Koh Pangan

Nu befinner vi oss på en ö i Thailands södra del. Vår härliga ö som vi alltid säger, eftersom vi varit här så många gånger. Vi flyger från Bangkok till Koh Samui den senaste gången med Bangkok Airways, flyget tar ca 1h. Sen för att ta sig över till Koh Pangan får man ta färja, vi brukar åka från Lomprayah pir och det tar ca. 30min. Färjorna går till Thong Sala, ”huvudstaden”. Därefter Songthaew (öppen bil/taxi) till hotellet.

Många tror att Koh Pangan är en party-ö på grund av Full Moon Party men är mycket mer än så, en helt fantastisk ö. En väldigt grön & kuperad ö! Vi har besökt tre stycken stränder som vi tycker väldigt mycket om: Haad Salad Beach, Thong Nai Pan Noi Beach & Thong Nai Pan Yai Beach. Alla tre stränderna är vita & fina på sina egna sätt.

Haadlad (Salad) Beach

Älsklingsstranden!! Här har vi bott på tre olika hotell: Salad Hut Resort, Salad Beach Resort & Haadlad Prestige Resort. Alla tre hotellen är riktigt bra och har olika bra/mindre bra egenskaper.

- Salad Hut Resort är en liten mindre resort men riktigt bra rum & bra mat i restaurangen, gäller både frukost, lunch & middag. Inte så stor pool och det negativa där är att solen inte direkt kommer in vid poolen. Sen är inte havet/stranden det bästa precis utanför den här resorten.

- Salad Beach Resort, är en mycket större anläggning med mycket barnfamiljer och fler svenskar väljer det här hotellet. Jättebra mat & frukost buffé. Fint poolområde, finns även en lite mindre pool uppe mot receptionen. Här utanför är den bästa/finaste stranden.

- Haadlad Prestige Resort, är en super härlig resort med underbart poolområde. När vi var här var det inte särskilt mycket folk, men då hade vi poolen för oss själva. Jättebra mat. Och stranden utanför är helt magisk.

På sommaren är det lågvatten, men det är inte fel det heller eftersom man kan ligga i vattenbrynet och sola samtidigt som man badar. Underbart vatten och underbar sandstrand. Dock springer det mycket hundar på den här stranden... MEN det är väldigt fina solnedgångar! Det är inte så mycket shopping vilket gör det lugnt och skönt. Massageställen & restauranger finns det gott om. Myggor finns, men vi har inte haft ont av dem… (Vi brukar dock alltid spraya på oss lite myggmedel på kvällarna.)

Något som vi alltid brukar göra när vi är på Koh Pangan är att ta taxi till Haad Rin, det är här Full Moon Party håller hus. Många härliga små butiker och restauranger, så mysigt att bara strosa runt om man vill hitta på något annat än bara ta det lugnt och slappa på stranden.

Thong Nai Pan Noi Beach


Här har vi endast bott på ett hotell, som är Phuwadee resort and spa. Detta är en av dem billigare hotellen på stranden. Fungerar utmärkt, enkla rum och ett litet poolområde med några få solstolar runt poolen. Vissa saker skulle behövas uppdateras och lagas men man får vad man betalar för. Maten här är jättebra, men vi hade ingen frukost så kan ej uttala om den.Stranden här är jättefin och det finns även några solstolar som man kan dra ner till stranden om man önskar det. Vattnet blir lite djupare direkt när man hoppar i.

Bakom själva stranden finns en liten gata med små mysiga restauranger, lite butiker och massageställen. Här är det lite mer liv och fler saker att se på kvällarna. Vid hotellet Buri Rasa, upp mot gatan finns små juice ställen med supergoda, färsk pressade juicer. Vi gick alltid till samma då det var så himla bra, även fast det fanns en liten meny så fick vi kombinera olika frukter vilket var kul och spännande och fantastiskt gott. Ett stort plus (enligt oss) på den här stranden, är att det inte springer runt massvis med hundar på stränderna. TIPS! En restaurang som vi fastnade för på den här stranden var: Rasta Baby. Den ligger på ”gatan”, lite längre upp mot skogen. En härlig bar/restaurang som spelar reagge-musik och har supergod mat!

Thong Nai Pan Yai Beach

Här har vi bott på Star Light Resort. Många dåliga recensioner på nätet, men ett jättebra hotell. Poolen är helt fantastik men fler solstolar skulle behövas. Men detta är ett billigt hotell så man får vad man betalat för. Här finns ingen restaurang, vilket i sig var ganska skönt då man inte kände att man var tvungen att äta där. Men det finns en liten affär så man kan köpa sig lite gött till rummen. Stranden här är jättefin och vattnet blir inte djupt direkt när man kliver i men man behöver heller inte gå flera mil. TIPS! Dock var det ganska mycket myggor när vi var här så ta med myggspray.

Det finns en liten gata längre upp mot vägen, ca.10min till 7eleven och små affärer. Varje dag vid en viss tid, kom en fruktbil så att man kunde köpa lite färsk frukt och mumsa på. Här på den här stranden är det inte så mycket hundar som springer, men det finns några. Vi gick nästan varje kväll till Dreamland Resort för att käka middag, riktigt god mat! (Men det finns självklart fler restauranger att välja bland)

Fantastiskt fina stränder! Åk hit & kommentera om ni har några frågor :)

Gillar

Kommentarer

Jessica
,
Älskar också Koh phangan👍👍👍
city2beach
city2beach,
Ja, visst är det härligt!
nouw.com/city2beach