så att hon skulle kunna ta ut pengar och sedan åkte vi in till stan. När vi väl kom fram till planen så var det inget folk där, det ekade tomt. Fanny kollade runt lite på mobilen och såg sedan att matchen var framflyttad en timme, bra jobbat! Vi hade då ingenting att göra, så vi for en sväng med bilen och sedan åkte vi in på ett Ica lite längre bort och handlade tills imorgon, vi åkte även på jakt efter den nya kvargen och jag hittade en!!! Well, jag hade helst haft en vit choklad eller vattenmelon, men nu fanns inte de så jag fick gott nöja mig med en hallon och lakrits, vi får se hur den smakar haha. När vi var klar där åkte vi på Statoil och köpte en glass, därefter begav vi oss ned till arenan.

​Vi kom i god tid och satt och fikade lite när matchen startade. Det var rätt kyligt, men jag blev inte fullt så kall som jag brukar bli vilket ändå är någonting att se som en bra sak. Vi kikade klart på hela matchen och när den väl var slut hade det börjat regna, så det var inget vidare bra väder när vi åkte hemåt. Jag lämnade av henne hemma hos henne och sedan åkte jag hem till pappa. Jag kom precis i lagom tid till röstningen i Let's Dance, så det såg jag innan jag gick ned och tog bort sminket och borstade tänderna. 

Nu i skrivande stund sitter jag i sängen och tar det lugnt, jag hade tänkt se det senaste avsnittet av Grey's men jag tror att jag suger på den karamellen lite och njuter av det till frukosten imorgon istället. Det är match imorgon på Släda så jag har lovat att baka en långpanna till fiket, så det är det första jag ska ta mig an imorgon. Matchen börjar ett så jag har ju några timmar på mig, men jag tänkte försöka fördela dessa timmar på lite plugg också. Imorgon SKA jag skicka in psykologiuppgiften, det får bära eller brista, jag måste försöka fokusera på andra uppgifter också. Det är svårt det där, det är svårt att gå vidare och nöja sig med det man gjort när man aldrig tycker att det man gör duger eller är tillräckligt bra. Det är någonting jag kämpar otroligt mycket med. Vi får se hur det går helt enkelt, uppgiften skulle egentligen ha lämnats in nu idag, men jag tror att morgondagen får bli min deadline. Nu ska jag gå och ta fram lite bröd ur frysen så att jag har någon frukost imorgon, därefter ska jag krypa ned under täcket. Sov så gott, hade hörs!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229