Att vara snäll mot sig själv och sätta upp rimliga mål

Tänk om alla kunde vara snälla mot varandra, tänk om alla kunde visa varandra omtanke, kärlek och respekt. Varför kan inte varenda en bli accepterad för den man är? Kan alla bara sluta döma varandra och klanka ner. Tänk om allt detta skulle kunna hända under en natt! För mig är det otroligt viktigt att ha människor omkring mig som ger mig energi, trygghet och närhet. Jag behöver människor som kan peppa mig och som tror på mig även de dagar när jag inte tror på mig själv. Jag är trött på negativitet... vi lever i 2019 inte mera i 2012 så jag hoppas att varje individ småningom förstår det. Alla borde istället fokusera på att agera snällt mot sig själv.

Vi är ofta rädda för att sätta upp mål men när man slutligen lyckas sätta upp ett mål så får man prestationsångest om att nå upp till det vilket kan göra så att motivationen minskar. Det lönar sig att fundera noggrant ifall det är möjligt att leva upp till sitt mål och vad är en måttlig tid. När man sätter upp ett mål åt sig så är det otroligt viktigt att lägga uppmärksamhet på livet runt omkring. Dvs fast man skulle vilja sätta all tid och energi på sitt mål är det inte alltid möjligt eftersom det finns många andra saker i livet som man måste fokusera på för att må bra. Det lönar sig att sätta upp små mål som man sedan trappar upp för. Det viktigaste är vad du gör för att nå ditt mål dvs resan till målet. Om målet handlar om att träna mycket så glömmer vi ofta eller vill inte erkänna för oss själva att vår kropp inte klarar av vad som helst. Om målet är för högt så försvinner också motivationen ganska snabbt. Ingen klarar av konstant misslyckande, i västa fall kan det till och med leda till tvångsprestation vilket orsakar ännu mera misslyckande.

Ibland är det svårt att erkänna att man inte klara av allting. Alla har troligtvis någonting som man tidigare har klarat av men som man inte mera klarar. Jag kan själv också erkänna att jag skulle vilja klara av fast vad inom idrott men det går bara inte mera, jag har så mycket annat som jag måste sätta fokus på. Jag är en person som vill göra allting med 100% eller inte alls, jag märker åtminstone själv att om jag försöker klara av för många saker på en gång så är det alltid någonting som försämras.

Det är viktigt att skaffa en balans mellan psyket och kroppen. Det är viktigt att fundera på sin egen personlighet, vad vill man nå upp till, är det lycka, motion eller hälsa eller handlar det om någonting större? Oberoende vad det handlar om så är målen olika och det lönar sig att göra sådant som man på riktigt vill och satsa på det.

Jag tror att i slut ändan handlar det om att vi alla vill nå upp till en bra känsla med glädje.


Trevlig helg !

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Aaron
Aaron,
So true Cina! Have a nice weekend <3
Emma Engström
Emma Engström,
Så otroligt kloka och tänkvärda ord Cina! Önskar verkligen samma sak som du och det är något värt att jobba på <3 KRAMnouw.com/emmaengstrom
cinalaurla
cinalaurla,
Tack, ha en fortsatt bra vecka <3nouw.com/cinalaurla
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229