En kaxig självsäker tjej

Godmorgon från mig. Huvudvärken från gårdagen sitter halvt kvar och därav blev det att jag stannade hemma idag. Jag skrev till chefen att jag vill och ska försöka jobba eftersom det är ju bara huvudvärk men han tyckte det är bättre om jag är hemma och vilar upp mig och så det inte blir värre. Ibland behöver man bara höra det från någon annan för att förstå.

I skrivandes stund sitter jag i köket med teven lite dovt på i bakgrunden. Jag älskar att vakna tidigt och ha Nyhetsmorgon på teven, gör ni också det?
När jag vaknade idag så slog det mig att jag ska försöka skriva det där inlägget som jag velat skriva så länge men som jag aldrig tagit tummen ur röven för att skriva, så ja jag tänker väll att vi kör igång med en gång! :)

I min vardag får jag uppleva många människor, många olika människor med sina förutsättningar för att klara vardagen. Kan man säga så? Ja det kan man. Jag tycker det är kul att vi är så olika och att vi handlar olika i skiftande situationer. Vissa kan prata med alla utan problem, vissa är en ensamvarg och pratar helst så lite som möjligt, vissa är blyga i början men "släpper till" senare (typ jag) och vissa har ett behov att hävda sig inför så många som möjligt. Det är sjukt att vi fungerar så olika men samtidigt spännande. Hur kommer det sig att vissa vill vara helt för sig själva medans andra måste prata med så många som möjligt på kortast tid, haha nej skämt o sido, men hoppas ni fattar min poäng.

Jag som person är oftast blyg när det kommer till nya människor. "Haha jo visst" kanske ni tänker nu. Men det är sant hörni. Jag öppnar mig helst inte upp för nya personer och ja jag är fullt medveten om att det är en mindre bra egenskap men jag tror jag gör det för att jag inte vill att någon ska såra mig i slutändan. Hajar ni? Det är klart att jag öppnar upp mig om jag måste men oftast i början är det svårt. Jag kan utåt se ut som en kaxig självsäker tjej (använder dessa orden för folk har beskrivit mig så) och jag antar att det är bland annat för min sminkning är så pass "hård". Det låter ju förjävligt nu när jag läser igenom vad jag skrivit men det är så, tror jag. Ni som känner mig vet att jag sminkar mig rätt mycket och det är för att jag gillar smink och inte för att jag MÅSTE. Och mycket smink i dagens samhälle tror jag förknippas med "självsäker" / "Kaxig" / "bitch". Så tråkigt att vi dömer folk utifrån deras yttre men det är väll något vi gjort i alla år så därför fortsätter vi med det.
I alla fall, när jag väll öppnar upp mig för personer så har jag så många ggr fått höra "asså du är ju inte alls kaxig/bitchig? du är ju hur skön som helst!" och här är min poäng hörni! Bara för att en person klär sig på ett visst sätt, snackar på ett visst sätt, skämtar på ett sätt eller faktiskt sminkar sig på ett sätt så betyder inte det att personen är en mindre bra person eller överhuvudtaget en person vi måste döma. Vi måste lära känna en person för att förstå varför den handlar på sitt sätt osv.
Jag la upp denna bilden på min Instagram för några veckor sen:

Och denna texten vill jag få så många som möjligt till att läsa och förstå. Vi måste sluta ta föregivet saker och ting och istället för att döma en person så kan vi väll försöka lära känna den? Vi människor har våra skal, det vill säga vårt yttre. Bakom skalet (som då kan vara mycket smink) så finns där en hur underbar person som helst som vi måste lära känna för att kunna förstå varför den agerar på sitt sätt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229