Samarbetssamtal...

​Eftersom det inte finns nåt fungerande umgänge mellan Jenny och hennes pappa, så ville jag få till ett samarbetssamtal med soc, för att komma fram till en fungerande lösning.
Först blev vi kallade på varsitt enskilt samtal, för att därefter komma dit på ett gemensamt och där då försöka komma fram till en lösning.
Jag var på mitt samtal och det gick bra. Jag fick sagt vad jag ville ha ut av det. Dagen efter skulle Jennys pappa dit, men dök aldrig upp, hörde inte ens av sig och avbokade. En vecka senare hörde han av sig dit och fick en ny tid.. och när han kom dit, så ville han inte gå med på nåt samtal, om han inte i förväg visste vad det skulle handla om. (Jag tycker det är rätt självklart vad samarbetssamtal betyder.. dvs att man ska samarbeta. Och i detta fallet gällande Jenny, då det är det enda vi har gemensamt. Men.. jag kan ha fel..).

Jag har inga kontaktuppgifter till Jennys pappa... så jag kan meddela vad det är som JAG vill att samtalet ska handla om. Ok.. jo, jag har en mailadress.. som enl soc är den som hon skriver till och som han svarar från.. men när jag skriver, så svarar han inte. Och jag har skrivit till den och berättat vad det är jag vill.. att han och Jenny ska ha ett fungerande umgänge, MEN med kontaktperson från soc, med tanke på hans bakgrund och vad han är dömd för. Men det är inget orimlig väl?

Soc kontaktade honom förra veckan för att höra vilket sätt han ville att jag skulle meddela honom på..  t ex en mailadress som han svarar på.. men idag fick jag besked på att han inte ens har svarat henne. Hur fasen ska jag då kunna berätta vad det är jag vill att vi ska samarbeta om??? Det är väl rätt uppenbart att han inte har det minsta intresse av att få träffa sin dotter? Isf hade han ju varit villig att få till ett umgänge.
Dom har telefonkontakt, då hon har högtalaren på, så vi andra hör, på söndagskvällar (de gånger han kommer ihåg att ringa). I söndags tvingade han henne att prata med hans inneboendes barn.. som hon inte känner, Och det tyckte hon inte alls kändes bra. Men vad brydde han sig om det? Nada...

För knappt ett år sedan så hotade han att han skulle stämma mig... För vad? För att jag inte låter honom träffa henne? Se vad jag skrivit.. och fundera på vem det är som försöker få umgänget att fungera. Jaja.. han stämde mig inte.. för vad hade han att komma med?

Så.. vad mer kan jag göra för att Jenny ska ha få träffa sin pappa? På ett tryggt sätt!
Orkar nog inte lägga mer energi på det.. han har ju så tydligt visat hur lite han bryr sig, så nu får det vara slut på allt umgänge. Inga födelsedagar, jular och släktträffar. Att få till nåt för Jennys skulle är som att stånga huvudet i en vägg.. och det är han absolut inte värd.
Som jag skrivit tidigare, så har hon Jan.. som är 1000 ggr mer pappa.

Natti

  • 187 visningar

Gillar