Eftersom at det er blevet ret så trendigt at have "pæne" simple sæbedispensers, men at det samtidig kan være en ret så dyr fornøjelse at købe alle de populære flasker fra diverse mærker - så kan en løsning være at lave flasken selv! Det er super enkelt og billigt, og du har mulighed for at lave flasken så den passer lige til din stil.

Jeg har købt flaskerne fra www.urtegaarden.dk og de sorte labels og guldkuglepennen er fra søstrene grene. Alt i alt har jeg brugt omkring 100 kr. på at lave begge flasker. Så hvis du ligesom mig er studerende og ikke har røven fuld af penge, så er dette en super fed og nem løsning!

Så tænk kreativt ;-) 

God fornøjelse! 

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

At finde de perfekte puder til ens hjem, kan være ret så besværligt! Når jeg beslutter mig for at ændre på de puder jeg har i mit hjem, til enten et andet mønstret eller en anden farven, så har jeg ofte et billede inde i hovedet af hvordan jeg gerne vil have at det hele skal se ud.. Dog er det ikke altid at mine tanker og ideer passer til hvad der er af udvalg i butikkerne.
Så derfor syer jeg mine puder selv! Det er meget nemmere (til dels også billigere!) at lave sine egne puder - OG JA! Det er nemt, for prøv nu at se her. ;-)

Hvis jeg skal lave en pude der er 50x50 cm, skal jeg bruge følgende materialer:
- 51 cm stof (der har en bredde på min. 120 cm - hvilket de fleste stofruller har!)
- Sytråd (der passer til farven på det valgte stof).
- HUSK! altid at læs på hvor mange procent stoffet skrumper ved første vask og læg udfra det et par cm. til!

Herefter klipper jeg stoffet som følgende:
Mit stofstykke måler 135x55 cm. fra start.

1. Jeg starter med at klippe mit stof, så jeg ender med at have et stofstykke der måler 121x51 cm.
- Der skal være plads til sømrum, som er det stykke stof du bruger til at sy puden sammen med og derfor klipper jeg stofstykket 51 cm, så jeg har 0,5 cm i hver side at sy i.

2. Herefter syer jeg en kant i de 2 ender af stoffet som måler 51 cm. I den ene ende vender jeg efterfølgende kanten, så man får en pæn ende på stoffet.
- Hvis du ikke har en overlocker, så sæt din symaskine på sik-sak søm og sy med den.

3. Nu starter jeg ved den ene hvor jeg har vendt stoffets ende med en lille syning og måler 50 cm op. Her sætter jeg en lille nål og måler nu fra nålen 50 cm op og sætter endnu en nål. Så skulle jeg meget gerne ende med at have de omkring 20 cm tilbage.
- Jeg sætter en lille nål i begge sider af stoffet, så jeg er sikker på at jeg samler stoffet lige sammen.

4. Så tager jeg nål nr. 2 og lægger ned til den ende hvor stoffet er vendt med en lille kant. Jeg samler stoffet med den rette side (den side man vil have udad) mod hinanden, så vi får syningerne på indersiden. Når jeg har vendt dette stykke vil nål 1 sidde lige i bukningen af stoffet. Herefter vender jeg det sidste stykke på 20 cm., så det vender med vrang siden mod hinanden.
- Forsøger lige at vise en lille tegning af det hele.. :-D

5. Sidste step, du syer siderne hvor nålene sidder samme og vender pude - og så er der et styks pude klar til brug!

En nem løsning på at lave en pude, uden at skulle sy knapper eller lynlås i!
Håber i kunne bruge denne lille forklaring til noget ;-)

KNUS!

Likes

Comments

Desværre er det sådan, at der er nogle former for karklude der indeholder plastik - hvilket hverken er godt for miljøet eller for vores kroppe. Når disse karklude bruges skylles plastikken ud og hænger i luften, ryger i kloaken eller i den mad vi spiser. Meen, dette problem kan vi selv forsøge at mindske, hvis blot vi holder os fra syntetiske stoffer og derimod bruger bomuld! Så ønsker du at passe på miljøet og ikke mindst dig selv, så køb noget bomuldsgarn (100% Bomuld) og strik dine egne karklude. Det er super nemt og billigt - og det skåner både dig og miljøet! Jeg køber alt mit garn fra Rito.dk - de har utrolig mange farver at vælge i mellem, de har gode priser og det er god kvalitet! Så det kan varmt anbefales.

Ooog nej, det tager ikke lang tid at strikke en karklude, så det er bare om at komme i gang - og hvis du ikke kan strikke, så er youtube din bedste ven! Det er utrolig simpelt når man først har prøvet et par gange..

Så der er ingen undskyldning for ikke at komme igang og passe på dig selv og miljøet!

God fornøjelse ;-)

Likes

Comments

Hej..

Mit navn er Ann-Sofie og jeg er 22 år gammel. I februar 2017 startede jeg mærket CJIK Design. Jeg har altid haft en særlig kærlighed for tøj og tænkte derfor at det var oplagt at starte sit eget tøjmærke. Så jeg satte gang i symaskinen og begyndte ellers bare at sy. Det gik super fint og interessen for tøjet blev større og større, hvilket jo var fantastisk! Så jeg forsatte med at sy en masse..
Jeg har altid været utrolig kreativ og elsker at bruge mine hænder, så det at sy og designe tøj var jo fantastisk (er fantastisk!), men efter et stykke tid nåede jeg til et punkt hvor jeg følte, at jeg havde låst mig selv fast. Jeg havde valgt en bestemt retning og det var at sy tøj. Så jeg følte lidt, at jeg havde lagt låg på min kreativitet og ikke rigtig kunne komme ud med alle mine kreative ideer..
Så derfor har jeg nu, præcis et år efter jeg startede mit tøjmærke CJIK Design, valgt at vende det hele rundt! Jeg vil nu ikke længere sy for at sælge, men derimod vise hvordan det hele bliver til, så man selv kan lave nogle lækre designs.
Ooog, fra nu af kommer det ikke kun til at omhandle tøj. Jeg vil slippe min kreativitet løs og tage jer med ind i mit kreative univers og vise en masse "gør det selv" projekter!

Så jeg håber at i vil følge med på denne blog og lade jer inspirerer til selv at udfolde jeres kreative evner!

Skulle det ske, at i synes det er super fedt noget af det jeg laver, men ikke selv har mulighed for at lave det, så kunne jeg nok godt overtales til at lave det til jer... :-D Så skriv endelig! 

Ses!

Likes

Comments