Pavlova

Hej och Gott Nytt År!
Idag är det nyårsafton, om några timmar går vi redan in i 2020. Det går så fort.
Men jag ser verkligen framemot detta året.

Jag tänkte idag tipsa er om världens godaste pavlova ni kan baka till er middag ikväll.
Den är så enkel och alla kan göra den!

Ingredienser:

4 st äggvitor
½ krm salt
2½ dl socker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Garnering:

3 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk
Bär man tycker om, t. ex jordgubbar, hallon, blåbär mm.

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant med fett ca 24 cm i diameter.
3. Vispa vitor och salt hårt.
4. Tillsätt sedan socker, vispa tills fast.
5. Blanda i vaniljsocker, majsstärkelse och vitvinsvinäger.
6. Fyll formen, sänk värmen till 125 grader på ugnen.
7. Grädda längst ner i ugnen i 1½ timma.

8. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar tills du ska ha den.

9. Smeta sedan på den karamelliserade mjölken på marängbotten och spritsa på den vispade grädden på den karamelliserade mjölken.
10. Avsluta med att garnera med de olika bär ni valt.

Lycka till.

Puss & Kram ❤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229