Kärleksmums med extra glasyr

Idag vill jag dela med mig av detta goda recept jag bakade i helgen som verkligen blev så gott!
Jag älskar glasyren på kärleksmums och att det är lite mer än vanligt är precis i min smak!

Ingredienser:
200 g smör
2 dl mjölk
4 dl socker
4 st ägg
4 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver

Glasyr:
150 g smör
7 ½ dl florsocker
4 ½ msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0,75 dl kokt kaffe

Garnering:
Kokos

Gör såhär:
1. Sätt ungen på 175 grader.
2. Klä en ugnsform med bakplåtspapper som har höga kanter, (25x35 cm).
3. Smält smöret och rör ner mjölken och låt det svala.
4. Vispa ihop socker och ägg tills det blivit ljust och fluffigt, i ca 5 minuter.
5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt så du får en klumpfri smet.
6. Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet.
7. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. (Stickan ska vara torr).
8. Ta ut kakan och gör ca 20 st hål i kakan med skaftet på en slev.
Glasyr:
1. Smör smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
2. Rör ihop till du har en klumpfri smet och häll sedan över den avsvalnande kakan.
3. Strö sedan över med kokos och låt kakan sedan stå och svalna ordentligt så glasyren stelnar (ca 2 timmar).
4. Skär sedan upp i rutor och njut av er nybakta kärleksmums!

Lycka till.

Puss & Kram ❤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229