Nu är det riktigt varmt i Shanghai och sommaren är här. Jag har plockat fram alla sommarkläderna och det som man nu önskar är en snygg bränna. Men det är något som känns omöjligt här. Finns inget riktigt ställe som man kan sola på och känns inte som att man kan lägga sig i parken och klä av sig.

Kineserna är däremot tvärt om. Dom kämpar hårt för att inte få sol på sig. Vart man än går så ser man kineser i täckjacka, vantar och stora kepsar. Det vanligaste är att använda sig av paraply. Det är lustigt hur man kan tycka så olika om solen.

Vi pratade om att hitta på något 8 tjejer från jobbet och jag och en till tyckte att vi skulle åka en helg till en fin strand. Men det blev direkt nedröstat av alla andra (som var kineser) för de kunde inte åka till en strand i rädsla för att bli bruna. Vilka problem hahah

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kineserna vilar sig verkligen överallt. Varför inte passa på att sova på tunnelbanan en extra halvtimme innan man kommer till jobbet.

Likes

Comments

Världens lyckligaste som fick en massa gott levererat igår!! Tack värdens bästa mamma & pappa!!

Likes

Comments

Nej detta är ingen fiskskål utan detta är dagens soppa som vi fick serverad till lunchen, jam jam!Likes

Comments

Trevlig lördag till er allesammans!!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från när vi firade min födelsedag i lördagskväll, vilken toppen kväll!!!

Likes

Comments

Nu börjar det bli riktigt varmt här i Shanghai, så varmt att man inte kan ha stängda skor och strumpor längre. Sedan jag fick mina vita Nike skor i december så har jag bott i dem och de är nu dessvärre mer gråa än vita. Därför kände jag idag, speciellt när ens födelsedag närmar sig hehe, att jag skulle unna mig ett par nya skor. Det blev värsta fyndet efter jobbet, två par skor för ca 200kr, perfekt. Det ena paret är väldigt blå vilket inte framkommit så tydligt på bilden. Trevlig fredagskväll allesammans!!
Likes

Comments

Som utlänning i Kina så måste man registrera varje steg man tar. Man måste registrera sin hemadress när man flyttar hit, vilket jag gjorde i september. Även om man är på semester i Kina så registrerar hotellet en och informerar polisen. Vad vi var rätt så säkra på så räckte det att man registrerade sig en gång så länge som man har samma hemadress. Men vad vi fått reda på nu i efterhand och vilket mitt jobb inte heller visste, är att man måste registrera sig hos polisen varje gång man lämnar landet.

Så eftersom att jag besökte Hong Kong för en månad sedan så har jag nu varit i Kina i en månad utan att registrera, vilket man måste göra inom tre dagar. När detta händer så får man oftast en stor fet böter men jag har turen på min sida och kunde fixa det med en varning.

Så från och med nu så kommer jag att se till att jag registrerar mig hos polisen det första jag gör efter att varit utomlands ;)

Likes

Comments

Nu är det verkligen vår här i Shanghai. Vädret är toppen nu när det inte är så kallt längre. Hoppas att detta vädret håller i sig ett tag innan det blir suuuuuper varmt och kvavt hehe.

Jag passar på att njuta för fullt!!Likes

Comments

Igår så hade jag och min kompis Iris heldag på Ikea och det blev även svensk middag och kaffe. Det var väldigt lärorikt för Iris när jag förklarade alla svenska grejer och namn. Hon fick även höra svensk skönsång från Sanna Nielsen som sjung Empty Room när vi var och besökte toaletten. Det blev en massa fynd, jag handlade mest inne på ikea medan Iris fyllde korgen i matsektionen. Själv så blev det Marabou Daim och Ahlgrens bilar.

Det svenska temat fortsatte ikväll när vi snaskade framför tvn och de visade Welcome to Sweden på tvn, vilket Iris också blev ett stort fan av hehe :)


Likes

Comments