Konst på hög

Konst på hög ären trevlig skulpturpark där man kan vandra runt hur länge som helst, ligger på Kvarntorpshögen i Kumla. Är du i närheten av Kumla är detta ett kul litet bensträckar- stopp. Det är en väldigt brant väg uppför ett berg med bilen eller så kan man också gå dom 427 trappstegen om man är lite hurtigare & har mer tid.

Bilvägen är öppen dagligen 10-20 eller väljer ni att gå så är det öppet dygnet runt. Hela konstvisningen & parkeringen är gratis!!

Det finns en kaffestuga om man vill ta en fika & den är öppen mellan 10-17 dagligen. Här uppe får du njuta av utsikten av ca. 30st konstverk och av natur.

Lars Vilks är en av konstnärerna och hans ”Corona Borealis” som betyder ”Norra kronan” finns att beskåda på plats.

När vi var här var det lagom med både bilar och turister. Passar alla åldrar!! Säsongs öppet fram till 30 september.

- Stilla rörelse

- Corona Borealis

- Vindla . - Energi-Magi . - Ljusrum

- Karyatid .- Makt

- Half Girl (left)

- Kvarntorpsmalanganer . - Motorheart . - Bröstskål

- Bunker

- Yggdrasil

- Teatris . - Mr majestät . - Arken . - Hesperidernas Trädgård . - Synergi

Kaffe stugan!

- Trappan upp/ner!!

- Koncentrator

- Absit Omen . - Heptagon

- Utan titel (i folkmun "Johansson")

Gillar

Kommentarer

Borrås skåra

Ligger i närheten av Väröbacka i Varberg & är en 10 meter djup bergskåra. Detta är en av den häftigare sortens naturfenomenen som man når genom att gå uppför en brant backe men inte så värst lång, men belöningen kommer med en trevlig upplevelse. Vid skårans ena ände finns en stor sten fastkilad ungefär 1,5 meter över marken - enligt gammal sägnen sägs det att stenen ramlar ner på den som sist passerar under den… hehe.

Beroende på hur länge ni vill gå & utforska så finns det olika vägar då det är lite dåligt skyltat. Parkering finns & om du väljer att gå rakt upp från parkeringen så hamnar du ovanför skåran men om du går tillbaka en bit där ni kom med bilen så finns det en skylt där det står Borrås skåra och då hamnar du vid skåran direkt. Man kan nämligen gå i 10min om man hamnar rätt direkt eller nån timme om man hamnar fel eller vill gå den längre promenaden. Själva stenen sitter lite längre ner vilket gör att du måste böja på dig för att komma under den, men du behöver inte krypa! Det är en härlig promenix i skogen och att få se den häftiga skåran.

Rekommenderar en utflykt hit till Borrås skåra.

OBS!! Bra skor är att föredra. Kanske nån vattenflaska.

Bilden nedanför är vägen in mittemot skylten från ovanstående bild. Längre in i skogen kommer Borrås skåra skylten. Därefter följ backen upp.

Bilden nedanför är ovanför skåran.

Gillar

Kommentarer

Pilane

Här kommer ett inlägg om fantastiska Pilane skulpturpark, där konstverken är placerade ute i naturen och är i varierande storlekar. Vi har besökt detta fantastiska utflyktsmål 2ggr & det ligger mycket fint på Tjörn i södra Bohuslän. Varje år är det nya konstverk förutom konstverket ”Anna” som är det stora ansiktet (Första bilden). Här finns det konst av ledande svenska och internationella konstnärer!

Parkering är gratis men inträde kostar, du köper en inträdesbiljett i den lilla kiosken som finns där (går ej att missa) dom säljer lite fika m.m. När du köpt biljetten får du en broschyr med information om skulpturerna och om vem som gjort konstverken.

Du får vandra runt hur länge du vill & titta, fota de häftiga skulpturerna och fornlämningarna. Ta med eller köp lite fika för att sitta ute på klipporna där man blickar ut över havet & bara njuter av tillvaron och stillheten en stund. Efter en mysig fikastund är det bara och fortsätta promenaden och upptäcka fler skulpturer och se får som betar runtomkring dig, vilket förstärker naturupplevelsen lite extra. Det kan ta allt mellan 1-2 timmar beroende på hur snabbt du går eller hur länge du sitter & fikar, det blir en härlig promenad bland konstverken i kuperat & naturskönt område. Bajjamajjor finns vid parkeringen om man skulle behöva det…(!) Mer att säga om detta? Nja, du får se de vackra bilderna från två tidigare år istället!

1.Röse 2.Hyena in a neck race 3.Bird Girl

Röse

The Bat.

1. Waldergrave Poodles . 3.Optic monolith

1. Pool 2. Dancing clog girls

What holds me back Carries me further

Det finns många små guldkorn här i Sverige så missa inte detta om du har möjlighet till det! Vi var här 2018 & 2019 och ser fram emot att se årets utställning!

Gillar

Kommentarer