Grön tomat chutney..

  Ikväll har jag gjort en sats med grön tomat chutney. 
Jag hittade ett grund recept men tog bort och la till lite saker istället.
Så nu är det min version på receptet. 
Det luktade väldigt gott i köket i nästan 2 timmar när det stod och små puttrade.
Jag började med 3 kanel bitar men tog ganska snabbt bort 2 stycken för jag ville inte att det skulle överta i smaken.
Istället kom den färska ingefäran fram i smak istället.
Har prov smakat några gånger och jag är väldigt nöjd.
Ska bli roligt att få provsmaka den till en god köttbit eller ost.

Här kommer receptet:

1 kg gröna tomater
50 gr mörkt muskovadosocker
200 gr strösocker
2 msk honung
2 st hela röda chilifrukter 
1 habanero 
2-3 cm fin hackad ingefära
1 1/2 dl vitvinsvinäger

några bitar kanel
ev. flytande pektin

Skär tomaterna i bitar och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i en ganska stor kastrull. Ge det ett uppkok och sänk sedan värmen och låt det puttra på låg värme i minst en 1-11/2 timme. Rör om emellanåt så att det inte fastnar i botten. Smaka av lite då och då för att säkerställa att det har den söt-sur-heta balans som du vill ha. Om det mot slutet av kokningen känns för tunt får de tillsätta lite flytande pektin eller låta det puttra ytterligare en stund. 
Innan jag la det i burkarna så tog jag bort kanel,habanero och chilifrukt.
Sätt chutney i väl rengjorda varma burkar och förslut genast. 
Låt dom stå svalt eller i kylskåp.

Välkommen åter!

Cina Erixon

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Mycket snygga burkar 😉nouw.com/ingajohansson
Cinaerixon
Cinaerixon,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Mums, det blir så gott❤nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229