Vegetarisk lasange..

Igår gjorde jag två formar med vegetarisk lasange.
Det blev med tomat,spenat och mozarella ost.

Här kommer receptet:

ca 400 g lasagneplattor

1 gul lök

2 klyfta vitlök

2 röda paprikor

smör, att steka i (eller olja)

1 stor påse bladspenat (färsk)

500 g krossade tomater med vitlökssmak [500 g]

2 grönsaksbuljongtärning

1 dl vatten

flingsalt

svartpeppar, nymalen

1 msk torkad timjan (eller oregano)

2 mozzarellaostar (à 125 g)

1 dl parmesanost, finriven


béchamelsås

2 msk smör

3 msk vetemjöl

5 dl mjölk

flingsalt

svartpeppar, nymalen

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök.

Kärna ur och grovhacka paprikan.

Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.

Tillsätt spenaten

Låt puttra i 3–4 minuter.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter.

Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.

Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.

Vispa ner mjölet.

Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.

Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form med smör.

Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.

Översta lagret ska vara bechamelsås.

Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.

Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.

Servera den krämiga lasagnen med en sallad

#vegetarisk #kvällsmat #veganuari2020 #lasange

Välkommen åter!

Cina Erixon

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229