En ny vecka...

Överlevt måndagen - hittills, även om jag inte har varit på så gott humör.
Nu ska vi äta laktosfri fläskpannkaka här och så ska jag kolla på Sofias Änglar.

Jennys pappa säger att han ska ha kalas för Jenny på söndag... fast vem vet egentligen om det är nån annan än Jenny som är ditbjuden.. det har ju hänt tidigare...
På grund av hans bakgrund.. så är Jenny inte trygg i hans närvaro om inte någon annan vuxen är med.. och då menar jag inte hans bekanta/släkt/tanta, utan nån som kan skydda Jenny om nåt inträffar. Vilket har hänt förut...
Jag har försökt få till samarbetssamtal på soc just för att vi skulle kunna komma fram till hur vi ska göra i en sån här situation, men han har totalvägrat... så enl mitt tycke, så har han förverkat sin rätt att träffa henne på SINA villkor. Då borde det vara JENNYS villkor som gäller.. och då skulle det kunna ske på en offentlig plats.. och inte i ett gammalt hus i Anderslöv, där det inte finns nån som kan skydda henne. Då hade dom kunnat träffats på Espresso House.. även släkten.

Sen nu allt med hennes tvångstankar. Kan dom ha nåt samband med hennes pappas bakgrund? Med den rädsla som finns och att hon inte vågar säga nej till honom. Så länge hon hade kontaktperson med när dom träffades, så hade hon inga tvångstankar... dom har kommit efter det. Det kommer jag ta upp med BUP nu när vi snart ska dit igen. Samt även med andra personer som jag varit i kontakt med sista tiden.
Hade han nu varit som en ansvarsfull pappa, då hade han gått på mötena på soc, han hade tänkt på Jennys bästa isf att bara se henne som en pokal att visa upp för släkt och vänner. Ja.. han hade brytt sig om hennes mående. Allt handlar inte om att ge saker och pengar.. det handlar om att bry sig. Att få henne att känna sig trygg i hans närvaro och även visa han han bearbetat sin bakgrund och att han är villig att ta det sista straffet - att få träffa sin dotter regelbundet ihop med en kontaktperson.
Och absolut INTE skicka tantan sin att möta upp Jenny på McD och bära sig åt som en... hjärnlös satmara. För det hörs på inspelningen Jenny gjorde då och som vi har lyssnat på. Jag hade ju ALDRIG tillåtit någon prata med mitt barn på det sättet!

Nej.. nu är det kväll i vårt lilla hus.

  • 76 visningar

Gillar