Vårt kollektivavtal

Då är jag hemma efter tre dagars kurs om vårt kollektivavtal. Eller snarare flera olika, då alla inte har samma som oss. Väldigt intressant och det är mycket som man inte tänker på att det står där. Som t ex vilka försäkringar som gäller, hur man räknar ut sin sjuklön, mm. Första dagen var det mycket info, men sen var det mer grupparbeten, vilket jag tycker ger mer. När man själv måste försöka hitta svaren.

Kvällarna har varit lugna. Jag satt mest på rummet och kollade tv. Det var inte lika socialt folk som förra gången. Var bara Pierre jag kände sen innan. Ja och Jan förståss.
Första kvällen gick vi tre en liten runda, men igår blev det inte av.

Det har varit väldigt god mat. Det var bara igår kväll som jag inte tyckte det var nån höjdare. Jag har ätit betydlig godare entrecote på vår lunchrestaurang vid jobbet.

Nu blir det uppehåll några veckor, men i början på nästa månad så ska vi på kurs i Nässjö i tre dagar. Fick tågbiljetterna i tisdags. Då handlar det om diskriminering och jämställdhet. Sen ska jag på vidareutbildning för skyddsombud i Landskrona i tre dagar, men det är utan övernattning. Borde dock bli billigare att ge oss hotell än betala körersättning. Men men... Då ska jag gå kurs ihop med Ejvind.
Sen har jag 2 st femdagarskurser på Backagården. Lagar i Arbetslivet och Förhandlarutbildning. Den sista sägs vara jäkligt tuff och man håller på långt in på kvällarna. De ska jag gå på själv som det ser ut nu. Förutom jag, så är det bara Jan som är behörig att gå, men han är inte så intresserad, då han vill smälta denna kursen först.

När jag kom hem så började jag tvätta och sen bytte jag gardiner. Såg då att jag behöver putsa fönster, så det får jag göra i morgon.

Jenny har blivit skyddsombud på skolan.

Då får man grön hjälm isf röd 👍 Spännande att se vilka utbildningar som hon ska få gå.

Nu ska jag snart i säng. Ska bli skönt att sova hemma, har inte sovit så bra där.

  • 104 visningar
  • Nära Stavstensvägen , Trelleborg

Gillar

Kommentarer